Bölüm 1 - Tohum

9.7K 882 435
                                    

*******OKUMA LİSTENİZDE YER ALMAK DİLEĞİ İLE *********     

  "Kalbine ne ekersen o yetişir" derdi babam. Çocukluğumu fazla hatırlamam fakat düşünceli ve içine kapanık bir çocukluk geçirdiğim doğrudur. O zaman hayal kurmanın, sonrası için kötü bir şey olduğunu bilemezdim. Hele ki hayallerinizi sahipleniyorsanız, benimsiyorsanız ama düşünüyorum da ya hayalini bile kuramasaydık...

        Afyonkarahisar’ da dünyaya gelmişim. Bedenimin burada yetiştiğini ama ruhumun hep bir harikalar diyarından beslendiğinin farkına yıllar sonra vardım. Annem beni dünyaya getirirken çok sıkıntı çekmiş belki bu sebepten hayatım boyunca annemi sürekli üzdüm. İnsan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor işte. Annem sürekli benim onları yaşlandırdığımı söyler. Düşündükçe kızıyorum kendime keşke benimle gurur duyacakları bir evlat olsaydım.

        Babam hep misafirdi bize. Bizim için bizden ayrı kalırdı, dile kolay yirmi beş yıl İstanbul'da devlet demiryollarında işçilik yapmış. Her hafta gelip giderdi muhakkak. Ama ne deseniz de misafir gibi olurdu bir gün durur geri giderdi Ama biliyorum ki ben babama çok şey borçluyum beni ben yapan her şeyde ondan bir parça muhakkak vardır. Ben onunla hep gurur duydum keşke oda benimle duyabilseydi.

        Dini bütün bir ailede," İyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir. " bilinciyle yetiştim. Güzel şeyler ekmiştim kalbime bu yüzden giyim kuşama pek önem vermez, mal mülk saltanat sevgisinde bulunmaz gösteriş ve yapmacıklıktan hep uzak dururdum. Sevmek ve sevilmek için bir kalbin yeterli olduğunu, onu beslemenin, süslemenin, zenginleştirmenin, olgunlaştırmanın, durulaştırmanın gerektiğini  düşünür ve inanırdım.

        Ta ki sahte dünyanın gerçeklerine gözlerimi açana kadar...

Not: Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz daha sonraki yazılarım için bana güç verecektir.

İsra – aşk’a yürürken kitabımın facebook sayfası açılmıştır. Beğeni ve takiplerinizi bekliyorum.

https://www.facebook.com/askayururken

isra - Aşk'a YürürkenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin