Pentru început

1.8K 50 49
                                    

PENTRU ÎNCEPUT

Știu că toată chestia asta cu interviurile e deja aburită, puțin mai rămâne să fie aruncată la gunoi, sau să urle utilizatorii de nervi din simplul fapt că încă o persoană s-a gândit să vină cu ideea asta "genială". Știu cine a fost prima persoană care s-a gândit să vină cu această idee, și știu că după ea au apărut ciuperci ca de după ploaie dar, eu sper ca interviurile pe care le voi face eu, să fie puțin mai diferite; să nu apară banalele întrebări care se pun la toți utilizatorii, răspunsuri de două, trei cuvinte, ci mai detaliat, interviul mult mai lung, iar răspunsurile, de asemenea, la fel.

Îmi doresc să mă țin de treabă cum se cuvine, astfel încercând să promovez scriitorii ce au ceva de spus prin poveștile pe care le scriu, și chiar dacă sunt de aproape trei ani pe Wattpad, nu am apucat să cunosc, să descopăr toți scriitorii talentați. Deci, cam mai la toate interviurile, sunt liberă să pun întrebări, să mă dedic utilizatorului, astfel încercând să aflu pentru voi ceva despre el ce, vă va ajuta să-i dați o șansă să-l citiți.

Dar vin și eu cu o condiție, dacă îmi dați o propunere pentru a intervieva pe cineva, asta nu înseamnă că o voi face imediat, fără a-i citi puțin din poveștile pe care le scrie, ca să știu la ce să mă aștept; aici nu mă refer la ideile pe care le are în povești, ci la modul cum scrie, cât de cât corect gramatical. Dacă nu se descurcă bine, îl voi lăsa pe mai târziu, asta nu însemnând că nu-i voi da o șansă, ci îi voi monitoriza evoluția.

Nici eu nu sunt perfectă când scriu la poveștile mele, dar încerc, cu fiecare zi care trece, să-mi îmbunătățesc gramatica, deoarece, acest lucru ce nu a primit mare importanță de la majoritatea oamenilor, pe mine, una, m-a ajutat enorm de mult în tot ce am făcut.

Sper să vă placă, să descoperiți noi scriitori și noi povești; eu vă aștept cu un carnețel și un pix pregătit pentru a vă asculta cu mare plăcere.

 * * *

DE ȘTIUT

1. Dacă veți vedea un asterisk la începutul întrebării, ceva în genul acesta: "*Librena întreabă:", acea mică steluță arată faptul că nu e o întrebare comună cu a celorlalți scriitori, ci este ceva în plus, mai special.

2. Nu vă voi spune cine sunt pe Wattpad – dacă veți descoperi cu timpul de unii singuri, nu este nicio problemă, doar să-mi spuneți în privat pentru a nu dezvălui acest lucru de față cu toată lumea. Vreau să fiu anonimă nu pentru că nu am eu ce face, și îmi doresc cât mai multă atenție din partea voastră, pentru întrebarea pe care o aveți în legătură cu identitatea mea, ci pentru că, dacă v-aș spune – nu toți, ci majoritatea –, v-ați duce pe profilul meu și, ori m-ați fana pentru nu știu ce motiv, sau mi-ați vota poveștile fără să le citiți. Cum am spus, nu toți, dar se vor găsi câțiva, și nu vreau să-mi promovez mie contul. Nu-mi fac mie reclamă, ci vouă, pentru că vreau să adun laolaltă măcar comunitatea adevărată de scriitori care se mai găsește – răsfirată, cei drept – printre gunoaiele astea. 

3/1. Și încă o chestie legată de recomandări, dacă aveți pe cineva să-mi propuneți, o faceți doar pe pagina aceasta, Pentru început, ci nu la capitolele destinate fiecărui scriitor, deoarece acolo vă veți spune doar părerea despre autorul respectiv.

!!! Dacă lăsați în altă parte recomandarea, îmi pare nespus de rău să o spun, dar o voi șterge și nu o voi lua în considerare. Fiecare scriitor își merită un "capitol" destinat numai pentru el.

3/2. Dacă veniți cu propuneri de interviu pentru nu știu ce utilizator care de-abia știe să lege câteva cuvinte, care și în alea se regăsesc nu știu câte catralioane de greșeli ce, în mod normal un scriitor nu ar trebui să le facă, nu stau la discuție cu nimeni, și resping pe loc recomandarea fără să mă gândesc dacă să-i dau o șansă sau nu. Recunosc foarte bine pe cineva care știe ce vrea, dorește să evolueze, și-i place să scrie – doar să scrie. Nu promovez analfabetismul și prostia. Și aici nu mă refer numai la One direction, Justin Bieber, sau mai știu eu ce alte personalități, ci în general. Nu trebuie să fii obsedat numai de acele vedete ca să urmezi aceleași standarde de-a face proză; am văzut și persoane care ascultau și scriau despre ei, și totuși, sfidau legile cu care eram obișnuiți. Scriau cât de cât bine.

* * *

Mulțumesc și, descoperire plăcută vă doresc!

Scânteile literaturiiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum