2_ Nablijven

3K 130 18
                                    

Hier is zoals beloofd het tweede hoofdstuk! :)

Enjoy!

--------------------------------------------

Ik zat aan de tafel in de kantine en roerde maar wat in mijn soep.

Ik hield heel de tijd mijn ogen gericht op Dexter die een tafel verderop zat. Zou het geflirt wat betekend hebben? Of flirtte hij met iedereen?

'Ik haat Jakers, hij moet echt niet verwachten dat ik ga nablijven!' klaagde Cindy die een hap van haar broodje nam.

'Ja, zelfs die nerd van een Dimitri moet ook nablijven en die heeft niet eens wat gezegd,’ zei Sophie.

'Misschien moeten we in opstand komen. Het is niet de eerste keer dat Jakers ons straf geeft als we niks misdaan hebben,’ zei Christine.

'Wat wil je dan dat we doen? Met borden staan zwaaien waarop staat dat we het niet met hem eens zijn? Alsof dat wat gaat helpen,’ zei Sophie rollend met haar ogen.

'Ik vind het nog niet zo'n slecht idee van Christine. Ik moest eens een keer honderd keer op een blad schrijven "ik mag geen kauwgom eten in de klas". Ik bedoel, ik wil geen slechte adem hebben als ik met Jonas zoen,’ zei Cindy. 'En die zak gaf me niet eens een waarschuwing dat ik die kauwgom moest weggooien.'

'Dank je Cindy, tenminste één iemand die het met me eens is.  En als jij ‘in opstand komen’ hoort, moet je natuurlijk weer aan zoiets denken. Maar ja, je bent niet voor niks blond,’ zei Christine uitdagend tegen Sophie. Sophie haar mond viel open. Christine en Sophie waren nooit zo close geweest. Integendeel, ze vlogen elkaar meestal in de haren.

Sophie schoof haar stoel naar achter. De stoelpoten maakten een krassend geluid op de vloer.

'Dat neem je terug!' riep Sophie veel te luid. Het werd ineens stil in de kantine. Iedereen keek hun richting uit. Oh-ow. Sophie en Christine stonden op het punt een scene te maken...

Christine sprong ook uit haar stoel en boog zich over de tafel heen, zodat hun gezichten nog maar enkele centimeters van elkaar verwijderd waren. 'En wat als ik dat niet doe? Geef je me dan een bitch slap?'  Sophie kneep haar ogen tot spleetjes. Ze waren elkaar nog nooit letterlijk in de haren gevlogen en dat ging ook nu niet gebeuren.

Ik stond op en nam Sophie voor alle veiligheid bij haar arm. 'Kunnen jullie nu één keer niet normaal tegen elkaar doen?' vroeg ik boos.

'Maar...' begon Sophie.

'Jullie kunnen elkaar niet hebben, dat is ondertussen al wel duidelijk, maar met uitschelden ga je er ook niet komen.' Ik keek naar Christine, die naar Cindy keek, die nog altijd rustig van haar broodje zat te eten.

'En Christine, mijn moeder is ook blond. Dus? Het wil niet zeggen dat als je blond bent, je dom bent.' Alle ogen waren nog steeds op ons gericht.

'Sorry,’ zei Christine. We gingen weer zitten.

'De volgende keer is het misschien beter als jullie niet meer tegenover elkaar gaan zitten,’ zei Cindy.

Het geroezemoes begon weer in de kantine en iedereen begon terug verder te eten.

Het nablijfuur was net gedaan. De meesten waren niet op komen dagen. Dat begreep ik wel, we hadden eigenlijk niks misdaan. Maar ik was toch maar gegaan, anders moest ik de volgende dag twee uur nablijven en daar had ik al helemaal geen zin in. De zon scheen fel. Ik zette mijn zonnebril op.

'Leuke zonnebril, vanwaar heb je die?' vroeg Cindy die naast me liep.

 'Clair's.' Op het eerste zicht leek Cindy op een slet met haar korte rokjes en hoge hakken, maar als je haar leerde kennen was ze best lief.

Christine en Sophie waren niet komen opdagen. En Dexter ook niet. Daar baalde ik het meeste van. Ik had gehoopt dat we dan nog wat konden kletsen. Normaal mocht je niet praten tijdens het nablijven, maar vandaag hield Sonja toezicht. Ze was nogal geliefd op school, want ze was grappig en niet echt streng. Iets wat je van de meeste leerkrachten niet kon zeggen.

We liepen naar de fietsenstalling. Ik bleef opeens staan. Mijn mond viel open. 'Wat is er?' vroeg Cindy die de geschrokken uitdrukking op mijn gezicht zag. Dexter stond daar te zoenen. Met Sophie...

--------------------------------------------------------------

Ik beloof jullie, dit is nog maar het begin! Er gebeurd nog vanalles in :D

Maar hopelijk vonden jullie het wat ;)

Moest je denken van: DAMN IT I WANT TO READ MORE AAAAAH!!!!! 

Dan kan je het boek bestellen op de sites: Bol.com, Bruna, of zelfs op de site De Standaard. Je kan zelfs het boek bestellen en dan gaan afhalen bij de standaard in jou buurt, zo moet je geen verzendingskosten betalen! :) Het boek kost 15.99. Jullie zouden me een groot plezier doen moesten jullie het kopen! :)

 

Please, stop! (DIT BOEK IS UITGEGEVEN)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu