Hoofdstuk 2

42 6 4
                                    


POV Nicole

*PIEP PIEP PIEP PIEP PIEP* Ik schrik wakker en druk snel mijn wekker uit. Ik ga weer liggen maar bedenk dan dat ik toch uit bed moet gaan anders val ik weer in slaap en kom ik te laat. Als ik uit bed stap doe ik als eerste mijn haar snel in een knot voordat ik naar beneden loop in mijn pijama. Als ik de keuken in loop hangt er een briefje op de koelkast waar op staat dat mijn ouders allebei eerder naar werk moesten vanwege een noodgeval, fijn dus. Ik doe de koelkast open en pak er een pak met yoghurt uit. Ik doe de yoghurt in een bakje en pak een lepel.

Als ik mijn yoghurt op heb doe ik de spullen die ik heb gebruikt in de vaatwasser en ren zo'n beetje naar boven want heb te langzaam gegeten. Ik doe snel de douche aan en terwijl die op temperatuur komt pak ik alvast wat kleding. Een zwarte ripped jeans met een grijs shirtje. Mijn handdoek en ondergoed neem ik mee naar de badkamer en leg ik neer, snel stap ik onder de douche.

Na heel snel te hebben gedoucht loop ik in mijn ondergoed en met mijn haar in een handdoek op mijn hoofd naar mijn kamer om snel mijn kleding aan te trekken. Ook trek ik mijn zwarte nike air max alvast aan, bespaard straks meer tijd ofzo. Als ik klaar ben met mijn veters strikken doe ik snel wat concealer onder mijn ogen en mascara op, verder boeit het me niet heel veel hoe ik er uit zie. Ik ben al bijna onderaan de trap als ik besef dat ik mijn haar nog niet heb gedaan dus ren ik weer naar boven. Ik droog mijn haar snel met de handdoek en borstel het dan maar gewoon door. Ik kijk nog snel in de spiegel om te zien hoe erg het zit voordat ik weer naar beneden ren en mijn jas aantrek. Als laatste doe ik nog mijn tas op mijn rug voordat ik mijn fiets pak en richting Laura en Thijs fiets.

"HEY NICOLEE" Roepen Laura en Thijs tegelijk naar me als ik naast ze kom staan.

"Heyhey" Antwoord ik. We fietsen ook meteen weg omdat ik een klein beetje te laat was en we dus op moeten schieten.

"En hoe gaat het met jullie op deze vroege ochtend" Vraag ik als we de straat net uitfietsen.

"Kut, want mn moeder dacht leuk nog wat te gaan bakken om half 6 in de ochtend maar het verbrandde dus de rookmelder ging af, met jullie?" Antwoord Thijs. Laura en ik moeten lachen.

"Met mij gaat het wel oke, alleen kut dat we hun zometeen weer moeten tegenkomen.." zucht Laura en ik knik. Zo zetten we het gesprek voort totdat we op school zijn aangekomen.

---

Als we het lokaal inlopen zit de helft van de klas er ongeveer al. Wij 3en gaan gewoon op onze vaste plekken zitten naast elkaar, want ja in de middelste rij staan er 3 tafels naast elkaar. Als de les bijna begint komen Joost, Link, Timo, Ronald, Wilbert, Jeremy en Pascall nog naar binnen en gaan snel zitten op hun plekken.

"Oke goed iedereen is er, pak allemaal maar even je boeken en sla ze maar open op bladzijde 32." Begint mevrouw de Wit van Wiskunde. Ik zucht, dit gaat nog een lange les worden.

"ASHLEY ALS JE ER NIET UITGESTUURD WIL WORDEN MOET JE NU OPHOUDEN" Hoor ik mevrouw de Wit ineens roepen na een poosje. Ik kijk op en zie Ashley met moeite haar lach inhouden. Ik grinnik en ga verder met een beetje tekeningen maken in mijn schrift omdat ik toch niks aan Wiskunde vind.

Nu we toch op dit saaie punt zijn gekomen kan ik mezelf wel even voorstellen. Nou ik ben dus Nicole, ik ben 16 jaar en heb bruin haar. Ik zit in de 4e van HAVO en ben dus hele goede vrienden met Laura en Thijs. We behoren een beetje tot de 'normale' mensen maar ook weer niet. De 'populaire' groep bestaat uit best veel mensen, namelijk uit Pascall, Joost, Link, Ronald, Timo, Wilbert, Jeremy, Tessa, Ashley, Anne en Samantha. Als je tegen hun in gaat kan je bijna wel zeggen dat je er bent geweest want ze kunnen dan heel boos worden. Binnen die groep zit ook een relatie, Tessa en Wilbert. Thijs is trouwens ook nog het broertje van Ronald, maar niet zo veel mensen weten dat.

*TRINGGG*

Oh dat was de bel, hier gaat mijn voorstel momentje.

"Welke les hebben we nu?" Hoor ik Ronald vragen.

"Economie" Antwoord dan iemand anders, maar ik let te weinig op door te hebben wie dat zei.

---

De rest van de dag was heel saai. Link, Timo en Jeremy hebben natuurlijk weer enorm irritant zitten doen, ze hebben Thijs zijn lunch weggegooit en Laura haar bril kapot gemaakt, die ze al amper op had naar school vanwege dit dus. We zijn nu weer opweg naar 'verlaten' want dat is nog steeds ons plekje.

Als we daar zijn aangekomen herken ik de auto van Ronald en kijk ik verward naar Laura en Thijs die ook hun schouders ophalen omdat ze van niks weten. We lopen toch langzaam maar door en zien dan als we langs de 3e verdieping van het gebouw lopen in het trappenhuis verderop op die verdieping iemand staan, we kijken elkaar even aan maar lopen dan snel door. Als we op de 12e verdieping zijn aangekomen gaan we weer naar dat ene plekje bij het raam waar we altijd zitten. Het is eigenlijk best gevaarlijk als je bedenkt want er zit geen railing of wat dan ook aan de buitenkant van het raam, en toch zitten we in de vensterbank met onze benen naar buiten, want er zit geen glas meer in het raam.

"Ik wil niet meer leven" Begint Laura ineens en begint te huilen. Thijs en ik kijken elkaar snel geschrokken aan en troosten Laura daarna.

"Hoe komt dit zo ineens?" Vraagt Thijs zachtjes.

"I-i-k wil gewoon niet meer! Het is allemaal zo kut, het hele leven. Ik bedoel kijk, Timo, Link en Jeremy zijn supergemeen, het is een onmogelijke kans dat Timo mij ook leuk gaat vinden, mijn vader geeft geen fuck om me en mijn moeder doet dan ten minste nog een beetje aardig maar die is er ook amper, niemand geeft om me behalve jullie." Verteld Laura snikkend van het huilen. Thijs en ik knuffelen haar nog harder en kijken elkaar aan omdat we niet weten wat we moeten zeggen.

"Maar Laura, het komt allemaal heus wel goed! En als Timo niet in ziet wat voor een geweldige meid jij bent weet ik ook niet meer wat er mis met hem is." Zegt Thijs, ik knik instemmend in.

"En anders zijn er nog genoeg andere mensen op de aarde die zoeken naar een persoon als jij! Je bent echt gewoon perfect. Dat iemand jou niet wil ligt niet aan jou maar aan die persoon." Ga ik verder.

"Ik ben niet perfect! Alles behalve, ik bedoel ik ben een lelijk eendje vergeleken met jullie." Antwoord Laura zachtjes. Ik kijk haar met medeleven aan en geef haar nog een knuffel.

"Nou kom nu maar van die rand af want anders gaat dat ook nog verkeerd." Zegt Thijs terwijl hij er al bijna vanaf is. Laura en ik knikken en klimmen er ook vanaf. Als we weer langs verdieping 3 lopen zien we de persoon niet meer dus lopen we door naar beneden, Ronalds auto is ook al weg. We fietsen stilletjes naar huis, het enige wat je nog hoort is het zachte gesnik van Laura.

Bijna bij mijn huis aangekomen stoppen we even, ik geef Laura nog snel een knuffel en kijk Thijs aan en zeg zonder geluid tegen hem dat hij op Laura moet letten. Thijs knikt en ik ga naar binnen.

-------------

Hm ja deel 2.. hoop dat het een beetje een leuk boek word tot nu toe :D oh en thank Thijs dat dit hoofdstuk nu al online komt want hij wou t heel graag.

Hope you liked it

Xoxo Laura

1343 woorden

VerlatenWhere stories live. Discover now