III. MALA FORTUNA.

22 2 1
                                    

Alaska.

                             "Trebuie sa plece!" spuse Nolee."Nu mai putem risca.Ultima oara a fost un dezastru si cine stie ce va mai face acum!"

                 Amarock fuma inca o data din pipa sa si o privi."Nu inca",ii spuse el."Inca mai are de invatat."

Nolee se ridica furioasa incercand sa se stapaneasca.Nu-i putea intelege ratiunea."Mai are de invatat? A ucis deja patru lupi din haita Denali.Ultimul lucru pe care trebuie sa-l mai invete este sa ne ucida pe toti!" 

           "Acei lupi au pierit in lupta.Daca ei credeau ca este o joaca sa provoci un Alpha s-au inselat,asta e vina lor."  

               "Dar este un pericol pentru noi toti! Nu poti sa vezi? Este mai puternic chiar si decat tine.Iti va lua locul cat de curand."

             Amarock o privi pe Nolee,deslusindu-i fiecare emotie.Chipul ei ciocolatiu nu-si pierdu din trasaturile fine ce o defineau.Furia ei ii punea in valoare si mai mult ochii verzi ce se incadrau perfect cu parul ei negru ondulat.

                "Spune-mi Nolee,crezi ca iti va lua locul tau?"

           Experienta il invatase bine pe Amarock,era un sfetnic bun.Poate de asta o tine pe Nolee aproape; jocurile ei incepura sa-l amuze de la o vreme.Nolee il privi pentru o clipa printre genele sale lungi.Se aseza langa el,punandu-si mana ei calda peste a lui.

              "Asta se va intampla numai daca tu ii vei permite.Si stiu ca nu o vei face." spuse Nolee privindu-l.Amarock sufla in pipa sa si inchise ochii.Siguranta ei atarna de un fir de ata,dar astazi o lasa in voia ei.

               "Du-te acasa,Nolee.Lasa treburile barbatilor in seama mea." Nolee isi incrunta privirea.Ura cand facea asta,izgonind-o atat de usor.Erau si problemele ei.Dar era nevoita sa il asculte.Se ridica si iesi din cort.Inspira aerul rece inghetat,incercand sa-si goleasca mintea."Pot avea grija de mine de una singura",isi spsue ea.Facea parte din haita asta.Era haita ei.Si ea stia mai bine,gandi Nolee.Samuel nu ar fi trebuit niciodata sa paseasca pe pamanturile Alaskai.

              Amarock privi cerculetele de fum ce pluteau in aer,simplu si elegant.Isi trecu mana usor prin parul sau castaniu,lasandu-si gandurile sa zboare.I-ar fi fost mai usor de unul singur.Sa fii Alpha era un privilegiu,dar venea cu multe responsabilitati.Uneori mult prea multe.Isi aminti ziua cand batranul Sial se intoarse aici.Soarele stralucea puternic deasupra Alaskai,si pestele era mai bun atunci.Si marile erau mai limpezi.Tinea de mana un copil,probabil cel mai plapand copil pe care-l vazuse vreodata.Ii invita in cortul lui,curios de vizita lui Sial.

             "Eu nu pot avea grija de el,Amarock.Si am promis ca voi avea.Haita ta ii poate oferi tot ce are nevoie" ,fu ce ii spuse Sial.

         Asta era povestea lui Samuel.Cand Sial il aduse,nu intreba prea multe despre trecutul copilului.Si era sigur ca Sial nu era dispus sa spuna mai mult.Dar vazuse in el un potential mare,si intuitia sa nu se inselase."Copil plapand",spuse Amarock razand.

       Un barbat intra in cortul sau,plecandu-si capul respectuos ."A sosit" spuse acesta."Sa pofteasca inauntru atunci." Lui Amarock ii displaceau vizitatorii,in special daca acestia erau lupi.Si cand un lup Alpha iti bate la usa,va fi si mai neplacut. Amarock ii putea simti mirosul.Cunostea bine  acele jocuri ale dominantei si oaspetele sau era un adversar priceput.Ochii galbui ai barbatului ii dezvaluiau sarmul plin de tact.Mersul sau era asemenea unei pantere,vigilent si agil.Il privi pe Amarcok direct in ochi,schitand un zambet in coltul gurii.Kenai il cunostea bine pe Amarock.Era un lup batran ce ar fi trebuit sa dispara demult,gandi el.Dar de care avea inca nevoie, momentan.Facu un compromis si isi pleca privirea lasand impresia unei infrangeri.Dar Amarock stia mai bine. 

               "Ce te aduce pe pamanturile mele,Kenai?" 

    Posesivitatea subliniata de Amarock ingreuna atmosfera si mai mult,dar era ceva  inevitabil.Kenai il privi din nou.L-ar fi putu dobori,era sigur de asta."Rabdare" ,isi spuse el.

              "Sunt sigur ca nu e doar o vizita de curtoazie",spuse Amarock sufland in pipa sa.

           "Am o informatie care te va interesa."Kenai ii astepat raspunsul,dar acesta privi doar  fumul ce iesea din pipa sa."Si am nevoie de ajutorul tau."

              Amarcok il privi cu o oarecare surprindere."Ce as putea face pentru tine,Kenai?" 

            Kenai astepta.Desi incepu sa i se para o idee proasta venirea lui aici,isi continua planul.Nu avea alte optiuni oricum."Am nevoie de lupii tai.In special de unul dintre ei." Amarock il privi,analizandu-i expresia.

            "Samuel?" spuse acesta razand."Samuel nu este lupul meu,este al nimanui." Expresia lui Amarock deveni din nou serioasa."In ce te-ai bagat de data asta,Kenai?"

              "Sunt sigur ca ai fi facut la fel.Pot spune ca am gasit o comoara." Kenai ii captase in sfarsit atentia.

               "O comoara?" intreba Amarock confuz.

               "Omega mai exact."  Zambetul lui Kenai ii dezvalui dintii albi si taiosi.

Cele cinci taine~Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum