11.

6.2K 308 39
                                    

Olive's P.O.V.


Jess i ja smo razgovarale - više je ona govorila, a ja samo klimala glavom - kada sam se vratila u stan nakon ručka sa Jamesom. Nakon on malog razgovora sa Masonom - kada mi je vratio mobitel i čudno se ponašao prema Jamesu - predložila sam mu da odemo do Burger Kinga, i nadoknadimo vrijeme koje je on bio u Bostonu.

Iako nije spreman otkriti mi zašto je bio potonuo zadnjih par dana, i nije se veselio odlasku u Boston - što poštujem. Saznala sam da ima mlađu sestru - točnije polu-sestru - od deset godina. Začudila sam se razlikom od skoro deset godina između njih, na što mi je on rekao da je njega mama rano rodila, pa se nekoliko godina kasnije rastala od njegova oca i kasnije ponovno udala.

Također sam saznala da mu otac živi i radi ovdje, u Brooklynu, te je to razlog zašto ne ide toliko često u Boston. Bliži je sa ocem.

Čak mi je i pokazao sliku od svoje sestre. I moram reći da uopće nisu bili ni približno slični. Ona je imala smeđu gustu i kovrčavu kosu, plave oči - vjerojatno je više pokupila od Jamesovog očuha nego od svoje majke. Ali zamijetila sam da su imali isti osmijeh. Bila je slatko dijete.

Iako ima sestru, priznao je da bi volio imati nekoga - kao što ja imam Scotta - s kim može imati bratske svađe svako malo. Kada sam ga začuđeno pitala da li se on i njegova sestra ne svađaju, samo je odmahnuo glavom.

„Pošto se ne viđamo toliko često, kada smo zajedno vrijeme provedemo u dobrim odnosima." Odgovorio mi je sa slatkim osmijehom, a u očima mu primijetim da zaista obožava i voli svoju mlađu sestru - bez obzira na to što nemaju istog oca.

„Aw," nasmijala sam se slatko. „Vjerojatno ćemo se Scott i ja grliti taj prvi dan kada se vratim, a kasnije provesti prepucavajući se." Nasmijem se, pijući svoju kolu te kasnije uzmem par pomfrita i stavim u usta.

Sljedećih pola sata proveli smo pričajući o raznim temama - zaključili smo da ostavimo obitelj sa strane. Kada se počelo smračivati vani, ponudio mi je da me otprati do stana. Uz sitan poljubac na njegovim usnama i laku noć, ušla sam u zgradu hodajući prema našem stanu.

Jess je sjedila na kauču sa knjigom iz sociologije u rukama, učeći. Ušla sam što sam tiše mogla, potiho ju pozdravljajući dok je ona ponavljala par rečenica. Izujem se, ostavljajući jaknu na vješalici - bacajući se u fotelju ostavljajući kraj njega svoju torbu.

„James te je tražio," kaže mi, označujući na kojoj je stranici stala i ostavi knjigu na stoliću. „Između ostaloga, gdje si ti do sada?" Pogleda prema zidnom satu, koji sigurno visi iznad televizora - koji je, za promjenu, ugašen.

„Znam," odgovorim na njezinu prvu rečenicu, potvrdno klimajući glavom. „Prvo sam išla da se Mason i ja dogovorimo oko našega projekta, a kada je to bilo gotovo ispred zgrade sam vidjela Jamesa. I završili smo na ručku do sada." Odgovorim na njezino pitanje, uzimajući iz zdjela na stolu jedan voćni bombon i stavim ga u usta.

„I kako je bilo sa Masonom?" Upita me, smješkajući se na jednu stranu te podigne obrve - gledajući prema meni značajno.

„Vrata mi je otvorio Kevin, što sam se začudila jer nisam znala da je on Masovnog cimer. Da li si ti to znala?" Upitam ju, križajući ruke preko svojih prsiju te ju pogledam upitnim pogledom. Jer ako je, neka me se čuva.

„Saznala sam sinoć kada nas je upoznao." Slegne ramenima, nevino se smješkajući prema meni. „Ali bilo je kasno da ti kažem tko je zapravo njegov cimer, pa..." Oduži, prolazeći rukom kroz svoju kosu, te ju tako makne sa lica.

„Uglavnom," rukama protrljam oči, „Ispalo je u redu; na kraju se Mason složio sa idejom da pišemo o nadnaravnim bićima. Što je čudno." Nasmijem se, vraćajući svoj smeđi pogled na nju. Pitanje mi je na vrhu jezika, no prije nego li ga uspijem pitati - Jess me prekine.

My handsome enemyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin