Ochii din spatele măștii de mistere

31 5 0
                                    

          „Stelele-mi lucesc, fiindu-mi martore,

Glasul tău cel lin, marcându-mi zilele.

O dulce noapte ți-am cuprins minutele!

Și-mi voi culca veșmântul sub acel lin arbore"

M.C.- „Glasul tău firesc"

           Ochii lui albaștrii se fixează pe mine. Încerc să nu zâmbesc în timp ce-i inspir parfumul. 

          Rochia mea zboară de fiecare dată cand mă învârte. Sala de bal, melodia, decorul, noi, timpul... parcă tot se sincronizează. Armonia plutește în aer. Ochii lui îmi frâng sufletul. Face un pas mai aproape de mine. Corpurile noastre aproape sunt lipite. Nasurile ni se ating pentru o fracțiune de secundă.

          Mă învârte și-mi dă drumul. Privirea mea rămâne ațintită pe el pană parăsește sala. Se aud ultimele acorduri ale melodiei. Fac o reverență și mă îndrept spre sora mea.

          Încerc să-mi ascund lacrimile. Acel gest m-a jignit. De ce să-mi facă una ca asta?

          Evelin îmi prinde mâna și mă îmbrățișează. Nici ea a avut o seară prea bună. Am vazut-o uitându-se după David, un slujitor de la palat, toată seara.

           O iau de mană și ne grăbim spre scări. Nu cred că voi mai ieși din camera mea prea curând. Urc câteva scări și-l vad pe el.

          Stă într-un colț, îmbrăcat la costum cu un pahar de vin în mână. Părul castaniu îi cade peste ochi. Zâmbetul lui îi luminează privirea. Îmi face din ochi și simt că picioarele îmi cedează.

          Din stanga mea geamul explotează în mii de bucățele. Reacționez prea târziu. Privirea mea se întoarce spre stânga cand simt un corp aruncându-se peste mine.

          Aud țipete. Corpul străin mă încălzește. Simt acel parfum mentolat. Mi-e prea frică să mă uit. Știu că am înghețat. Încerc sa-mi mișc o mână, dar simt o amorțeală cumplită mă lovește.

          Lumina revine la normal. În jurul meu totul e calm. Răceala nopții mă lovește din senin. Stelele-mi lucesc, fiindu-mi martore. În acest moment nu mă mai gândesc la nimic.

          Și tot din jurul meu se face negru.


Orașul sufletelor de GHEAȚĂحيث تعيش القصص. اكتشف الآن