Sötét elmék

438 10 3
                                    

(Áhh kezdjünk is bele eme csodálatos könyvecskébe)

FIGYELEM!

HA NEM LÁTTAD A FILMET, AKKOR CSAK SAJÁT FELELŐSÉGEDRE OLVASS TOVÁBB, MERT EZUTÁN SPOILERES RÉSZEK KÖVETKEZHETNEK!

Gondoltam legyen ez az elsõ, amirõl írok, mivel eléggé friss az élményem ezzel a filmmel kapcsolatban. Igazából néhány perce fejeztem csak be, szóval ha össze-vissza fogok irogatni, kérlek azt nézzétek el nekem. Na szóval térjünk is tárgyra.

Általában ha megnézek egy filmet és arról kiderül, hogy egy könyvön alapul -ami mostanság egyre inkább gyakori- elszoktam olvasni a könyvet is, hogy megnézzem valójában mennyire tér el a kettõ egymástól, mert ugye -ezt nem hiszem, hogy magyaráznom kellene-, de van, hogy mérföldkőre vannak egymástól, és van, hogy szinte szó szerint ugyanazt vetítik le nekünk, mint amit olvashattunk.

Megnéztem és úgy döntöttem muszáj elolvasnom a könyvet is, hogy tudjam mennyire tér el.. Ha lesz idõm egybõl neki is ugrok.. De kanyarodjunk inkább vissza ide.

Egy kis ízelítõ, vagy kedvcsináló. Kinek mi..

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja õket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerõsebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnõttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erõiket, hogy visszaszerezzék jövõjüket.

Alexandra Bracken azonos címû sikerkönyvének filmváltozata a Stranger Things és az Érkezés producereitõl – 2018 nyarán a mozikban! (forrás: www.filmezz.eu)

Eddig minden oké volt. Még az elõzetes is felcsigázott. De ahogy járkálgattam az oldalak között feltûnt, ha a google-be beírom a címét odadobja nekem, hogy 1 óra 43 perces thriller film és fantasy.

Nem tudom ki hogy van vele, de ha valamit a thriller kategóriába sorolunk be, az ijesztõ szokott lenni. Hát ez egyáltalán nem volt az.. Egy zombis, vérengzõs, gyilkolós filmre azt mondanám illik, de ebben semmi olyat nem lehetett látni, ami egy kicsit is ránk hozta volna a frászt.. A fantasy oké, ezt nem is magyarázom.

Most, hogy újból megnéztem az elõzetes rájöttem, hogy nagyon csalóka. Ha láttad a filmet, akkor tudhatod, hogy a szereplõknek milyen sajátos erejük van. Az elõzetesben mégis azt hittem, hogy minden ami ott történt, azt a drága fõszereplõlánykánk csinált, pedig ez egyáltalán nem így van. Azt a részt meg hiányoltam egy kicsit a filmbõl, mikor Dagi azt mondja Rubinak, idézem:

"Elég okos vagyok, hogy tudjam rejtegetsz valamit. Te meg elég okos vagy, hogy rejtegesd."

Ez valahogy kimaradt a jelenetekbõl. Most pedig jöjjön a színismertetõ, avagy a csoportok eloszlása, hogyha valakinek esetleg nem lett volna teljesen érthetõ.

 Most pedig jöjjön a színismertetõ, avagy a csoportok eloszlása, hogyha valakinek esetleg nem lett volna teljesen érthetõ

К сожалению, это изображение не соответствует нашим правилам. Чтобы продолжить публикацию, пожалуйста, удалите изображение или загрузите другое.
Filmek és sorozatokМесто, где живут истории. Откройте их для себя