su perisi

2.1K 63 4
                                    

3 Eylül 2008 Mardin.

Aslı öfke ile yüzünü buruşturdu, annesini övdü dolu sözlerini umursamıyordu bile tek düşündüğü Ali abi ile aralarındaki 11 yaştı.

“niye anne beni gelinleri olarak niye istiyorlar?” “Niye istemesinler kızım hem huyun güzel hem sen güzelsin” dedi Perihan hanım.”Ben Ali abiyle evlenmek istemiyorum!” dedi aslı gözlerini doldugunu fark etmişti “Ali abi ne demek nişanlın sayılır o senin hem senin isteklerine göre hareket etme lüksümüz yok elde avuçta beş kuruş kalmadı komşuların gönderdikleri olmasa açlıktan ölmüştük .Hem kendini  hemde bizi bu sefaletten kurtarabilirsin sen evlenirsen bizede bakarsın…”dedi Perihan hanım öfkeyle Aslı “ben zaten size bakacaktım “dedi Perihan hanım daha da öfkelenmişti “nasıl bakacaktın? Seni kim işe alır? Bak senden önceki iki ablana evlenip kurtuldular sende Asya’yı kurtara bilirsin hep demezmiydin kardeşimin okumasını istiyorum diye al sana fırsat işte “ dedi Perihan hanım Aslının yüzündeki yenilgiyi fark edince kazandıgını anlamıştı.

Akşama doğru Karahancı konağında akşam yemeği koşuşturmacası vardı.

Büyük hala Nurten yeni hamamdan gelmiş ayağının tozuylada Kemal bey ile terasa kapanmış konuşuyorlardı” Gittim gördüm Kemal kız gerçekten çok güzel. Mahalledeki komşulardanda sorup soruşturdum kız hem güzel ahlaklı hemde maharetliymiş görsen bir boy bir pos aynı su perileri gibi kızın aileside fakir olsalarda iyi aile bence bu kız tam bizim Yagızoglana göre bir an önce başını bağlayalım ki bir daha karşımıza o şarkıcı kız gibi birini getirmesin hem baksana yaşıda oldu 29 “ dedi Nurten hanım az şekerli kahvesinden bir yudum alarak”haklısın abla ben konuşurum Ali’yle kabul etmesi için baskıda yaparım merak etme sen  nişanı düğünü hemen şanımıza yakışır bir şekilde yaparız “ dedi elindeki kahve fincanını tepsiye bırakarak aşağı doğru seslendi “Neriman hanım!  Neriman hanım!”ellerindeki bulaşık köpüklerini yıkamaya fırsatı bile olmayan Neriman hanım hemen cevap verdi “Efendim bey” “Ali’ye söyle hemen yanıma çıksın “ bu hiç hayra alamet dedildi Nurten hala ve Kemal bey saatlerdir bir şeyler konuşuyorlardı . Üstelik tansıyonum var diyip doğru dürüst sıcak suyla yıkanmayan Nurten hala bugün hamama gitmişti .

Neriman hanım elleri köpüklü köpüklü ikinci kata çıkmıştı en baştaki odanın kapısının önünde durarak seslendi “Ali oğlum “ içeriden yumuşak bir erkek sesi cevap vermişti “gir anne odadayım” ali büyük odada iki kişilik yatağın üstünde bağdaş kurup oturmuştu siyah gözleri merakla annesine bakıyordu.

“Baban terasta halanla birlikte seni görmek istiyorlar” Ali bir şey demeden ayağı kalkmıştı.

Neriman hanımda hayranlıkla oğlunun uzun boyunu inceledi birkaç senede nasılda serpilmişti böyle Mardindeki tüm kızlar oğlunun peşindeydi “ Ali ağır adımlarla terasa doğru yürüdü halası ile babası derin bir sohpetin içindeydiler .

“Geç yağızoglan şöyle karşıma otur.” Ali halasını gösterdiği yere oturdu “sana İyi haberlerim var “ Alinin siyah gözleri kuşku ile kısıldı “Sana çok güzel bir kız bulduk görsen nasıl güzel nasıl güzel …” Ali öfke ile halasını lafını kesti “evlenmek istediğimi size kim söyledi . Peri padişahının kızı bile olsa ben yinede beğenip evlenmem “ dedi “ otur şuraya terbiyesiz halanla nasıl konuşuyorsun istesende istemesende evlenmek zorundasın yaşın 29 oldu bu zamana kadar getirdiğin tek aday o şarkıcı kadındı büyük bir ailenin tek evladı olduğunu unutma ya beğendiğimiz kız ile evlenirsin yada seni evlatlıktan red ederim”Ali babasının sinirden morarmış yüzüne baktı biliyordu babası yapmayacagı bir şeyi asla söylemezdi. Ailesine karşı gelmek Ali’ye göre değildi “Tamam istediğiniz gibi olsun onunla kağıt üstünde evlenirim ama şimdiden belirteyim o kız asla benim karım olmayacak “ dedi ve terastan hışımla ayrıldı.

“Merak etme zamanla Aslıyı sever “dedi Nurten hala.

Kapının önünde konuşulanları dinleyen Neriman hanım şoka girmişti duyduklarına inanamıyordu, inanmak istemiyordu oğlunun kiminle evleneceğine bile başkaları karar veriyordu.

SU PERİSİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin