YÜZLEŞMELER

1.6K 59 4
                                    

Ali türkü bara girdiğinde kasvetli ışıkların aydınlattığı ortama hakim olan sigara dumanı yüzünden bir süre öksürdü .

Alinin kapının önünde durduğunu fark eden güzel yüzlü kısa saçlı sarışın kadın , Ali’ye eliyle gel talimatı verdi . Ali Ezginin karşısındaki boş yere oturdu .

Ezgi büyük boy birasından küçük bir yudum alarak konuşmaya başladı , “Ali biraz önce bizim çocuklar buradaydı onlardan bir şeyler duydum “ dedi omuzları gergin bir biçimde öne doğru çıkmıştı “ inanmadım onlara sonuçta burası küçük yer sizde büyük bir ailesiniz hakkınızda dedikodu çıkması çok normal ama bu kadarı fazla…!” Ezgi cümlesini yarım bırakmıştı cümlenin devamı sanki söylenmemesi gereken bir sır gibiydi sanki Ezgi sesli söylerse sırrın bir önemi kalmayacak gibi hissediyordu ama Ezgi tüm cesaretini toplayarak bir nefeste söyledi “ gerçekten evlendin mi?” dedi Ezgi bir birine kenetlenmiş ellerine bakarak konuşuyordu Ali konuşmayınca devam etti “önce çok saçma geldi ama biraz düşününce …

Kaç haftadır beni görmeye gelmiyorsun, beni aramıyorsun, …” sesi çatlayınca sustu .

“Evlendim sayılır “ Ezgi keskin bakışlarını Aliye çevirdi “sayılır mı?”  “Evet ailem baskı yapınca kabul etmek zorunda kaldım ama o saçaklıya elimi bile sürmedim ayrıca bulduğum ilk fırsatta ondan boşanacağım “dedi Ali  “ben pek öyle duymadım Ali evlendiğin kız çok güzelmiş , öyle değil mi ? söylesene güzel mi? “Ali tam “hayır” diyecekken Aslını süt beyaz teni ile beline kadar dökülen siyah saçları aklına geldi .

“ Bak cevap veremiyorsun demek ki güzel “   “ güzel olsada olmasada umurumda bile değil çünkü ben seni seviyorum “ dedi Ezgi alinin bu cevabı ile tatmin olmuştu .

                      ***                         ***                    ***

Ali sabaha karşı eve dönmüştü yine alışkanlıkla yatağına doğru yürümüş Aslıyı fark edince yine durup öfkeli bakışlarla onu izlemeye başlamıştı .

“Beni tuzağa düşürmek için bu tuhaf şeyleri giyiyor “ diye düşündü Ali öfkeyle Aslıdan ne kadar nefret etse de sonuçta o güzel bir kadındı Alide kanı kaynayan bir gençti .

Aslı yatakta kıpırdandı ve uykusunda konuşmaya başladı “Fırat gitmesene oraya!” Ali içinden “ demek Fırat’ı rüyasında görüp sayıklayacak kadar çok sevmiş” Ali şaşkın şaşkın Aslıdan uzak divana kıvrılıp uyudu .

Sabah hep erken kalkan Aslı yapacak bir şey bulamadığı için giriş kapısının önünde ki süs havuzuna gitti dün gece oldukça saçma bir rüya görmüştü ve hala o saçma rüyanın etkisindeydi bu yüzden içeri gelen sarışın kadını fark etmedi bile .

“merhaba! Ben Alinin arkadaşıyım” dedi tokalaşmak için elini uzatırken “adım Ezgi “ Aslı  Ezginin kendisini niye öfke ve kıskançlık karışımı bir ifadeyle izlediğini anlamamıştı ?Gizlemeyi gerek görmeyen bu düşmanca bakışlar yüzünden Aslı bocalamıştı “ben  Aslı ,Ali şu an uyuyor acil bir durum için geldiyseniz uyandırayım “ Aslının bu sözleri üzerine Ezgi nefretle onu inceledi .

“hayır ben gidiyorum sen geldiğimi ona söyleme “ dedi kaçar gibi dışarı çıktı .

“Çok güzel ben onunla nasıl başa çıkarım Ali ne kadar itiraz ederse etsin bir gün Aslıya aşık olacak ben ne yapacağım o zaman “ dedi Ezgi içinden

Aslı bu garip durumdan bir şey anlamamıştı “ Ezgini burada ne işi var sana kötü  bir şey söylemedi değil mi ?” Aslı Fıratın geldiğini fark etmemişti bu yüzden yerinden sıçradı ,Fıratın endişeli yüzü bir anda güzel bir gülümseme ile aydınlandı “kusura bakma seni korkuttum”

“o kimdi sen tanıyormusun bana çok garip davrandı ?” dedi Aslı hala giriş kapısına bakıyordu “ kafana takma Ali yüzünden öyle davranıyor “ diyip süs havuzunun kenarına oturdu , Aslıda yanına oturdu ,Aslının bu masum davranışı Fıratın kalbinin bir süre normalden daha hızlı atmasına neden oldu .

Birden bire Ezginin kim olduğunu anlatmak için içinde tarifsiz bir istek duydu “O gelen kimdi biliyormusun Aslı      - aslı olumsuz bir biçimde başını salladı-  o  Alinin ilk aşkı evlenmek istediği ve sevdiği tek kadın Ali geçen senenin başında ona evlenme teklif etti , Ezgi de kabul etti  Ali Ezgiyi ailesiyle tanıştırdıktan sonra bütün aile bu evliliğe karşı çıktı “  Aslı sanki büyük Aşıkların hayatları ve çektikleri zorlukları anlatan bir efsane dinliyormuş gibi hissetti ama garip bir biçimde içini bom boş hissediyordu  sanki boşluğa düşüyormuş gibi …

“neden itiraz ettiler “dedi Aslı Fırat aslının umursamaz bir biçimde dinlediğini görünce çok sevindi “ Ezgi konservatuar mezunu türkü barda ses sanatçısı ayrıca Ali her ne kadar inanmasada Mardinde kötü bir ünü var daha önce birkaç kişi ile birlikte olmuş ama Ali tüm bu  itirazları kabul etmedi evi terk etti ailesiyle küstü . Amcam kalp krizi geçirince eve geri dönmek zorunda kaldı . Ama hala Ezgi ile bir birlerini seviyorlar “ dedi demek alinin kendisine bu kadar düşmanca davranmasının sebebi büyük aşkıydı Aslı kendisini çok kötü hissetti sanki yuva yıkan kötü kadınlar gibi ilgisini dağıtmak için fıratın elinde ki kitaplara baktı seviç çığlıkları arasında “demek getirdin” demeyi başardı Fıratın elindeki kitapları kaptı

Sonra yavaş yavaş nasıl tuhaf davrandığını fark edince yanakları kızarmaya başladı .

Fıratla göz göze gelince ikiside olayın tuhaflığı yüzünden kahkahalarla gülmeye başladılar .

Ali işte tamda bu sırada yanlarına gelmişti “ sizi bu kadar güldüren ne –aslıya dönerek yoksa yine komiklik mi yapıyorsun “dedi öfkeyle bir Fırata bir Aslıya bakıyordu ikiside cevap vermediler ortam bir anda buz kesmişti .

Alinin gelmesi fıratında Aslınında hoşuna gitmemişti Fırat aslı ile sohpetini böldüğü için , Aslıda biraz önce duydukları yüzünden hissettiği tuhaf duygulardan kurtulamadığı için .....  

SU PERİSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin