13. Marxem

108 9 7
                                    

L'àvia em va explicar que els hi havien dit que no ens podien quedar mes temps al poble. Es veu que els soldats enemics estaven arrassant-ho tot i estaven arribant al poble. Abans de que arribessin estaven desallotjant a totes les persones del poble.
Jo que em pensava que les coses no podien anar pitjor va i caic un pis mes avall del que ja estava moralment. M'he posat a plorar i m'he abraçat a l'àvia. No podíem marxar li vaig prometre al pare que cuidaria la família i la casa i que seria forta i valenta. La mare ha entrat i m'ha abraçat, m'ha dit que el millor era marxar perquè no valia la pena arriscar la vida per una casa que queia a trossos. No em podia creure que la mare digues això! Era una casa preciosa, vella si no ho negare, però preciosa. Me n'he anat cap a l'habitacio, necessitava plorar i desfogarme fins a fer-me entendre que el millor que podia fer per protegir la família era MARXAR.            
                         * * * *

Han passat dos dies i es veu tot una cua de gent que intenten sortir del poble agafant les pertinences que poden amb les mans. Nosaltres hem deixat mitja vida allà per començar-ne una de nova en un futur pròsper i, esperem, no gaire llunyà.

                                 * * * *
Ja ha passat un mes i he vist com gent es moria i com patien. La mare pateix per la Maria perquè fa dies que no pot menjar perque no te prou llet per alimentar-la. Una dona que anava darrera nostre des de la sortida del poble, s'ha ofert a fer-li de dida a la Maria i la mare ha acceptat de bon grat.
Falta un mes just pel meu aniversari i estic força trista. No hi serà el meu pare, no el celebrare a casa, qui sap si el celebrare! Caminem dia i nit, esquivant possibles emboscades de l'exercit enemic i amb prou feines mengem o ens netegem! No se si ho podre aguantar gaire mes! M'estic ensorrant per moments i sento com si estigues fallant al pare, jo li vaig prometre que no m'ensorraria i que miraria sempre endavant, però cada cop es fa mes difícil.
Quan no saps el destí que t'espera sembla com si caminis a les palpentes, sense un rumb fixa a seguir.
He parlat amb alguns senyors que s'havien informat i es veu que ens dirigim cap a la ciutat. Mai m'ha agradat anar a la ciutat però si no hi ha mes remei s'ha d'acceptar. S'ha de seguir endavant, costi el que costi!!!

LA HISTORIA D'UNA GUERRAOn viuen les histories. Descobreix ara