Chapter 19.

1.8K 88 1
                                    

''Onda Klara kako napreduje fakultet?''-pitao je Danijel. Jakov je izgledao smeteno cijelu večer. Bio je nervozan.

''Odlučila sam pauzirati jednu godinu, zbog vjenčanja i svega.''-Klara odgovori s nekim osmijehom na licu. Bio je to lažni osmijeh. Pogledam u Filipovom smjeru. Imao je lijepe crte lica. Ali ne kao Jakov.-pomislim. Filip shvati da sam se zagledala u njega te me pogleda. Skrenem pogled.

''A ti Ariana? Ti si na faksu ili?''-ovaj put potanje je postavila Marija

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

''A ti Ariana? Ti si na faksu ili?''-ovaj put potanje je postavila Marija. Shvatim da me Jakov gleda.

''Ne, ja sam još u srednjoj.''-odgovorim smiješeći se. I ovo je bio lažni osmijeh.

''A što planiraš nakon toga? Koji fakultet?''-u razgovor se uplete Filip. Što da odgovorim? D kažem iskreno da želim ići na policijsku akademiju i raditi kao inspektor ili da želim studirati medicinu. Ne, nemoj reći medicinu. Jakov je studirao medicinu, a to im se nije svidjelo.

''Policijska akademija, želim raditi kao inspektorica.''-odgovorim sa osmijehom. Ova put je to bio osmijeh olakšanja. Napokon sam to rekla bez da sam dobila prodike od mame i tatino klimanje glavom svaki puta kada ona pita ''Je li tako Stjepane?''. Jakov se nasmijao. Očito se sjetio našeg razgovora i savjeta koji mi je dao kada su tek stigli. Mama je bila crvena kako paprika. Malo joj fali da ne pukne. Da je tata sada izašao van da bi popušio cigaretu, mislim da bi je strugali sa zidova. Ne voli taj tatin porok, niti moju svojeglavost.

''Aha. Jesi sigurna da je to posao za žensku osobu? Znaš tamo se nagledaš svega i to povlači razne stvari sa sobom, noćne more i ...''-prekinem Jakovovou mamu.

''Da, sigurna sam.''-odgovorim. Još mi samo treba da mi ona drži prodike kako ne bi trebala raditi taj posao. Ako mi još netko prigovori u vezi toga točno ću taj posao raditi samo iz inata! Završili smo sa večerom, pojeli desert i samo pijuckali naša pića.

''Nisam znao da se pleše u restoranima.''-tata prokomentira nekoliko parova koji su plesali uz neku laganu pjesmu. Nije bilo žive muzike.

''Da, i meni je to novo, ali sam čitao da je to sve moderniji trend.''-kaže Danijel

''Pa ako je to moderno.''-tata se ustane i zamoli mamu za ples. Isto naprave Danijel i Marija.

''Bi li im se mi trebali pridružiti?''-upita Jakov.

''Vjerojatno.''-Klara se ustane, Jakov za njom. Za stolom ostanemo samo Filip i ja.

''Onda, želiš li plesati?''-pita nakon nekoliko trenutaka šutnje-''Vjerojatno će prigovarati ako presjedimo.''-klimnem glavom potvrdno i ustanem se od stola. Približimo se ostalima. On svoje ruke stavi meni na kukove,a ja svoje omotam oko njegovog vrata. Lagano smo se njihali u ritmu glazbe. Počeo me privlačiti bliže sebi. Nakon nekoliko trenutaka bili smo priljbljeni jedno uz drugo. Nisam obraćala pažnju na to. Moju pažnju su pridobili Jakov i Klara. Što bih dala da sam na njenom mjestu. Jakov ima toplije ruke od Filipa. Jakov miriše bolje nego Filip. Jakov je bolji od Filipa. Filip se tokom cijele večere ponašao onako kako sam očekivala da hoće. Ponašao se bahato, baš onako kako ga je Jakov opisao. Baš onako kako sam ga zamišljala. Baš onako kako bi se razmaženo dijete ponašalo. Ponašao se kao Klara. Radio je sve što se od njega očekuje. U razgovoru su hvalili njih dvoje kao da se natječu tko će reći više pohvala o svome djetetu. I to natjecanje održavalo se između moje i Jakovove mame. I moj i njegov tata samo su stajali sa strane, slušali i klimali glavama. Našali bi se koji put i to je to. Kada bolje razmislim Klara i Filip bi si savršeno pristajali. Toliko savršeni i obožavani od strane roditelja. Onda bi Jakov i ja mogli biti zajedno. U redu dosta je. Ariana ono vino ti je udarilo u glavu- Što bi Jakov radio sa balavicom kao što si ti? Njemu treba žena, a ne klinka od šesnaest godina kao što sam ja.

''Gostinjska soba je gore na kraju hodnika. Filip će morati spavati na kauču.''-Klara objasni nakon što uđemo u kuću.

''Pa i ne mora. Imamo pomoćni ležaj, ono što smo znali raširiti kada vam je dolazila sestrična Mirta.''-pogleda u mene i Klaru.-''Možemo mu to raširiti kod Ariane u sobi. Njih dvoje su se zbližili večeras.''- iznenađeno otvorim oči. Ne vjerujem što je ona upravo rekla. Očekuje da tek tako nekoga koga sam upoznala prije par sati spava u mojoj sobi. Nervozno pogledam u Jakova 'Izbavi me iz ovoga kako god znaš' pogledom. Ni sama ne znam kako sam to postigla.

''Mislim da to nije dobra ideja.''-prozbori Jakov. Pogleda u mene na kratko pa vrati pogled na moju mamu-''Njih dvoje su se tek sada upoznali, možda im bude malo neugodno, a i trebaju svoju privatnost.''-završi i podigne obrve kao da ih time pokuša uvjeriti.

''Mislim da je u pravu.''-Danijel se složi držeći ruke na prsima.-''Neće mu biti ništa ako prespava na kauču.''


FIANCÉWhere stories live. Discover now