AKO PRIPRAVIŤ TRAGER DŽÚS: KROK 1.

60 4 0
                                    

Naomi s otvorenými ústami civela na Taylora. To čo bolo??? Len také hop hop a letím do šachty?!

,,Teba uhryzol nejaký pavúk alebo čo?!" spýtala sa ho neveriaco.

Taylor sa posadil a ďalej fučal. ,,Čo?"

,,No to mi povedz ty, že čo. Čo bolo toto? Už je z teba polovičný Spiderman."

Taylor sa zasmial. ,,Jáj ták. Nie, nič ma tu neuhryzlo. Teda, myslím. Ale určite nie pavúk. Ešte som tu žiadneho nevidel."

,,Hm," Naomi si ho premerala, ,,tak mi vysvetli ten tvoj kaskadérsky kúsok. Len tak z ničoho nič to neprišlo. A archanjel do teba tiež nevstúpil, že si tak letel."

,,HA! To nie. Chodil som na parkour a tak. Dosť som na sebe makal...teraz to trochu zanedbávam, ale jednoducho nevládzem."

Naomi prikývla. Chápala to. Zložila si z chrbta ruksak a podala Taylorovi vodu. Vďačne na ňu pozrel a napil sa. 

Sadla si vedľa neho a oprela si hlavu o jeho plece. Taylorom prebehlo tisíc voltov. Čo sa to s ním deje?

,,Kam pôjdeme teraz?"spýtala sa Naomi potichu. 

Taylor sa poobzeral po šachte. ,, Tu som ešte nebol. V tejto šachte. Môžeme skúsiť ísť tadiaľ ďalej a uvidíme, kde vypadneme."

Naomi sa pousmiala. ,,Tak teda choď prvý. Ty vypadneš a ja spadnem na teba."

,,To nepôjde,"začal Taylor s úsmevom, ,,šachta je úzka a vážne nemám sily naviac, aby som ich plýtval na hodinové preliezanie cez teba."

Naomi zdihla hlavu aby sa im stretli pohľady. Taylor sa zadúšal smiechom pri pohľade na jej prižmúrené oči.

,,Tvrdíte snáď, že som tlstá pane?!"

,,Ó Bože chráň to nie! Ste štíhlučká ako prútik slečna, ale myslím, že by nás zdržalo niečo iné." pozrel na ňu a v očiach mu hrali plamienky.

Naomi na líca vystúpila červeň. ,,Úchyl."poznamenala a nasadila si ruksak.

,,Ja som úchyl? A čo je potom to hovädo, čo nás chce ostrihať všade len na hlave nie?!" zahučal Taylor a ťahal sa za Naomi ďalej do šachty.

,,Fuj. Koľko pavučín a hnusu! Nemôžem sa na to pozerať."sťažovala sa Naomi. Už si pripadala ako Monica. Ale keď sa trápila nad neporiadkom naokolo, nezožieral ju strach z toho, čo všetko sa jej tu môže stať. A tiež aj Taylorovi. 

,,Ja mám celkom dobrý výhľad." pochvaľoval si Taylor lezúc po štyroch za Naomi. On pavučiny a prach nevnímal. Zaujímal ho len objekt v upnutých špinavých džínsoch lezúci pred ním.

,,Celkom dobrý?!"rozčertila sa Naomi. ,,Hovoríš o mojom zadku preboha!"

,,No, veď vravím. Celkom dobrý." zaškeril sa Taylor. Páčilo sa mu dráždiť ju. 

Naomi zaškrípala zubami. Chápala o čo Taylorovi ide. A prečo by sa teda nemohla baviť aj ona?

,,Tak takto pane. Zatiaľ každý chalan, ktorý liezol za mnou v smradľavej prehnitej šachte si výhľad nanajvýš pochvaľoval. Preto je pre mňa hodnotenie ,,celkom dobrý" viac než neprijateľné. A keď sme pri tom, aj ja môžem ohodnotiť niekoľko vašich objektov pýchy za ,,celkom dobré."

Taylor sa zastavil v polovici cesty. Čo to dopekla má znamenať? Na strednej s ním chcela byť každá baba a teraz ONA tvrdí, že je celkom dobrý? To si snáď robí srandu!

Naomi spokojná sama so sebou liezla ďalej. Nevšimla si uvoľnenú skrutku na mriežke v spodnej stene ventilačky. Stúpila na ňu a tá sa otvorila. Než stihla vykríknuť, zletela dole.

OutlastWhere stories live. Discover now