Bileţel

12.6K 713 15
                                    

     Fata terminase de cântat, însă vocea ei continua să răsune cu aceeaşi intensitate în mintea lui. Nu se mai auzeau nici corzile chitării, dar asta nu-l împiedica pe Ray să îşi imagineze în continuare degetele ei lungi jucându-se cu ele.

     Încă stătea după colţ, privind cum acea prezenţă feminină discuta cu unele persoane curioase în legătură cu activitatea ei. O auzea vorbind, iar în adâncul său se cutremură. Îi auzi râsul cristalin, iar trăsăturile feţei i se accentuară. Chipul fetei era luminos, transmiţând căldură. Ray îi admira ochii mari, încadraţi de genele groase, şi culoarea vie din obraji.

     Rămase din nou singură, în compania instrumentului muzical. O văzu aşezându-şi chitara în husa de culoare neagră, crezând că urma să plece. În schimb, fata scoase câteva hârtii, aşezându-se comod pe câteva trepte şi începu să scrie. Cât de frumoasă era!

     - Mai ai de gând să rămâi mult aici? Parcă abia aşteptai să pleci, îi atrase atenţia Kevin, care devenise deja plictisit.

      - Încă puţin, ia-o înainte dacă te grăbeşti, îi răspunse Raymond, fără să-şi ia privirea de la fată.

      - De ce stai ca un idiot după colţ şi te uiţi la ea, în loc să te duci pur şi simplu acolo şi să-i vorbeşti? se amuză prietenul lui.

     Alte câteva zeci de persoane îşi făceau loc pe lângă ei, izbindu-se unii de alţii.

     - Aş arăta ca un idiot. Vreau să spun, uită-te la ea, e...nu ştiu, e...nu pot, poate mâine.

     Kevin pufni, cu braţele încrucişate la piept.

     - Eu am plecat, prefer să bat mingea decât să lenevesc aici.

     Raymond nu îi mai răspunse, dar nu se clinti din loc. Zâmbea ca un idiot de unul singur, admirând-o pe fata ce părea atât de concentrată la toate acele hârtii. Era atât de curios în legătură cu ceea ce făcea, dar avea atât de puţin curaj.

     - E simpatică, nu-i aşa? auzi un glas, şi îşi întoarse capul instantaneu. Vine aici în fiecare seară şi lumea deja s-a obişnuit cu prezenţa ei.

     Era un bărbat, ce îşi ţinea fetiţa de mână.

     - În fiecare seară? se interesă Ray.

     - Da, mereu.

     Apoi, lui Raymond îi veni în minte o idee. Conştientiza că reacţiona ca un idiot, dar nu-i păsa. Imediat ce fata părăsi locul, băiatul rupse o bucată de hârtie dintr-un caiet ce-l avea în rucsac şi aşternu cu pixul câteva cuvinte. Apoi, fără să-l vadă nimeni, lăsă bucata de hârtie chiar lângă automatul de cafea, locul unde cântase fata. Se rugă ca ea să-l găsească în următoarea zi. Îi scrisese câteva cuvinte simple, în grabă:

     "te-am admirat astăzi când cântai şi m-ai fascinat. De ce vii aici să cânţi? (un tip care scrie bileţele în loc să vorbească direct cu tine - nu mă judeca -)"

Fata de la metrouUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum