× 2

1.2K 35 2
                                    

ik loop samen met Julia, hand in hand, naar m'n huis. ''ladies first'' zeg ik terwijl ik de deur openmaak. ze glimlacht op een lieve manier naar me en loopt naar binnen. we doen onze jassen en schoenen uit en hangen/zetten ze neer. ''wil je wat te drinken?'' vraag ik aan der. ze knikt en zegt ''cola''. ik loop naar de keuken en haal twee glazen cola. ik loop weer naar de woonkamer en geef een glas aan der. ''dankjewel'' zegt ze terwijl ze het glas aanpakt. ik knipoog naar der en ga naast der zitten. '' was het leuk op school?'' vraag ik en sla een arm om der heen. ze zucht en schud der hoofd. ik kijk der aan en zie dat ze ergens mee zit. ik zet der beker weg en pak der handen vast. '' lieverd wat is er gebeurt?'' vraag ik. ze kijkt me aan en schud der hoofd. ''was het Jordan weer?''. ze kijkt me aan en je kan aan der ogen zien dat ze zo gaat huilen. ik trek der zacht tegen me aan en wrijf over der rug. '' Juul je kan alles zeggen hé?. ik zal je altijd helpen'' fluister ik. ze knikt maar zegt niks. wat ik ook wel begrijp. '' is hij weer begonnen?''. ze knikt alweer en nu voel ik dat ze huilt. Jordan pest Julia al sinds dat ze hem afwees in groep 8. hij was een tijdje gestopt maar is dus weer begonnen. ik til zacht der hoofd op en kijk der aan. '' babe, negeer hem. hij wilt je zo zien dat vind hij leuk. je bent sterk, ik weet dat, Kaj en Michelle. het komt goed ik beloof het'' fluister ik en veeg der tranen weg met mn duim. ze knikt en fluistert dankjewel. '' geen probleem'' zeg ik en geef der een kus. ''Sam Jor... oh je weet het denk ik al..'' zegt Gaya die binnen komt lopen. ik knik maar zeg toch bedankt. ze glimlacht en komt naast Julia zitten. ''Gaat het Juul?'' vraagt ze. Julia twijfelt maar knikt dan toch. ''ik word waarschijnlijk naar je klas over geplaatst als Jordan dan wat doet help ik je wel'' zegt Gaya. '' Dankjewel'' zegt Julia en geeft der een knuffel. Gaya staat op en loopt naar boven. omdat het al '17;30' is besluit ik om Julia thuis te brengen.

als we bij der huis zijn geef ik der een kus, neem afscheid en loop weer naar huis. gelukkig woont ze twee straten verder. ik maak de deur open en loop naar binnen. ik doe m'n schoenen en jas uit en ga naar Gaya toe. ik klop op der deur en als ik ''binnen'' hoor doe ik de deur open en loop naar binnen. ''hey Sam'' zegt ze en legt der huiswerk weg. ik ga op der bed zitten en kijk om me heen. '' dus.. wat is er?'' vraagt ze om de stilte te verbreken. '' dankjewel dat je zo lief bent voor Julia en dat je zeg maar de wilt helpen als je word overgeplaatst'' zeg ik. ''geen dank, ze betekend veel voor je en ze is super aardig''. ik glimlach en knikt. ''alsnog bedankt'' zeg ik terwijl ik der een kus op der hoofd geef. '' is het moeilijk?'' vraag ik en wijs naar der huiswerk. ze schud der hoofd en zucht. ''ik help wel'' zeg ik en ga naast der zitten. ze legt het boek zo neer dat ik mee kan helpen en wijst aan waar ze is.

na een halfuur zijn we klaar en besluiten we om te gaan eten. ze bedankt me en geeft me een knuffel. '' no problem'' zeg ik en geef een kus op der hoofd. ik loop naar de keuken en pak de spullen die ik nodig heb voor het eten. ik heb besloten om macaroni te maken, omdat we toch maar met z'n tweeen zijn en het simpel te maken is. als ik bijna klaar ben komt Gaya naar beneden en dekt de tafel. als ze daar mee klaar is zet ik het eten op tafel en ga zitten. ''eetsmakkelijk'' zeggen we allebei en beginnen met eten. nadat we klaar zijn met eten ruimen we het op. Gaya gaat naar boven en gaat verder met der huiswerk en ik besluit om naar Esmee te gaan. ik roep naar Gaya dat ik weg ben, pak m'n sleutels en jas en loop naar Esmee toe.

It's my own fault { B brave fanfiction }Donde viven las historias. Descúbrelo ahora