6.

134 6 4
                                    

"Koja budala zvoni u 6 u jutro"-Govorila sam dok sam sva čupava išla prema vratima.Kada sam ih otvorila ispred mene je stojao nasmiješen Mike.

"Šta hoćeš?"Rekla sam sva iznervirana i pospana

"A spavalice slatka".-Mike

"Mike,ne zajbevaj reci šta imaš za reći"-Bila sam ljuta kada me neko rano probudi a on me je probudio u 6 sati.Je li on normalan uopšte.Koji je njemu?

"A neko nam se nije naspavao"Rekao je i ušao u stan.Bio je u haosu.Sinoć kada sam došla sve sam stvari pobacala i otišla za radni sto.Obavila papirologiju i legla sam u 3 spavati.

"Mike,šta izvodiš"Išla sam za njim,a on prema mojoj sobi.Stala sam ispred vrata sobe  počela mahati rukama,da ne može unutra.Ali ne on me je uzeo u naručje i odnio u sobu i bacio na krevet.Pogledala sam ga i počela se derati.

"Koji je tebi kurac?Ušao si u moju sobu i to bez mog dopuštenja"Derala sam se kao nenormalna

"Stvarno trebala bi biti urednija"Stajao je ispred mene i razgledao po sobi.Stvarno nije normalan.

"Mike"Rekla sam sad još više iznervirana.Sjedila sam na krevetu i gledala šta radi.Iz trenerke je izvadio 4 nekakve karte.Trenerka mu je bila spuštena do pola stražnjice,a naravno gore ništa nije imao.Želio me je nervirati.

"Izvoli,karte za utakmicu"Pružio mi ih je.

"Četiri,pa nema mene toliko"Gledala sam u njega

"Bilo bi super da te ima toliko"

"Mike"Upozorila sam ga

"Izvini,nisam htio,izletilo mi je,povedi nekoga ako želiš"Rekao je i krenuo iz sobe

"I to je sve što si mi imao ze reći?"Upitala sam ga dok sam išla za njim.

"Da to je sve"Rekao je.Išao je prema ulaznim vratima,a ja sam pokušala upratiti njegove korake.Bili su ogromni.

"I zato si morao da ulaziš u moju sobu?"Upitala sam ga.Krenuo je otvoriti vrata,ali s eonda naglo okrenuo.Bila sam tačno iza njega.Tijela su nam bila spojena.Bila sam manja od njega i spustio se do moga uha i rekao.

"Htio sam da vidim kakav ti je stan"Rekao i izašao iz stana.Prevrnula sam očima i vratila se u krevet,ali nisam mogla spavati.Ustala sam i pospremila stan.Skuhala si kafu i sjela za šank.Listala sam kataloge koji su bili na stolu.Kada sam pogledala na sat bilo je 9 sati.Spremila sam se i otišla na posao.Kada sam ušla u zgradu.Vidjela sam da je nekako mirno u zgradi.Otišla sam do lifta i popela se do ureda.Ispred gdje je ashley trebala da bude nije je bilo.Čudno nikada nije kasnila na posao.Možda je zapela u saobraćaju.Ušla sam u ured i odma krenula sa poslom.Studio počinje raditi u 10 sati tako da ću poslije sa Scubyem pričati.Bio je to čovjek 40 godina.Kada sam počela da radim on mi je jedini pomagao u tome.On i njegova žena su mi bili poput drugih roditelja.Da njih nije bilo sigurno nebi bila niko i ništa.Bilo je blizu 11 kada sam završila sa ostalim papirima.Otišla sam da vidim da li je Ahley došla.Baš kada sam izašla iz urda,vrata lifta su se otvorila.Iz njega je izašla Ashley sva u modricama.

"Ashley,šta  je bilo?"Upitala sam ju i potrčala prema njoj

"Ništa"Odgovorila je i počela plakati.Zgrlila sam ju.Ušle smu ured i smjestila sam ju na veliki bijeli kauč koji se tamo nalazio.Plakala je i nije prestajala.Nazvala sam Sophiu koja je bila asistentica kod Barbare.Barbara je bila žena oko 50 godina.Radila je za mene,voljela je svoj posao.Radila je na ulazu u zgradu.Ona je bila glavna sekretarica u zgradu.Bila je odgovorna za sve ko uđe i ko izaže.Ona je javljala Ashley ko je došao a Ashley onda meni.Sophia je brzo došla.Rekla sam joj da će ostati nekoliko dana raditi kao moja sekretarica.Pristala je i počela sa nekim poslom koji joj je Barbara zadala.Ashley se u međuvremenu smirila.

Turnover-PauziranaWhere stories live. Discover now