Capitolul1: Un ochelarist...

30 1 0
                                    

Stau langa masa de joc atenta la toti ,,adversarii,, unchiului meu. Miza fiind eu ar trebui sa fiu atenta si sa ma rog sa cad la cineva mai de treaba. Pana la urma ei fac asta pentru un scop caritabil....cel putin voi avea un acoperis. Jocul a inceput! La masa se afla 7 concurenti. Acestia fiind urmatorii: un ochelarist de vreo 10 anisori(prea tanar pentru barbut), un bosorog de vreo 78 de ani, si vreo 5 pustani de 20-25 ani. Parca mi-as dori ca piciul ochelarist sa castige. Nu stiu de ce, dar are ceva al lui, ceva bun.

Si cum deja jocul s-a terminat, se pare ca de azi voi dormi intr-o casa. Ochelaristu' castigaaaaa! Ieste baa!

Ochelaristul se uita la mine si imi rade prietenos. Imi iau valiza cu bagaje si il insotesc pe pitic. Cu toate ca are 10 ani, jocul e ilegal si probabil nu are  acordul parintilor acest mic pitic m-a castigat!Nu credeam ca voi spune asta vreodata!

 Imi face semne sa ma urc in masina argintie din fata cladirii cu pricina. Iar eu execut fara nici o retinere. Parca are un control asupra mea. Ii spune soferului adresa casei sale si plecam. 

Ajunsi si in fata casei sale eu imi iau valiza cu bagajele si cobor din masina. In fata mea se afla o curte cu un gard mediu si o casa draguta cu 2 etaje.  Intru indumata de pitic in casa maricica si ma descalt. Era caldura mare, afara fiind deja la finalul toamnei oamenii deja incep sa isi faca focurile in case. Pentru mine e ca un vis implinit, caci pana acum dormeam pe unde apucam, ba prin gradinile oamenilor, ba prin garaje. Casa era goala! Doar eu si piciul eram acolo. O casa dezordonata, de parca ar fi trecut un uragan pe acolo. La parter cum intrai in casa, in partea stanga era un dormitor mare, frumos decorat. Vizavi de dormitor era o bucatarie nici mica nici mare. Langa bucatarie, putin mai inainte se afla o baie si aceea cam cat bucataria. Vizavi de baie se afla o camaruta in care erau niste scari din lemn inchis la culoare. Sub scari se afla un alt dormitor, dormitorul piciului. Am urcat scarie, ial la al doilea etaj nu era decat un dormitor un pic mai maricel decat cel al piciului. Langa acel dormitor se afla o alta baie.

-Aici o sa te ,,cazezi,, tu! O sa stai in camera cu frati-miu! Acesta e cam de-o varsta cu tine. Sper sa va ajunga patul asta! spuse el.

E prima oara cand imi vorbeste si el tocmai asta imi zice?Sa stau in camera cu un baiat de varsta  mea, in acelasi pat. Nu ca as fi vreo maicuta, dar totusi, nici macar nu il cunosc.

-Stai, stai, stai!  Cum adica sa dorm in pat cu frati-tu? Nici nu il cunosc.

- Calmeaza-te, e baiat bun.

-Asa spun toti!

-Hai, daca vrei sa dormi in casa mai bine nu mai faci nazuri.

-Oke! Dar o sa dorm pe jos.

-Faci cum vrei!

Pleaca din camera, iar eu raman singura cu bagajele. Un dulap de la capatul patului era gol si deschis, semn ca de acum in colo acela va fii dulapul meu.

O miza mare la Barbut....Where stories live. Discover now