3

1.2K 141 70
                                    

Merhaba Can'lar...

Öncelikle zaman ayıran okuyan destek veren herkese çok teşekkür ederim.

Bölüm başlarına açıklama yazmayı sevmiyorum fakat gelen yorum ve tepkilere bakarak Zeynep konusuna açıklık getirmek istedim.

Gerçek hayatta Zeynep'in hayatı nasılsa kurguda da aynı şekilde ilerleyecek. İki kelimeyle anlatıp geçebilirim elbette merak edilmesin diye ama bu durumda kurgunun hiçbir anlamı kalmaz.

Bir de dikkatimi çeken bir nokta var ki, Celal Zeynep olmadan anlamsızmış gibi geri dönüşler alıyorum. Lütfen bunu yapmayın. Celal en başında Zeynep ile tanışmadan önce de adam gibi adamdı. Evet, sevmek sevilmek, aşk faktörü karakterleri farklı şekilde yansıtıyor ama ne ilk kitap ne de bu yalnızca aşk hikayesinden ibaret değil.

Ben hiçbir zaman tacizcisine tecavüzcsüne aşık olan bir kadını, şiddeti normalleştirmeyi, zengin kızın babasının şirketindeki ceoyu nasıl ayarttığını ya da bu tarzda şeyler yazmadım. Gerçek olayları gerçek insanları gerçek hayatları bir birine bağlayarak bir şeyler anlattım.

Yazdıklarımın arasına hep manevi veya tarihi ufak alıntılar şerpiştirdim ki okuyanların aklında kalıcı bir şeyler olsun. Yazdıklarım sadece aşktan, ihanetten, ayrılıktan ibaret olmasın.

Celal zaten manevi yönü ile oldukça güçlü bir karakter. Onu sadece aşk adamı gibi görmek / görmeye çalışmak tamamen Celal'e hakaret olur.

Gelen mesajların, yorumların tamamı Zeynep ile ilgili. Merak edildiğinin ben de farkındayım ama kurgunun gidişatı hakkında fikir yürütülmemesi, Celal'in baba olmaya çalışması, yeni bir düzen kurma çabası, Ali abi kimdir, nedir kimsenin umurunda olmamış.

İnanın bu günleri ben de çok zor geçiriyorum. Sizler gibi tedirginim, korkuyorum ve motivasyonum çok çabuk düşüyor. Evimin sokağında, hemen çaprazımdaki bina özel hastane ve koruyucu kıyafetli kişilerin ara ara hasta getirdiğini görüyorum balkonumdan.

Hepimiz iyi şeyler duymak, görmek istiyoruz. Fakat ben gelişi güzel bir şeyler yazmak istemediğim için bunca zaman anı biriktirdim. Eğer biraz sabırlı olursanız gerçekten çok tatlı bir aşk hikayesi de anlatacağım size Aysar'da.

Ama bir süre daha Zeynep kurguya doğrudan dahil olmayacak. Bu haliyle okumak istemeyenleri saygıyla karşılıyorum. Fakat benimle birlikte sabırla devam edecek olanlar için çok candan, ciğerden bir hikaye anlatacağım.

Can'sınız...

Celal, uykusu açılsın diye elini yüzünü yıkamak için banyoya gitti. Aynadaki adam yorgunluktan buğulanmış gözleriyle sanki ona yabancı gibi bakıyordu.

Tan yeri usul usul ağarmaya başladı.

Kahvaltı hazırlamak için oldukça erkendi, uyumak içinse de fazlasıyla geç. İnce belli cam bardakta sade bir Türk kahvesi yaptı Celali kendine. vari usulü.

Mutfak camlarından birini açıp temiz havayı ciğerlerine çekti. Henüz sobalar yanmıyordu, dışarıda kömür kokusu yoktu. Hem mahallenin en güzel tarafı da her apartmanın bahçesinde devasa çam ağaçlarının gökyüzüne uzanıyor olmasıydı. Öyle ki, Celal'in dairesi beş katlı apartmanın son katında olmasına rağmen salonun balkonuna çıkınca çam ağacının tepesiyle karşılaşıyordunuz.

Ali abinin verdiği tespihi masaya bırakıp tabakasından bir sigara sardı. Tam diğer taraflara duman gitmesin diye kapıyı kapatmaya kalkıyordu ki;

Celal - AysarWhere stories live. Discover now