Hayal-6 "Yeni"

584 45 9
                                    

Bu kitap için yeni bölüm günü belirleyelim yaa,en son ne zaman,hangi gün yayınladığımı unutuyorum.

Ayrıca aklımda ki Hayal'i koyacaktım mm'ye bugün ama fotoğraf bulanık ve üstünde başka bir isim yazıyor,bu yüzden tekrar ve tekrar sizin hayal gücünüze bırakıyorum bunu.

...

Cebimdeki ellerimi yumruk haline getirip,ıslak kaldırımda yürümeye devam ettim.Böyle daha sıcak oluyordu en azından...

Hava kararmış,cılız lambalar sokağı aydınlatma çabasına girmişti;fakat loş bir ortamdan fazlası değildi sokaklar...Gözlerimi esen soğuk rüzgâr nedeniyle kısıp,başımı da yere eğdim.Rahatsız ediciydi soğuğun fazlası.Ve ben;gözlerimi yakan rüzgâr,saçlarımı ıslatan yağmur sebebiyle olmadığım kadar rahatsız hissediyordum kendimi.

Taksi bulma ümidiyle gezdirdiğim kısılı gözlerim hayal kırıklığıyla kaldırım taşlarına geri döndü.Saat olmuş gecenin 10'u! Buna ek yağan yağmur,umutlarımın yıkılması için en büyük etkendi belkide.

Çocukları evlerine bıraktıktan sonra aylak aylak gezmiştim sokaklarda.Saatin bu kadar ilerlediğini ise etrafın ıssızlaşmasıyla fark etmiştim.

Oldukça geç...

Şimdi ise yürüdüğüm loş sokakta yön duygumu arıyordum.Bu sokağa girdiğimi bi'hatırlasam gerisi gelecekti;fakat zihnim bir türlü anımsayamıyordu.

Dudaklarımı büzüp seslice nefesimi bıraktım.Her an pes edip kaldırma çökecek potansiyeli görüyordum kendimde.Son çare cebimdeki telefonu çıkardım.Şarjı fazla yoktu ama en azından beni idare edebilirdi..

Yağmur damlalarıyla ıslanan yüzeyini sildikten sonra üzerine eğildim,tekrar gelmesin diye.

Hızla rehbere girdikten sonra arayabileceğim isim aradım.Eda'yı arayamazdım.Çünkü bu saatte telefonla uğraşacak kişi değildi o.Bırakmıştır bir kenara,televizyon,arkadaş..Bu tür şeylerle uğraşıyordur.Daha önce tarafımdan denenmiş ve onaylanmışdı.

Deniz

Derya

Doğu

Evet,şu an en mümkün insan Doğu'du.Alt dudağımı dişlerime geçirip,bir süre baktım ekrana.Oynadığım oyundan haberi yoktu.Yakın arkadaşlarım arasından ilk üçe rahat girebilirdi fakat bu sır,üç kişi arasındaki sırdı.Yeni bir sırdaş nasıl olur,hiçbir fikrim yok.

Bi'cesaret ismin üzerine tıkladım ve kulağıma götürdüm.

Çaldı

Çaldı

Çaldı

Ve açıldı..

"Alo,Hayal?"

"Merhaba.." diye mırıldandım ağzımın içinden.

"Bir sorun mu var,bu saatte aramazdın sen?"

Yüzümü yağan yağmura doğru kaldırdıktan sonra "Var..." dedim. " Bir sorun var ve ben arayacak başka birini bulamadım."

"Ne oldu?" telaşlı sesiyle yüzümü tekrar yere eğdim.Sanki cümleler ağzımdan çıkmamak için savaş veriyordu.Ama o savaşın galibi;şu anki halime eş değer olan zavallı sıfatı olacaktı.

"Ben...Bir yerdeyim ama nere olduğunu bilmiyorum."

"Nasıl yani? Kayıp mı oldun orada,hem daha oraya gideli kaç gün oldu neden tek başına çıkıyorsun?" dedi telaşlı ve bunun yanında kızgın olan ses tonuyla.Beni şehir dışında sanıyordu o da herkes gibi.

Hayal'im-Askıda-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin