Bölüm 6 - Bekleyiş

2.1K 386 114
                                    

        “Bulamadığım tek şey sensin sevgili, bulduğum her şey yalan. Aydınlık senden gelen, ateş sensizlikten arta kalan. “  

Bölüm 6 - Bekleyiş     

               İçimden geçirdiğim o sözleri unutmuştum. Üzerinden neredeyse bir yıl geçmişti. Bazı şeyler sizden geçip gitse de kader bir yer de karşınıza çıkarmak için bekletir. Bunu Hz. Muhammed (s.a.v) ' in  "  Kınadığınız bir şey başınıza gelmeden ölmezsiniz.  " sözünü duyduğum zaman anladım. 

        Büyük hayaller ve umutların yanı sıra endişe ve memnuniyetsizlikle başlamış olduğum okulumun birinci yılını geride bırakmıştım. Alttan dersimin olmayışı ve öğretmenlerimin yoğun övgüleri, başarılı bir öğrenci olduğumu aileme ispatlamıştım. Bu onların toplum için göğüslerinin kabarmasına neden olmuştu. Bende onlar gibi kendimle gurur duyuyor güzel bir gelecek vaad ettiğimi düşünüyordum. Bu yüzden her alanda kendimi geliştiriyor, sağlam adımlar atarak ilerliyordum.

        Mehmet ile eskisi gibi takılmıyorduk artık. Çünkü beraber takıldığım bir arkadaşıma yanlış bir hareketi olduğunu düşündüğüm için konuşmuyordum. Ondan dış dünyaya karşı çok şey öğrenmiştim fakat yanlış yaptığı arkadaşım Feyzullah' ı kendime kardeşim gibi yakın bulduğum için böyle bir karar almıştım. Feyzullah  idealist kişiliğe sahip olmasının yanında samimi ve içten bir dost olduğu için onunla daha iyi anlaşıyorduk. Onunla güzel projeler tasarlıyor, ders içi ve dışı oluşumlara katılıyor, düşünce dünyamızı birbirimize anlatıp, öngördüğümüz fikirlerimizi hocalara iletiyor ve bu sayede hocalarımızın gözünde umut ve gurur kaynağı oluyorduk. Hedeflerimize beraber yürüyeceğimize dair bir birimize söz vermiştik ve birbirimize destek de oluyorduk. Ben sözümden dönene kadar.

       Söz vermek? Geleceği bilmeden, gelecek hakkında hüküm vermek, yapacağını söylemek. Yaratıcının sana çizdiği kaderden habersiz çizgiler eklemek. O'nun iznine ve kudretine sığınmadan kendi benliğinizi sığınak yapmak. Bu ikinci büyük konuşmam oldu birincisi Mehmet ' e karşı içimden geçirdiğimdi. "  Böyle sevgilimi olur, bu nasıl aşk  " demiştim ona. Ama Hz. Yusuf ' u kuyuya atan da, Mısır ' a sultan yapan da aşk değimliydi? 

       Fazla uzun zaman geçmedi, aşk önce kapımı sonra hayatımı çalacak, beni bilmediğim bir yerlere saklayıp  çilesi vuslat, vuslatı hasret kokan bir derde salacaktı.

        Serkan ' la neden tanıştım bilmiyorum ama benim yolculuğum da o da sebepler zincirinde yerini alacaktı. Bazı insanların hayatınıza neden niye girdiğine bakmazsınız, öylece kabullenir sıcaklık duyarsınız. Serkan ' da böyle biriydi benim için. Nasıl tanıştığımızı hatırlamıyorum ama köyde eğlenceli bir arkadaş ortamında, aynı okulun farklı bölümlerine gittiğimizi öğrenmemiz sebep olmuş olabilir. Serkan bilgisayar oyunlarına meraklı olan, ailesinin tek oğlu olması rahatlığı ile gezip tozabilen, çapkınlığa meyli olmasına rağmen o yıllar başarılı olamayan, cesareti ve vurdumduymazlığı ile  kendinden söz ettirin biriydi. Bunların da önünde samimiliği, içtenliği, sempatikliği, paylaşımı ile de kendisine  çabuk ısına bileceğim biriydi ve öylede oldu.

        Arada bir beni sabahları evden alıyor beraber okula gidip öğle aralarında beraber takılıyorduk. Tamam, bir kaç sefer için okulu astığımızda oldu ama bu daha sonraları, daha sık takılmaya başladığımız zamanlar oldu.

      Birinci sınıfı yoğun bir ders çalışma temposu içinde geçirip kendimi kariyerime adadığımdan kalbimin köşesinde sakladığım sevgiliyi de unutmuş gibiydim. Okulu astığımız zaman kimseye görünmemek için gittiğimiz hıdırlık tepesinde gördüğüm sevgililer, bana ilk okulda tiyatro gösterisi için gittiğimiz okulda gördüğüm sevgilileri anımsatıyor ve o zamanlar kalbime yerleştirdiğim sevgili hayalini yeniden açığa çıkartıyordu.

        Bazen bir dua edersiniz, yıllar sonra kabul olur. Bazen edeceğiniz dua peşinen kabul olmuştur. Önemli olan bunun farkında olabilmek. Kendini Yusuf yerine koyup kuyunun karanlığına sabretmek yetmez. Züleyha’ ya da göğüs germek gerekir ki kölelikten sultanlığa doğan güneş, Züleyha' yı da aydınlatsın. Ben kalbimin kandilini başka bir ışık arayamaya başladığım zaman teslim etmiştim dış dünyanın rüzgarına.

        Rüzgar esmeye başlıyor ve ben hazırlıksız yakalanıyordum olacaklara...

        Devamı Bölüm 7 ' de  ( gerçek hikaye başlıyor )

Not :  Arkadaşlar gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Yorum beğeni ve tavsiyelerinizi  eksik etmeyiniz. Sizleri seviyorum <3

isra - Aşk'a YürürkenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin