Scânteia ViktorRussel

745 54 23
                                    

Notă: Cum am spus, întrebările cu steluță, sunt speciale. (*) În dreapta am primit de la ViktorRussel (Virusel), o melodie care l-ar inspira pe el, dacă s-ar apuca să scrie. :) Bucurați-vă de talentați, nu de supraapreciați! (apreciere nemeritată, bineînțeles.)

P.S: Până o să-mi dea voie Wattpad-ul să pun melodii, ea se numește: Once upon a dream, și este de Lana Del Rey

1. Librena întreabă: La fel ca și DreaAggia, ești de foarte multă vreme pe Wattpad – de dinaintea ei chiar –, știi prin ce a trecut acest site, îi cunoști perioada lui de glorie, în care totul era frumos și-ți era drag să intri să citești și să postezi. Fiind din 2010, ai avut foarte mult timp să te perfecționezi și să ajungi acolo unde-ți dorești cu scrisul. Dar pasiunea ta pentru scris când a început: înainte să descoperi Wattpad-ul, sau de când ți-ai făcut cont?

ViktorRussel răspunde: Într-adevar, sunt prezent pe Wattpad de ceva vreme, ceva mai multă vreme. Era o perioadă în care nu toată lumea știa de existența site-ului, o vreme în care eram puțini dar știam bine scopul pentru care aveam conturi. Să știi că pe atunci îmi doream să fie mai mulți utilizatori... nu pot spune că acum regret că dorința mi s-a împlinit, dar știi vorba aia: "ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea îndeplini." Acum, să-ți și răspund la întrebare: Pasiunea mea pentru scris a început cu ceva timp înainte să descopăr siteul. Și chiar după ce l-am descoperit am ezitat un timp să-l folosesc. Nu întreba de ce, probabil aveam unele reticențe în ceea ce privea expunerea ideilor mele în fața altor persoane.

*

2. Librena întreabă: Descoperirea acestui site a fost, pentru mulți alții, un lucru pe care l-au făcut prin diferite căi: fie prin aflarea de la o anumită persoană, fie prin căutarea unei anumite cărți care l-a direcționat aici sau, pur și simplu, a dorit să găsească niște simple povești pe care să le citească. Tu cum ai dat de el?

ViktorRussel răspunde: În momentul de față, majoritatea persoanelor noi de pe Wattpad sunt aici datorită, ca să nu spun din cauza, unor prieteni binevoitori. Ei bine, la mine a fost ceva diferit. Îmi amintesc că era o zi de vară și tocmai ce văzusem Interviu cu un vampir (film care m-a impresionat foarte mult) atât de mult încât m-a făcut să caut cartea și să o răsfoiesc la sânge. Pe atunci nu eram familiarizat cu cititul, să o spun drept, nu-mi plăcea și nici nu credeam că voi ajunge să țin o carte în mână din proprie inițiativă. Totuși, am făcut-o, și căutând pe net cartea, am ajuns pe Wattpad. Și aici am rămas din acea zi.

*

3. Librena întreabă: Tu, dintre toate persoanele pe care le urmăresc, ești pe locul doi când vine vorba de șters povești. Mazăre care, din fericire nu ai reușit să o întreci, măcar și le repostează după o perioadă, dar tu, tu începi să mă superi. Acum că stau și mă gândesc, și-mi imaginez cum îmi flutură toate poveștile tale prin cap, de la Prințul Persiei, la acea poveste cu vampiri la care i-am uitat numele, de la Planta misterioasă în care – dacă-mi mai aduc bine aminte – o aveai pe Angelina Jolie pe copertă, la – iarăși dacă-mi mai aduc bine aminte – o poveste cu draci; sper să nu mă fac de rușine cu ultima. Sau ce zici de Învrăjbirea fiarelor, și ca să pun cireașa pe tort, Prin foc și gheață. Și acum să te cert puțin; – pe bune, mi-ai lăsat personajele preferate să plutească în aer, și aici mă refer la Leopold și Sofia. Și ca să-ți pun în sfârșit întrebarea: care a fost prima poveste pe care ai scris-o, și dacă-ți mai aduci aminte, ce te-a făcut să-ți vină acea idee?

ViktorRussel răspunde: Mereu mi-a plăcut să fiu pe primul loc, dar ținând cont că sunt pe podium, e ok. Știu, sunt mai mult decât groaznic când vine vorba de a-mi păstra poveștile pe site. Într-adevăr, le-am șters, dar eu le am încă în pc. Niciodată nu voi șterge de tot ceva ce am creat, ceva ce odată m-a facut să zâmbesc și să-mi de-a speranță. Stau și mă gândesc la ceea ce mi-ai spun... și sunt wow. Mi-ai înșirat poveștile, unele pe care nu credeam că cineva le mai știe. Deja, dacă-mi permiți, am să spun că ți-am dezvăluit identitatea. Mai ales la faza cu Leopold si Sofia, e clar, știu cui îi plăceau personajele astea două. Acum, răspunsul la întrebare: dacă e să-ți spun despre prima mea poveste, prima pe care am scris-o (și pe care nu a văzut-o nimeni), era un spin off al unui joc pe care l-am îndrăgit mult. Legacy of Kain îi spunea. Mi-a plăcut atât de mult, încât i-am făcut eu o continuare după ce i-am dat capătul, cum se spune.

Scânteile literaturiiWhere stories live. Discover now