3 | Kiss of death

374 22 24
                                    

Dnes sa mi pod ruky dostal už trošku dlhší príbeh, než aké som hodnotila doteraz. Ešte sama neviem, koľko hviezdičiek dám vo výsledku, takže si poďme toto dielo spoločne rozpytvať (iné slovo ma vážne nenapadlo.)

Na otázku: ,,Čo si myslíš o svojom príbehu?" autorka odpovedala:

Spolužiačky mi do hlavy furt tlčú, že je to fakt super príbeh, tak ma dúfam neklamú :D ja mám z neho veľmi dobrý pocit a neskutočne ma baví písať ho, vymýšlať do neho stále niečo nové a rozvíjať postavy :) verím, že sa to páči aj čitateľom :D


Autor: @veroniquerichardson
Kategória: vampire
Stav: píše sa
Počet kapitol, ktoré som recenzovala: 17

Cover: Za chvíľu to bude vyzerať, že ľudí podplácam covermi aby sa do mojich recenzí prihlásili :D Aj tento jeden vyšiel z mojej dielne. Som s ním však celkom spokojná a teší ma, že aj autorka.

Popis: Merrit Collins je dvadsať ročné dievča, ktoré žije svoj obyčajný život...až po kým nie je unesená. Jej život sa rapídne mení z hodiny na hodinu. Zistí, že ju uniesol kráľ upírov, ktorý jej nasilu vnúti manželský zväzok s cieľom využiť ju vo svoj prospech. Merrit sa tak nechtiac ocitá vo svete upírov po boku Doriana, ktorý sa k nej správa bezcitne, kruto a vyžíva sa v jej utrpení.

Spozná však aj ďalších upírov, ktorí sa nesprávajú ako monštrá a vybuduje si s nimi priateľské vzťahy. Tiež sa dozvie, že jej život je plný klamstiev a sama nevie, čomu má veriť. Merrit je zmätená a zničená. No stretne Briana, upíra, pri ktorom sa jej rozbúcha srdce a pociťuje k nemu obrovské sympatie. Predstavuje pre ňu svetlo v temnote.

Dorianove správanie k nej sa však postupne začína meniť, čo ju rozruší ešte viac a ona nevie, čo sa deje. V jeho spoločnosti sa odrazu dá vydržať a niekde počas toho zisťuje, že je vlastne celkom fajn.

Merrit sa ale nevzdáva nádeje, že sa odtiaľ dostane. Podarí sa jej to? Či ju zastaví jej vlastné srdce, ktoré sa zamilovalo? Ale do koho? Briana?...alebo Doriana?

Popis sa mi páčil hneď na prvý pohľad. Určite by som po jeho prečítaní príbeh rozklikla, alebo by minimálne skončil v mojej knižnici.
Je síce dlhý a neuškodilo by mu, keby sa skrátil, ale nad tým by musela autorka asi dôkladne pouvažovať, pretože ani jedna veta v anotácii nie je zbytočná. Páči sa mi tiež, že je členený do odsekov a tým pádom prehľadný.

Ako prísne sa tváriaca recenzátorka mi tam však po viacerých prečítaniach predsa len udrelo niečo do očí. Sú to skutočné maličkosti a asi to závisí od subjektívneho postoja. Ak chceš, túto časť môžeš kľudne preskočiť.

...dievča, ktoré žije svoj obyčajný život... až po kým nie je unesená. Viem, že si to tam chcela nejako naznačiť. A väčšinou sa všetky príbehy (aj môj :D) točia okolo toho, že hlavná postava je obyčajná a zohráva pri tom najdôležitejšiu úlohu niečoho. Avšak tá veta ...dievča, ktoré žije svoj obyčajný život... mi pripadá ako nehorázne klišé. Vyskočí to na mňa skoro pri každom druhom príbehu na wattpade (minule som pozerala jeden seriál a bolo to v úvode ešte aj tam). Obyčajné dievča, obyčajný život, obyčajné mesto, obyčajný chalan... obyčajná rodina! Skrátka ma to irituje. Niektorým ľuďom to však nevadí. (Trošku pomimo: Nepíše sa po kým spolu?)

Ak by si nakoniec začala rozmýšľať nad skrátením popisu, mohla by si odtiaľ vyhodiť posledné tri vety Ale do koho? Briana? ...alebo Doriana? Až veľmi to dáva možnosť nakuknúť do deja a naznačuje, že hlavná zápletka sa bude točiť okolo milostného trojuholníka. Niektorých ľudí to môže vopred odradiť.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 18, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Recenzie wattpad príbehovWhere stories live. Discover now