Paperwork

41 7 0
                                    

Nekünk ismerősök segítettek, akiknek cége volt, így úgymond "kezességet vállaltak" és picit megkerülve a törvényeket, kiállítottak nekünk egy-egy papírt, hogy nemsokára ott fogunk dolgozni, így nem kellett mindenféle papírokkal rohangálnunk ide-oda.

Ahhoz, hogy munkát kapj, kell, hogy legyen NI - National Insurance Number-öd, amit akkor 2017-ben egy rövid interjúval meg lehetett szerezni. Akkor jöttünk rá, hogy a tantermi angol mit sem ér, mikor már azt sem értettük, amikor megkérdezték a nevünket... Sőt, konkrétan a páromét jól el is rontották, mert összecserélték a vezeték- és a keresztnevét, így az ő papírjaival újabb köröket kellett futni. 

Szóval ez a pár perces elbeszélgetés csak annyi volt, hogy miért jöttünk, mit szeretnénk itt, hol lakunk, ha dolgozunk, akkor mit és hol. Ez kicsit megtévesztő, mert nem dolgozhatnál NI szám nélkül, de a párom nem mondott semmi munkahelyet, csak hogy  interjúja volt, a fent említett ismerős cégnél, én pedig, hogy párszor voltam kint kisebb időre bébiszitterkedni és most szeretnék igazi munkát vállalni. Persze ebből semmi nem volt igaz, de a számot végül megkaptuk, így a következő utunk a bankba vezetett.

Ott is kérdezősködtek és ott is mutatni kellett a hamis papírt, hogy nemsokára ennyi meg ennyi fizuval felvesznek a céghez és ezért kell a számla. Közben sikerölt kijátszani a Proof of Address kérdést is, mivel az ismerősökhöz jelentkeztünk be.

Ezután kb. 2 hét múlva minden papírunk meg volt, ami jól jött, mert a párom végül tényleg az ismerősünk cégénél kezdett irodai munkába áprilisban. Én ugye majd csak később költöztem ki, de jó volt, hogy a papírjaim megvannak.

Szóval egy kis csellel és ismerősökkel, elég korruptan jutottunk ide, így az igazi törvényes útját nem nagyon ismerem annak, hogyan lehet ide kiköltözni - bevándorolni...

És ne felejtsük el, hogy ez 2017 volt, így azóta a BREXIT bejelentése megtörtént és nemsokára érvénybe is fog lépni. (VAGY NEM... De ez egy másik sztori)

Csak azért írtam le az igazságot, hogy lássátok, hogy még nekünk sem  volt könnyű kijönni és nem is tudom igazából, hogy magunktól bele mertünk volna vágni ebbe az egészbe, vagy hogy egyáltalán jutottunk volna valamire a papírokkal...


csapassUK | Élet AngliábanWhere stories live. Discover now