1. bölüm

123 2 0
                                    

Günümüz

" Beni de sevebilir misin ? " diye sordu kız başını adamın göğsüne yaslayarak.

Henry hiç düşünmeden cevap verdi.

" Hayır. "

" Ama neden ? " dedi Violet sızlanarak. Cevabı biliyordu fakat yine de sormaktan kendini alamıyordu.

" Zaten sevdiğim biri var. İki kişiyi aynı anda sevemezsin. Bir kalp iki kişi için fazla dardır. "

Henry kızın bağlı saçlarını çözerek dağıttı ve Violet'ın  o tanıdık gelen dalgalı kızıl saçlarının omuzlarına dökülmesini sağladı. Elini kızın saçlarının içine geçirdi ve asılarak kendine bakmasını sağladı. Yeşim rengi  gözleri yaşlarla parlamıştı. Ağlamamak için kendini tuttuğu belli oluyordu. Umursamadı. Derin bir öpücük vermek için Violet'ın dudaklarına uzandı.  Dudakları dudaklarına vahşi bir tutkuyla değdi. Violet de onun bu öpücüğüne sızlayan kalbindeki  sevgi kırıntılarıyla kaşılık vermeye çalıştı. Nefesleri birbirine karışıp güçlükle solup alıp verecek hale gelinceye dek Violet'a arzu dolu bir öpücük verdi.

Ayrıldıklarında Violet için büyü sona ermişti. Henry'nin neden onunla birlikte olduğunu biliyordu. En iyi bildiği ise Henry'nin onu sevmediği hatta nefret ettiğiydi. Asla vazgeçmeyecekti. Bir gün kendisini sevdirmeyi o kadının yerini almayı başaracaktı. Bunun için kendisini  intikam planında kullanmasına bile izin vermişti. 

Violet her zamanki ısrarcılığıyla sormaya devam etti.

" Ya o kalbindekini çıkarmayı başarırsam onun yerini alabilir miyim sence ? " dedi başını göğsünden kaldırıp umutla parlayan gözlerini Henry'e dikerek.

Henry'nin bakışları sertleşerek Violet'i kendinden uzaklaştırdı.

" Sabrımı zorluyorsun Zeus'un kızı "

Violet bu hitap şeklinden nefret ediyordu. " Zeus'un kızı " derken özellikle bastırarak iğrenircesine söylemişti...

Violet'in parmakları içeri doğru kıvrılarak yumruk şeklini aldı. Tırnakları avuç içlerine batarak canını yakıyordu fakat umursamıyordu.

" Sen de Zeus gibisin her zaman daha fazlasını istiyorsun "

Violet ayağa kalkarak sinirle soludu.

" Bana bir daha o şekilde hitap etme."

Tırnaklarını avucuna bastırmaya devam etti. Acıyı hissetmiyordu. Avucunun içinden sıvımsı bir şeyin aktığını hissetti. Kalbi o kadar acıyordu ki avuç içini kanattığını farketmedi bile.

Henry de ayağa kalktı ve boy farkını vurgularcasına kızın üzerine eğildi.

" Sana nasıl hitap etmemi istersin Zeus'un kızı ? " dedi alay edercesine.

Violet omuzlarını dikti ve başını kaldırarak Henry'e baktı. Ona aşık olduğuna,  onunda başka birine aşık olmuş olabileceğine  inanamıyordu. Kalbi yok gibiydi. Sanki kalbinin olduğu yerde kara bir boşluk vardı. Ona ne cevap vereceğini düşündü. 'ben onun kızı değilim' mi ? Elbette ki Zeus'un kızıydı. Zeus'un sevdiği insan kadınından olan tek ve biricik kızı Persephone'ydi Violet.

Başını iki yana sallayarak güldü ve cevap verdi.

" Bana adımla hitap et. Babamla aynı cümlede  anılmak istemiyorum. " derin bir soluk aldı                             " Biliyorsun" dedi yüzüne kaçamak bir bakış atarak.

Henry'nin yüzünde anlayışlı bir ifade bulacağını sanmıştı ama tam tersi koyu kaşları çatılmış ve gri gözleri koyulaşmıştı.

" Sende bunun umurumda olmadığını biliyorsun. Ondan ne kadar nefret etsen de sen Zeus'un kızısın. "

Arkasını dönüp uzaklaşmak için hareket etmişti ki aniden durdu ve Violet'in üzerine yürüdü. Kız korkarak geriye kaçtı fakat Henry kızı kendine çekerek arkasında duran elini avcuna aldı ve yumruğunu açtı.

" Kendine zarar vermen Zeus'un dikkatini çekmez bunu biliyorsun. " dedi usulca.

Violet  için endişelenmiş gibiydi. Demek bir kalbi vardı ne hoş (!)

Onun alaycı sırıtışını taklit ederek cevap verdi.

" Zeus'un değil ama senin dikkatini çeker değil mi ? "

Violet ne olduğunu anlamadan kızın çenesini tutarak kendine bakmasını sağladı.

" Bunu bir daha yaparsan seni ben öldürürüm. " 

Çenesindeki elini sıkılaştırarak tekrar ve öfkelendiğini belli eden kısık sesiyle sordu.

"  Beni anladın mı ? "

Violet kafasını sallayarak onay verdi ve iğneleyici bir laf yapıştırmak için sabırsızlanarak  cevap verdi.

" Bana dokunamayacağını ikimizde biliyoruz. Biraz önce söylediğini unuttun galiba . Ben Zeus'un kızıyım. "

Bu lafın onu kızdırması gerekirdi fakat o gülerek dudağına derin bir öpücük bıraktı ve geri çekildi.

" Evet,  onun gibi kurnaz olduğunu sanıyorsun fakat bir o kadar da aptalsın Zeus'un çiçeği. "  dudağını kulağına yaklaştırarak fısıldadı. " Neden seni seçtiğimi merak ettiğini biliyorum. Zeus'un bütün kızları değerli fakat sen hem değerlisin hem de aptalsın."

Henry geri çekildiğinde kızın ağlamaklı olduğunu farketmişti ama umursamamış , arkasını dönerek fikrini değiştirmeden oradan uzaklaşmıştı.

Onu durmadan kırdığının farkındaydı fakat planı için bu gerekliydi. Kıza yalan söylemişti onu seçmesinin birinci nedeni Zeus'a olan nefreti idi. Zeus Violet'in annesini sevmesine rağmen değişmez kuralları yüzünden öldürmüştü ve Violet babasından intikam almak istiyordu. Bu intikam fırsatını kendisinin ona verebileceğini sanmıştı fakat Violet  Hades'in yapacaklarının sadece kendi intikam planı için olduğunu bilmiyordu..

Olimpos için Kaos çok yakındaydı ve bunu getiren bizzat Hades olacaktı... Violet Henry'e inanmıştı, oysa Hades için insan olan kısmı Henry, aşkı Elosia ile birlikte gitmişti  ve geriye sadece Hades kalmıştı...  Ama kız ona görüntüsü ile sürekli Elosia'ı hatırlatıp duruyordu. İkinci ve ondan nefret etmesinin nedeni Elosia'a olan aşırı benzerliğiydi..

ÖLÜMÜN ÖPÜCÜĞÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin