Capitolul 1 - Pregatiri

114 5 0
                                    

                                                                                  Capitolul 1

                                                                                  PREGATIRI

   Fata deschise ochii speriata si privi in jurul sau, nu inainte de a-si freca usor pleoapele ca si cum si-ar fi dorit cu ardoare sa se trezeasca. Fata ii trada starea de spirit - frica ce ii ingheta sangele in vene. Si nu era prima data cand era aruncata din vis ca si cum i-ar fi aruncat cineva o cana de apa rece, udand-o pana la piele. Daca ar fi povestit cuiva despre “personajul” ce nu o lasa sa doarma a treia noapte in saptamana asta, ar fi spus ca era normal, trauma cauzata de moartea bunicii sale. Intr-adevar. Bunica sa, Heather Flynn, a fost o batrana foarte respectata in oraselul lor, cunoscuta pentru minunatele sale placinte si marea sa dragoste pentru pisici, o femeie ce imbatranise frumos si care la cei 73 de ani ai sai inca trada o oarecare vioiciune in ochii sai frumosi, verzi, pe care ii mostenise si nepoata sa, Diane.

   Totusi aparitia batranei Heather nu era nicidecum un moment fericit - nu si cand aceasta ii cerea ajutorul pentru a se razbuna. Oare ce se intamplase atat de grav incat femeia era nelinistita si dupa moarte?

   Diane se apleca inca o data dupa jurnalul pe care il tinea sub pat si nota cateva cuvinte, indicii pe care care i le daduse Heather.

21 ianuarie

   “Nu stiu ce sa mai cred. Este a treia oara cand o visez pe bunica. Mi-a spus ca daca nu o ajut cu aceasta ultima “rugaminte” o sa ma bantuie toata viata. Lucrul asta ma sperie cumplit. Este prima data cand o vad atat de hotarata…de dura. Cu toate astea, nu mi-a spus prea multe nici acum. Stiu doar ca numele lui este Ian si ca trebuie sa-l gasesc. Uite cum am ajuns sa fac si pe detectivul. :D :))

   Nu inteleg cum este posibil, dar atunci cand bunica se gandeste la acest baiat il pot vedea si eu - frumos, inalt, brunet, cu un zambet trist pe fata. Cunoscut, teribil de cunoscut, cu toate ca sunt sigura ca nu l-am mai vazut niciodata. Cred ca trebuie sa astept o alta noapte plina de zbucium ca sa aflu.”

   Arunca apoi micul carnetel la locul sau obisnuit si cobori din pat. Daca tot era treaza nu putea sta degeaba. Se aseza in fata oglinzii si isi trecu mana prin par, observandu-si cu atentie cearcanele si ochii rosii.

  - La naiba! rosti ea.

   - Esti treaza? O auzi Diane pe mama sa, in timp ce trecea prin dreptul usii sale, pregatita ca de obicei devreme pentru a merge la servici. Aceasta lucra ca director adjunct la singurul spital din zona, Life’s Health. Ma poti ajuta putin, te rog.

  - Sigur, mama.

  Julie o apuca de mana si o conduse pana in bucatarie, asa cum era - in pijamale. Diane stia deja la ce sa se astepte. Astazi era ziua tatalui sau, Thomas si ca de fiecare data sotia sa ii pregatea mancarea lui preferata. Ii facu semn cu degetul sa nu vorbeasca tare si ii sopti vesela la ureche.

   - Uite aici lista de cumparaturi pentru diseara cand ma intorc acasa. Vreau sa termin de gatit pana se intoarce tatal tau de la munca. Ma pot baza pe tine?

   - Da, sa traiti, i-am spus eu, ducandu-mi mana dreapta la nivelul tamplei asemeni unui barbat din armata in fata conducatorului sau.

   Daca ar fi stiut ca mama sa, Heather, ii controleaza visele fiicei sale nu ar mai fi atat de bine-dispusa…dar Diane a preferat sa tina totul secret. Ura sa-si supere parintii intr-o asemenea zi. Si in plus, nu se gandea o secunda ca bunica sa ii va face rau. Pana la urma era nepoata ei preferata, de vreme ce Dave, varul sau si fiul surorii mamei sale, era un adolescent tare neastamparat, mereu pus pe sotii.

   De indata ce o zari pe Julie urcandu-se in masina si iesind din garaj se grabi sa se imbrace. Nu prea se simtea in apele ei dupa episoadele din cosmar, dar nu putea sa dea inapoi dupa ce i-a promis mamei ca o va ajuta. Alese din dulapul sau imens, jumatate plin cu reviste si jucarii, o fustita bleumarin in carouri pe care o primise cadou de la matusa Kate de Craciun si o bluzita alba cu gat, eleganta. Deja era mult mai bine - cum se zice te imbraci bine, te simti bine in pielea ta.

   Cobori apoi incet treptele pentru a nu-l trezi pe tatal sau, care mai avea inca doua ore pana trebuia sa se trezeasca din cauza unei sedinte amanate intre avocati. Spiritul de dreptate al lui Thomas era molipsitor pentru toti cei care gravotau in jurul sau. Ca si rasul lui de altfel.

   Diane era norocoasa sa aiba un asemenea tata. Datorita faptului ca era singura la parinti amintirile ei erau pline de momente petrecute cu Tom - o ducea in parc si o dadea in leagan, o urca pe umerii sai si alerga asa pana cand fetita incepea sa rada de fericire, ii citea povesti, fiind un mare fan al literaturii, si in fiecare noapte o invelea si o saruta inainte de culcare.

   Chiar daca mama sa era la fel de blanda si de atenta cu Diane, fetei ii era mult mai usor sa discute cu el decat cu ea. Uneori avea impresia ca Julie se simtea data la o parte, dar nu rostise niciodata aceste cuvinte. Cand ii vedea razand si imbratisandu-se parea cu gandul departe, la vremurile cand era copila. Aceasta nu vorbea niciodata de tatal sau, bunicul Nicholas, ce murise cu 13 ani in urma. De fiecare data cand o intrebase Diane pe Heather despre bunicul sau aceasta se intuneca la fata si singurele cuvinte pe care le rostea erau ca a fost un om dur si mandru. Nimic mai mult, asa ca la un moment dat nu a mai intrebat, observand reactia bunicii.

   Horatata sa se intoarca repede, Diane a luat masina lui Tom pentru a face cumparaturile.

   Era o zi perfecta, insorita, asa ca fata se gandi sa o petreaca in spatele casei pe un sezlong, insotita de cartile pentru scoala pe care nu le putea abandona. Examenul final se apropia cu pasi repezi si nu dorea sa-si dezamageasca parintii - un defect care o urmarea la fiecare pas.

   Nu a durat decat 10 minute pana sa ajunga la supermarket. Stia deja pe derost traseul. Fructele de mare, preferatele tatalui, se aflau pe raftul cel mai indepartat, pe partea dreapta. In fiecare an, pe data de 21 ianuarie, de ziua lui Tom, Julie ii pregatea supa cu fructe de mare cum stia ea mai bine. Dupa ce a adunat in cos tot ceea ce era trecut pe lista mamei a adaugat si niste paste. Mancarea era singurul lucru la care cei doi nu se potriveau - Diane ura fructele de mare.

   A platit produsele la iesire si a pus lucrurile in portbagaj cu grija pentru a nu se sparge si s-a intors bucuroasa acasa. Isi terminase partea sa din plan. Era randul mamei sa le gateasca cand se va intoarce acasa.

   Luandu-si un brat mare de caiete si carti fata se indrepta spre spatele casei. Era timpul pentru plaja versus teme. Sa inceapa intrecerea.  

Viitorul nostru, trecutul eiWhere stories live. Discover now