Capitolul 3

129 10 2
                                    

EDWARD A PORNIT o melodie veche a lui Ed Sheeran. Seara trecuta nu ajunsese la Evie, iar inima ii ramanea inghetata daca nu ii vedea privirea macar doua secunde. Devenise , in ultimii ani, un monstru. Tot ce facea era sa loveasca un sac de box, sa se ingroape in morfina si sa bata oameni care nu aveau o privire draguta pentru Brigada Gri. 

A oftat si a intrat in studio. De cateva zile nu mai pusese mana pe nici un creion sau o pensula. Si-a lipit ochii de cel mai mare tablou si a zambit, ridicandu-si coltul drept al gurii. Gropita proeminenta a iesit la iveala si si-a coborat ochii, gandindu-se la cum ar fi daca Evie ar fi langa el mereu. Se imagina in spital la dezintoxicare cu ea in dreapta lui, tinandu-l de mana. Apoi dupa ceva timp, intr-o casa cu etaj, undeva in nordul Londrei, cerand-o de sotie. Trei copii calcandu-l pe degete.

Din fericire muzica era singurul lucru care il mai linistea. Muzica imbinata cu frumusetea artei lui preferate.

Caleb a intrat in studio, stiind ca e acolo. L-a privit de la spate si nu a spus nimic. Se invatase ca nu trebuie sa deranjeze cand e in studio. A zambit,stiind ca asa era si el, indragostit pana peste poate. Stia ca doare, stia ca nu e bine ce face, insa a intervenit intr-un final.

-Haide, Harry, trebuie sa mergem!

Harry! a mumurat el. Numai mama lui i-a spus asa. Numai ea avea voie sa ii spuna asa. A oftat, iar cateva lacrimi iau pornit pe obraz. Harry, Harry, H! a repetat el, in gand.

-Stiu ca numai Clara avea voie sa iti spuna asa, insa stiu ca nu raspundeai daca te strigam pe numele tau rau! s-a incruntat Caleb.

Edward s-a intors si a sarutat unul din tablouri, continuand sa mearga pana a iesit din studio. S-a oprit in dreptul lui Caleb si l-a fixat cu privirea.

-Niciodata sa nu mai spui cuvantul ala, ai inteles, Vinson? a trantit toate cuvintele, analizandu-i fiecare punct negru si cos de pe fruntea lui transpirata. 

A inceput sa paseasca către iesire din hala. Caleb i-a spus din spate ca au de ajuns in vestul Londrei pentru a-l opri pe Marshall din omorarea lui Dylan. 

-M-a sunat Clare si mi-a  spus ca Dylan e sub piciorul lui Marshall. E sub influenta drogurilor si tremura de nervi!

Edward si-a incarcat ultimul shotgun primit de la Caleb si a iesit din cladire prin holul catre hala cu masini. Un Porshe 4x4, un Range Rover Sport si trei bolide. Edward urca la volanul Range Roverului si si-a luat din torpedo flaconul cu morfina. A dat o singura pastila pe gat si a inghitit-o fara probleme. Irisii s-au micsorat rapid si adrenalina a inceput sa ii curga prin vene. Si-a ciufulit buclele si a tras frana de mana. A bagat in viteza a intaia si a accelerat, a iesit din garaj cu semnele franei dupa el si a luat-o la sanatoasa.

A scuipat pe geam si l-a inchis. Caleb a urlat si i-a dat un pumn in brat. 

-Asta e baiatul meu! UHUUUU! 

A zambit satisfacut si a accelerat, ajungand usor la peste 110 kilometri pe ora. A urmat indicatiile lui Caleb si a ajuns intr-o parte intunecata. O padure de unde acum sapte ani se taiau copaci. O zona vizibil mare, interzisa masinilor de mare tonaj, focului si tentativei sexuala. O zona supravegheata video, insa unde nu se gaseste o camera de filmat. Au fost furate de-a lungul timpului. 

Edward duce masina pana la gard si isi insfaca arma de pe bancheta din spate. Mana lui intr-atat de lunga incat o poate lua din valiza.

Dinspre padure se aude o bubuitura, urmata de o explozie uriasa. Edward o ia la sanatoasa catre exploziile care continua sa se auda. Parul ii pica pe ochi si il deranjeaza si se decide ca sa se tunda cand ajunge acasa. De ce am prieten daca nu ma ajuta? se gandi el. Continua sa alerge si sa il cheme pe Caleb dupa el. Dinspre bubuitura s-au auzit niste rasete, apoi niste impuscaturi. A alergat mai repede, sarind peste cateva trunchiuri de copac cazute la sol din cauza furtunilor. Caleb a accelerat si i-a sugerat lui Edward sa stea in spatele lui. Edward s-a incapatanat si a trecut exact in spatele lui Caleb la cativa centrimetri. Iesind din padure, Caleb observa un chip cunoscut. Cand rade malefic de focul ce prajeste un barbat si o casa din lemn, parul lui blond ii aminteste lui Caleb de un singur lucru: Phillip Turner. Phillip ii face cu mana si zambeste mandru de ce a facut. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 27, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

GoneWhere stories live. Discover now