Vreau sa imi aflu povestea

2.6K 152 12
                                    

      M-am ridicat usor din pat si mi-am aranjat camasa sifonata.De pe hol venea o briza rece,infricosatoare.Am inchis usa incercand sa nu fac zgomot.Era ora 10:00 si trebuia sa plec la cantina.M-am dus in baie si mi-am spalat dintii,apoi mi-am aranjat parul.Ma priveam in oglinda ochii findumi intunecati din pricina cearcanelor care imi atarnau grele sub acestia.

      Am plecat cu pasi marunti si apasati spre cantina.Holurile acelea morbide imi cauzau frica.Am ajuns in fata cantinei,si am deschis larg usa. La masa de langa fereastra era Andrew.Ma astepta.Am grabit pasul spre el.Nu mai aveam mult pana la masa.Dar el sa ridicat in picioare si a pornit spre mine.Ajunsi fata in fata,sa uitat in ochii mei negri,si mainile lui calde au mi-au inconjurat talia.Am simtit cum ma desprind de pamant si caldura lui imi invaluie corpul.

       -Ti-e foame? ma intreba el cu o voce de inger.

      Am dat din cap afirmativ fara macar sa ma gandesc.S-a indepartat de mine,apropiinduse de bufet.M-am asezat .Corpul inca imi era cuprins de frenezie.Am simtit ca cineva ma trage de par,si m-am intors brusc.Era Katerina,bine dispusa ca de obicei.

        -Hei Stephenie.  zise ea si se aseza pe scaunul de langa mine.

     I-am zambit,in semn de salut.Andrew se apropie de noi si imi puse tava in fata,asezanduse langa mine.Am inceput sa mananc painea uscata rapid,lasandumi oul de cealalta parte a farfuriei.Ma intrebam cine ne facea mancarea,eu stiind ca acest sanatoriu este parasit.Am terminat de mancat si am plecat spre camera mea.Katerina si Andrew ma urmau.Mintea imi era atat de ocupata cu visul de aseara incat nu ii auzeam pe ei,care vorbeau in spatele meu.Vocea imi rasuna in urechi si corpul lui imi ocupa imaginea din fata ochilor.

Am intrat in camera si ne-am asezat toti trei pe pat.

     -Andrew,ai vreo idee?

       Nu stiam despre ce vorbesc,si nici nu m-am obosit sa aflu.

      -Nu.Dar totul o sa se regleze.

        Ma uitam absenta la ei.Singurul lucru pe mi-l doream era sa ma culc si sa imi continui visul.Stiam ca el are raspunsurile despre viata mea.Stiam ca el ma poate ajuta sa vorbesc.Am mimat un cascat puternic si ei si-au intors capetele spre mine.

      -Ti-e somn? ma intreba Andrew cu un ton plin de indoiala.

      Am dat din cap afirmativ si m-am ridicat sa-l iau  in brate.Dar n-a acceptat.Ma impins inapoi pe pat si prin ochi i se citea supararea,incercand sa-si ascunda nebunia.Katerina iesise deja din camera,asteptandul pe Andrew in hol.Am inchis usa in urma lui.M-am indreptat cu pasi apasati spre pat,apoi trantinduma in el.Imi lasam corpul sa cada greu pe asternuturile vechi.O lacrima amara imi scapa,alunecand greoi pe obrazul drept.Am simtit cum somnul ma cuprinde si ochii imi cad grei.

     Eram in aceea incapere imensa.Si el era in fata mea.Purta aceleasi haine ca visul trecut.Cred ca pe acestea le avea tot timpul,dar ochii mei nu se concentrau pe imbracaminte,ci pe chip.

       -Hei! am spus eu cu o voce calma.

       -Buna Stephenie.Observ ca vrei sa iti afli povestea.

       -Dar cum...?

        -Copila prostuta.Sunt un inger negru.Citesc ganduri.Si tu esti o copila schizofrenica.Tu ma ai pe mine ca un fel de inger pazitor.

      -Deci tu imi stii vitorul?

       -Nu pe tot draga mea.Soarta ta se schimba.Ea depinde de alegerile tale.

        -O sa omor pe cineva aici?

         -Asta depinde de tine.

         -Esti insuportabil.Dar ce sti tu sigur?

          -Draga mea,nebunia incepe sa ti se citeasca in ochi si sa ti se auda in glas.

          -Cand o sa incep sa vorbesc?

          -Cand o sa fi constienta de puterea ta.

           -Ce putere?Nu traim intr-o lume cu super eroi ingerule!!

         -Calm,mica fata.

         Linistea din vocea lui imi facea corpul sa tremure si mintea sa imi ia foc.

          -Il iubesti?

          -Pe cine?

           -Ce tot zic...normal ca-l iubesti dar tu nu stii ce inseamna simpatia.Deci nu ai cum sa recunosti dragostea.Ce simti in preajma lui?

          -Corpul imi tremura.Palmele imi transpira.Inima imi bate de doua ori mai tare.Mintea mea  elibereaza toate gandurile.Imaginea lui ma farmeca.Vocea lui imi farmeca auzul.Totul la el...e asa perfect.

          -Asta este dragoste curata draga copila.Il iubesti cu toata fiinta ta.Si daca nu faci vreo prostie sa iti schimb viitorul,o sa fi fericita.

          El disparu si  ramasesem singura in camera intunecata.Mai aveam atatea intrebari...

       

       

     

Povestea unei schizofreniceUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum