Primii pasi

2 0 0
                                    


  Multa lume s-a certat cu cineva la un moment dat sau are anumite regrete pentru niste lucruri pe care nu le-a facut candva asa cum voia sau chiar deloc. Eu acum o sa iti spun lucruri generale care urmeaza sa le concretizez in urmatoarele capitole.
    Iertarea unor persoane cateodata nu poate fi o solutie buna, nu pentru tine cel putin dar una necesara daca vrei sa iti faci viata mai usoara si o cale ca sa nu te mai afecteze flashback-urile cu amintiri pe care le mai ai si modifici cateodata spunand ceva ce voiai sa spui atunci avand o satisfactie de moment sau mai bine spus esti prins intr-o stare de euforie care e ca un drog vrand sa "controlezi" situatia de atunci dar ghici ce. A fost, a trecut si tu nu mai poti face nimic decat sa schimbi modul in care reactionezi la ce ti se intampla.
Toata lumea incearca sa "iti vinda" metoda lor prin care sa fi mai fericit. Dar ei nu stiu ca tu esti Marius sau Roxana care au un salariu de rahat cu care de abia se descurca sau ca zaci in depresie de luni sau chiar ani de zile, ei zicand ca e doar o faza sau ca exagerezi. Sau ca nu poti zambi, efectiv. Nu inteleg ca nu mai poti simti ceva de genul.
    Un raspuns simplu ar fi sa nu incerci. Stiu acum ca tu ai nimerit sau poate chiar ai ajuns aici ca sa iti rezolvi problema si vin eu sa iti spun chestia asta care simti ca nu te ajuta cu absolut nimic si vrei sa iesi de pe pagina dar o sa fie in defavoarea ta pentru ca poate o sa te ajute ceva din ce zic sau macar o sa te simti bine ca cineva te intelege. Suntem atat de multi ca tine afara, nu esti singur, crede-ma.
Daca te chinui sa obti un lucru atat de mult o sa devi din ce in mai frustrat sau poate si mai rau, o sa iti afectezi sanatatea sau relatiile cu cei din jurul tau o sa se destrame pentru ca ii tratezi urat doar pentru ca tu nu esti ok. Eu cred ca fericirea are mai multe sensuri pentru noi toti. Poate pentru mine fericirea inseamna o seara in familie si cu iubitul meu avand o masa in familie dupa care sa facem activitati care sa ne ajute sa comunicam si sa ne apropiem, poate pentru tine este acceptarea sociala de catre ceilalti( care nu e o chestie sanatoasa dar o sa ajungem intr-un articol sa discutam si despre ea).
    Cel mai bine e sa incerci sa iti faci timp pentru tine. Mereu ai stat sa ai grija de altii si te-ai pus pe tine pe ultimul loc dar sti care e faza?Hai, stiu ca iti suna cunoscut. Unele persoane merita asta si altele nu. Altele sunt acolo doar ca sa se foloseasca de tine pretinzandu-ti ca-ti sunt prieteni. Nu te baza pe altii ca sa te "faca pe tine bine" pentru ca majoritatea nu o sa stea sa isi piarda din timpul lor pentru tine si asta nu e un lucru rau. O sa iti zic de ce. Ei deja au invatat o lectie care nu e chiar bine definita. E ok sa ii ajuti pe cei din jurul tau, acordandu-le sprijin emotional. Dar nu e ok ca atunci cand tu ai cazut sa crezi ca ei te vor ridica. Fiecare isi vede propiul interes si daca exista sansa ca ajutandu-te sa isi dea seama ca o sa fi peste ei, mai buni ca ei, o sa inventeze scuze sau nu o sa fie acolo cum ai fost tu pentru ei, adica cu tot sufletul. Asa e firea umana si greseala lor.
    Acorda-ti o ora pe zi pentru dezvoltarea ta personala in care sa inveti lucruri care te pot ajuta pe viitor, metode de a avea succes sau cum sa iti deschizi o afacere :). In ora aia incearca sa citesti un articol despre ceva care iti place, stai de vorba cu o persoana care sti ca poate sa iti fie un exemplu pozitiv.
    Sportul chiar ajuta, chiar daca tu nu accepti ideea si vei incerca sa te aperi sau sa scapi de vina spunandu-ti ca e un cliseu dar sti care e faza? Cel putin mie viata mi-a aratat ca unele clisee sunt chiar bune pentru dezvoltarea ta. Pune-ti niste video-uri cu exercitii daca nu poti sa ajungi pe la sala sau cauta un sport care sa iti faca placere pentru ca daca e ceva la care sa nu te duci cu drag o sa te lasi repede. Cel mai bine are fi sa iesi in aer liber cu un prieten sau chiar de unul singur. Alergatul poate ar fi cea mai buna solutie ca sa te gandesti la ale tale, sa faci si miscare si o sa te ajute sa scapi si de insomnii daca ai obiceiul sa stai pana pe la 3 dimineata uitandu-te la diferite video-uri cu pisici, stiri sau cine stie ce iti mai place tie.

Hei, eu sunt Bianca. Nu stiu cat de mult te-a ajutat capitolul asta dar poate a fost mai real decat unul indigo de pe site-urile cu care suntem obisnuiti. Mi-ar placea sa lasi un comentariu daca ai ajuns pana aici. Nici eu nu sunt perfecta dar incetul cu incetul invat si eu ca toata lumea si m-ar ajuta foarte mult.Va puup,🥰

Cum sa fi fericitOnde histórias criam vida. Descubra agora