Waldox boszorkány- és varázslóképző Szakintézmény

204 23 31
                                    

A Waldox Európa egyik legelőkelőbb iskolája a magyarországi Balaton felvidéken található. Itt nagyon sokat adnak a külalakra, a szépségre, ezt tükrözi a helyválasztás is. Gyönyörű dombok közé építették ezt a mágikus és nagy múltú kastélyt. Maga a kastély kicsit nagyobb csak mint a Roxfort de mégis nagyon csábító. Magyarországon sokkal elfogadottabbak a muglik és a vegyes házasság mint Angliában. Ennek talán az is az oka, hogy Magyarországon sokkal kevesebb volt a varázslóüldözés mint máshol. Nagyon figyelnek a jó kapcsolatok a  teremtésére és a Magyar Mágiaügyi Minisztériumnak közel egymillió embere van e kapcsolatok ápolására.

Ami Angliában az Abszol út az Magyarországon a Mágia Útja. Ez az elnevezés a középkorig nyúlik vissza amikor ez volt az egyetlen hely az országban ahol szabad volt a varázslás. Ennek a bejárata a Hősök teréről nyílik. A Mágia Útja csupán annyiban különbözik az Abszolút-tól, hogy itt nem lehet pálcát venni, ugyanis a magyar varázslók és boszorkányok az iskolában kapják meg a pálcájukat (itt is a pálca választja a varázslók, nem fordítva).

A Waldox iskolában is négy házba vannak beosztva a gyerekek. A  Főnichis ház a Griffendélnek felel meg , a Peuger a Hollóhátnak , a Hippelflopp a Hugrabugnak  és a Skorpicius pedig a Mardekárnak.

Főnicis:

Címerállat: főnix

Színei: arany, vörös

Személyiség: bátor, vezetőszellemű gyerekek.

Alapító:  Felinex Főniya

Peuger:

Címerállat: pegazus

Színei: fehér, világoskék

Személyiség: okos, értelmes gyerekek.

Alapító:  Pinkellix Peuger

Hippelflopp:

Címerállat: hipogriff

Színei: sárga, szürke

Személyiség: barátságos, igaz gyerekek

Alapító: Hipplex Hippelflopp

Scorpicus:

Címerállat: skorpió

Színei: méregzöld , fekete

Személyiség: ravasz,becsvágyó gyerekek

Alapító:  Scorpicus Scorpyana  

 Ez a négy dicső ház is négy dicső varázsló emlékét őrzi. 

A beosztás:

Az elsős  diákoknak egy ital dönt a sorsáról. Édes ízű, finom nektár. Mindenki ( persze külön pohárból) iszik, egymás után. nagyon szép míves pohárból isznak amin az iskola szimbóluma van. Amikor egy diák megitta Dulcis Potumot, ami latinul édes italt jelent, kis szikrák a fejük fölött kirajzolják a ház nevét. Mindenki csak egyszer ihat belőle. Aki ezt megszegi halál fia lessz. Így van ez Magyarországon, kicsit kemény, de hát ez már csak ilyen... 

 

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
A Világ Boszorkány- És Varázslóképző IskoláiWo Geschichten leben. Entdecke jetzt