Epilog.

841 110 11
                                    

Chowder este un tanar student la o facultate prestigioasa din Germania. In ciuda varstei fragede de 25 de ani,acesta este deja considerat un "excelent romancier" si "viitorul literaturii pe plan global". Cu nu mai putin de trei carti publicate,si un bestseller,iata acest "viitor" fugind de zor pe stradutele aglomerate ale Berlinului. Este imbracat elegant si in mana dreapta tine strans o servieta de piele din care se pare ca zboara foi,ca si porumbeii. Acele foi sunt defapt lucrarea sa pentru literatura. Se opreste si incercand sa culeaga ce poate din teza dar aluneca stangaci pe gheata inca netopita a strazilor.

Acesta este Chowder. Da,doamnelor,este momentan singur. Si nu pentru aspectul sau fizic ci pentru ca: la prima intalnire a vorbit numai despre desene animate si a fost considerat naiv. La a doua a vorbit despre economia globala si a fost considerat tocilar. Iar la a treia,cu fata de care era indragostit,a considerat ca mai bine nu vorbeste si trece la actiune. Ma rog,s-a ales cu dosar penal pentru tentativa de viol...hai sa...trecem peste asta.

Este propietarul unei casute dragute intr-o zona de ţara,a unei splendide biblioteci, si a unui caine.

In serile de odihna cand nu are facultate sau prezentari ,Chowder isi aminteste cum totul incepuse. De obicei intra pe site-ul lui preferat:Wattpad. Isi aduce aminte ca totul a inceput prin a scrie o povestioara Fantasy ce a prins la public,apoi a scris mai multe carti in engleza si un mare scriitor i-a gasit "aberatiile" cum spune el,si i-a dat o sansa. Şansa pe care nu o va uita prea curand.

Nu s-ar fi asteptat niciodata sa ajunga scriitor. De fapt,uite o declaratie de a lui recenta:

"De cand eram un copil pe la 15 ani iubeam sa scriu.  Credeam insa ca am nevoie de artificii si popularitate ca sa ajung cunoscut. Dar tot ce aveam nevoie era putin curaj si imaginatie."

Este invitat la petreceri si gale splendide si de asemenea se gandeste la un scenariu pentru primul sau film. O pelicula plina de amuzament ce s-ar intitula "Cum sa ajungi un actor de succes". Bineinteles ca Jhonny Deep si Julia Roberts au acceptat si in mai putin de o luna se vor incepe filmarile.

A fost insa intrebat ce face pentru a ajunge un asa simbol al tinerii literaturi la numai  25 de ani.

"Muncesc si indraznsc sa ma exprim." a raspuns simplu.

Are multi prieteni adevarati ,si nu il intereseaza cate tabloide au. Il intereseaza sa iasa seara si sa colinde stradutele in cautarea unei bancute unde sa palavrageasca despre mii de lucruri. Asta daca nu fugareste vreo vedeta. Da,Chowder are obsesie pentru Lana del Rey.

Intr-o zi,un reporter ii lua un interviu in casa sa,chiar in camera cu birou. Cea cu terasa in gradina,cand observa ceva atarnat pe peretele sau. Imediat ,reporterita intreba ce este cu foaia aceea inramata.

"E cumva o poezie de dragoste?"

"Hahaha,nici vorba. Astia sunt Pasii."

"Pasii? Pentru ce?"

"Pentru un scriitor de succes pe Wattpad"

Confuza,ziarista citi cateva randuri si exclama : Dar este ilogic!

Atunci Chowder ii zambi si ii spuse ca atunci cand va vedea dincolo de cerneala va crede.

Logic ca reportajul a continuat lasand aspectul asta. Insa in acea seara,tanarul  scria ultimele pagini din cartea sa. Era un fel de autobiografie inflorita. Acestea sunau cam asa:

Asa ca visele sunt dorinte ale inimii. Si nu ma voi opri din a cauta-o. Din a imi cauta dorinta de a scrie si calatori prin fiinta umana. Caci niciodata nu trebuie sa te dai batut. Imi amintesc acea carte,Scriitor de succes pe Wattpad. Ea m-a invatat ca totul trebuie privit din mai multe unghiuri si sa nu ma limitez la a astepta. Ma intreb ce s-o fi intamplat cu autoarea. Hm,ce n-as da sa ne intalnim. Oricum,nu am sa uit niciodata acel pamflet care pana la urma intr-un mod atat de amuzant spunea niste adevaruri complexe.

                       *** Sfârşit***

N.A. multumesc tuturor pentru sustinere si aprecieri. Ma bucur ca v-a placut. Stiti,m-ati facut sa realizez ca poate am ceva talent in ale comediei. Hm...oricum,adevarul poate fi spus si fara a rani oameni sau a pune la zid pe X. Caci toti gresim. si asta este un mesaj pentru critici: aveti curajul sa spuneti ceva in fata,aveti curajul sa va uitati la voi. Cand va veti  suporta ideea ca traiti din anonimat,ca nu puteti fi o adevarat persoana,atunci sa criticati. Wattpadul se schimba,adevarat,dar nu este corect sa se schimbe in rau. Luati atitudine,si nu prin injuraturi. Nu mai faceti tabere. Renuntati la goana asta dupa voturi si followeri,astia sunt doar numere. Sa stiti ca mai sunt si alte categorii decat FF si TF. Descoperiti-va talentul ,chiar daca pe moment este citita o poevste  FF. Ganditi-va ca noi suntem generatia cu super puteri,de ce sa nu profitam de ele?

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 09, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Scriitor de succes pe Wattpad//completa//Where stories live. Discover now