Cartile depresive

300 39 18
                                    

Sincer, pana acum nu am avut curajul de a aborda acest subiect. Tocmai pentru ca stiu ca exista multe carti ce au subiectul principal depresia si ca, astfel, multi autori imi vor sari in cap.
Dar iata ca am facut-o! Deci autorilor de carti depresive, abia astept comentariile voastre, insa in privat, pentru a nu agasa lumea pe care chiar intereseaza ce scriu eu aici.

Bun. Pot incepe. :)
Mereu m-am intrebat de  ce sunt atatea carti despre depresie pe Wattpad si de ce au atatea citiri si voturi. Iar astazi mi- a venit raspunsul de la singura fiinta ce imi poate descurca gândurile si intelege ideile: mama mea.

Fratilor, nu credeti ca noi avem o problema? Daca acei adolescenti citesc acest gen de carti inseamna ca se regăsesc in ele. Nimeni nu citeste ceva daca nu are o legatura personala sau emoțională directa. 

De ce nu incurajez eu autorii ce fac astfel de scriituri? Pentru ca agravează o problema care la unii nici macar nu exista.

Luam exemplul Ramonei ce abia a implinit 13 ani si a descoperit orizontul Wattpadului. Din intamplare ii "pica pe ecran" o carte cu titlul "Ce este depresia?" in care se vorbeste atat de urat despre parinti si in care se pune problema de sinucidere. A doua zi Ramona ce va face? Normal ar fi sa uite tot ce a citit, acele cuvinte fiind o abureala totala, insa in cele mai multe cazuri acele cuvinte se transforma intr o boala inventată. 

Mai pe șleau,  Ramona va descoperi ca si ea are depresie...

Exista si copii ce au probleme grave. Acum nu ma refer la cei bolnavi, pe care ii stie tot poporul,  ci la cei abuzati, bătuți,  înjurați,  umiliți,  fetele violate...

Daca ii veti intreba ce simt, cu siguranta nu iti vor zice ca sunt intr o depresie continua, ci ca vor sa traiasca normal si sa meargă la    scoala...

Nu trebuie sa faci o carte despre depresie si taiat vene pentru a fi citita. Exista mult mai multe lucruri interesante despre care ai putea sa ne comunici!

                                             Semnat, MM

OMG! Lume nebunaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum