#ÖZGECANASLAN

86 13 0
                                    

"İnsanlar ölmüyor , insanlık ölüyor..."

"Daha nice Özgecan'lar var bilinmeyen sessiz sedasız uçup giden."

                           #Özgecanaslan

  Hayat hayallerin kadar yaşanabilir , hayaller ise hayatta gerçekleşemeyecek kadar zor. Günler saatler dakikalar saniyeler kimi zaman doğum oluyor kimi zaman ölüm.Kimi zaman katliam...Dünyayı ne yaşanabilir kılıyor ki? Aile? Güven?Umut?Korku? Onlarca soyut somut kavram hangisi yaşama korkusunun önüne geçebilir? Hangisi ben buradayım diyerek sizi yaşamaya teşvik edebilir? Hangisi ölmek isteme nedeninizi bastırabilir? Her çocuğun hayalidir üniversiteye gitmek. Hele ki bir kız...Eğer ki Türkiye'de yaşıyorsanız 'Okuyup kendi ayaklarımın üzerinde duracağım!' demektir kız olmak. Ailenizin öğütlerine uymaktır kız olmak. Kısa giymemektir , üsluplu olmaktır, ahlak bilmektir... Üniversite hayaliyle yanıp tutuşan bir kızın elinden hayallerini almak ne kadar kolaydır aslında bu ülkede. Ne kadar da kolaydır erkeği üstün kılmak. Namus bir kızın çeyizidir bu ülkede peki erkek? Kızın bekareti vardır peki erkeğin neyi vardır? Erkeğin  'Heyt benim koçuma be!' diye omzunu sıvazlayan eller vardır... Kızlar gülemez , oysa ki öyle güzeldir kız çocuğunun tebessümü peki ya bir erkek? Erkek gülerek karşı cinste olan biri hakkında ki kötü emellerini dile getirir çoğu zaman...

  Bir kız çocuğu sahibi olmak ne kadar gurur verici ne kadar güzeldir aslında... Onu büyütmek güzel güzel elbiseler giydirmek her annenin her babanın hayalidir. Onun anasınıfında beni yalnız bırakmayın diyerek ağlaması ne güzel duygudur. Onun ilkokulda okuma yazmayı öğrenmesi ne doyumsuz duygudur. Onun sınava girmesi ne büyük heyecandır. Onun istediği üniversiteye gitmesi ne büyük onurdur. Onu gelinlikler içinde görmek ne kadar duygulandırır insanı. Onu hergün evden dualarla uğurlayıp durmadan acaba evladım üşüdü mü hava soğuktur diye düşünmek ya da uzağındaysa yavrusunun kıyafetlerini koklayıp hasret gidermek ta ki kavuşacağı vakte kadar. 

Peki soruyorum size ey caniler. Siz bilir misiniz evladını evden tertemiz kıyafetlerle gönderip kefen giyeceği haberi almak? Siz bilir misiniz onun mis kokusunun artık toprağa karışacağına inanamamanın nasıl bir duygu olduğunu? Siz bilir misiniz evladının canı yandı diye tek bir kurşunla öldürülmüş olmasını dilemeyi!

Doğru siz ancak bel altı bilirsiniz...

   

                              UNUTMA, UNUTTURMA!

 

HAZAN VAKTİ #WATTYS2015Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin