Capitolul 5

11.6K 801 72
                                    

      Sentimentul de deja-vu nu mă părăsise nici pentru un moment de când Chase şi eu am fost puşi faţă în faţă. Coincidențele erau ceva inexistent pentru mine, şi nici acum nu cred în ele. Dar ironia face ca, şi ieri şi azi, eu şi el să ne aflăm în acelaşi loc, la aceeaşi oră. Şi, de parcă Chase nu era suficient, Lucy împreună cu Dean sunt şi ei prin preajmă. Aş vrea să numesc asta un fel de probă prin care trec ca să pot ajunge la Nicholas, însă dacă arestarea lui depinde de această întâlnire cu trecutul, nu sunt sigură că voi trece peste ea. Avându-i în faţa mea pe toţi trei mi-a reamintit de tot ce am lăsat în urmă când am plecat, de fiecare clipă frumoasă petrecută alături de ei, de fiecare râs şi fiecare contrazicere. Îmi simţeam capul greu, de parcă aş fi băut mult prea mult în seara asta, când, de fapt, am avut doar un pahar de şampanie. Voiam să mă fac mică şi să fug cât de repede mă ţineau picioarele, însă, din păcate, nu era posibil. Singura modalitate prin care să ies teafără din această situaţie neprevăzută era să mă prefac la fel de indiferentă ca şi Chase, la fel de dură şi rece, cum niciunul nu mă mai văzuse vreodată.

        Mi-am menţinut expresia de piatră în timp ce Claire făcea introducerile, veselă, nebănuind de cât de rău îmi face să îi am în preajma mea. Nu doream să regret ce am făcut, pentru că a fost pentru binele lor, însă vinovăţia nu îmi dădea pace încă de ieri. Dacă aş fi avut posibilitatea să dau timpul înapoi la acel moment, vreau să cred că aş lua aceeaşi decizie din nou şi din nou, dar acum nu mai eram atât de sigură că aş face la fel. 

        Privirea mi se plimba de la unul la celălalt, având grijă să nu fac contact vizual cu niciunul, dar nici să îmi trădez tumultul sufletesc. Eram capabilă de disimulare şi, cu toate că anxietatea mea se ridicase la un cu totul alt nivel, calmul meu aparent rămăsese netulburat. Talentele mele actoriceşti, la care am lucrat destul de mult timp, se pare că o păcăliseră chiar şi pe Amanda, care se uita la mine pe furiş cu o încruntătură. Nici măcar eu nu înţelegeam cum puteam rămâne atât de impasibilă când Chase se uita la mine în felul ăla cercetător, de parcă voia să descopere şi cel mai ascuns secret al meu, iar Lucy şi Dean nu păreau surprinşi deloc, ci mai degrabă încântaţi să mă vadă. Cei doi nu dădeau impresia că s-au schimbat prea mult şi nici că m-ar urî, din contră. 

    "Îmi pare bine să vă cunosc pe toţi. Mi-ar face o deosebită plăcere să colaborăm. Am înţeles că sunteţi foarte respectaţi în acest mediu, în special dumneavoastră, domnule Kingston. Tabloidele nu se opresc din a scrie articole..." îmi păstrez atât vocea cât şi expresia cât mai neutre, deşi fierbeam pe dinăuntru.

      Imediat cum am ajuns în cameră, m-am cocoţat în mijlocul patului şi am intrat pe Google, tastând în bara de căutare numele 'Chase Kingston'. M-a impresionat să văd cât de bine se descurca în lumea afacerilor, mai ales că este foarte tânăr, iar mediul deloc favorabil. Era unul dintre cei mai bogaţi şi mai doriţi burlaci ai Statelor, apărând de mai multe ori în revista Forbes. Un lucru chiar surprinzător a fost că viaţa sa privată nu era mai deloc detaliată, fiind văzut doar de câteva ori cu o parteneră la braţ. Însă asta nu însemna că nu m-a lovit ca o tornadă faptul că mă înlocuise... Nu era just să mă gândesc că după mine, nu va mai avea pe nimeni, pentru că ar suna cât se poate de egoist, dar mica urmă de gelozie şi trădare nu voia să dispară nici după ce am înţeles că avea dreptul să îşi refacă viaţa. Mai mult de atât, femeile cu care apărea la evenimente erau modele în adevăratul sens al cuvântului, pe lângă corpul de milioane la care orice bărbat visează, trăsăturile lor erau de zeiţe greceşti. Complexele de pe vremea în care eram o adolescentă timidă şi nesigură, reieşeau la suprafaţă ori de câte ori analizam câte o poză. Minţeam dacă ziceam că nu mă afectează deloc felul în care acestea erau atât de aproape de el şi cum le ţinea de talie, însă dacă lăsam sentimentele să mă copleşească, aş fi terminat pe podeau băii cu lacrimi în ochi.

White RoseWhere stories live. Discover now