özel eğitim

7 0 0
                                    

- Şu andan itibaren eğitim başladı. Kuralsız bir yaşamı unutun. Kural 1 asla kurallardan dışarı çıkılmayacak. Kural 2 eğitim görevlileri ne derse uygulanacak. 3 ve en önemli kural burda geçen olaylardan asla kimseye bahsetmek yok. 

dedi ve ekledi ' bazen çok sıkılacaksınız bazen burda olmaktan nefret edeceksiniz bazen lanet okuyacaksınız ama sonunda iyiki burdaymışım diyeceksiniz. ' diyerek noktaladı. 

Özgür ' Eğitim derken baba ? Ne eğitimi biz neden burdayız. ' dedi

' Ve kural 4 burda bana baba yok. Herkese efendim denilecek. dedi Murat Bey.

' Peki efendim.Biz neden burdayız eğitim ne ? ' diye tekrarladı Özgür. 

' OFF! Özgür ne çok konuştun be baydın bi bekle söylicek. ' dedi Deniz.

' Sizler özel çocuklarsınız. Çünkü benim çocuklarımsınız. Neyse sizi çok sıkmıcam sadede geleyim.  Zinde ve zımba gibi olacaksınız bir çok ders alacaksınız. Silah kullanmayı, ok ve yay kullanmayı, pusu-tuzak kurmayı, bıçak kullanmayı, yakın dövüşmeyi, keskin nişancılığı öğreneceksiniz ve bu alanlarda profesyonel olacaksınız. Stratejik çalışmalar yapacaksınız. Günlük spor yapacaksınız. Az uykuyla çok idare edeceksiniz ve asla hayır demeyeceksiniz çünkü bunları yapmak mecburiyetindesiniz. Son olarak tatil gününüz yok ailenizle arkadaşlarınızla görüşmek yok 3 ay boyunca burdasınız iyi eğlenceler çocuklar. ' dedi Murat bey. Çocuklar ağzı açık dinlilyordu babalarının anlattıklarını ama anlam veremiyorlardı. Neden böyle birşey yapacaklardı. Deniz dayanamadı ve

'Baba pardon efendim peki bunu niye yapıyoruz?' diye sordu.

'

'Kural 5 asla soru sormak yok tatlım. ' dedi ve gitti. Deniz ve Özgür salonda yalnızdı. 

' Ohaa Deniz tamda hayallerimdeki gibi 

bi sus kızım ya nerdeyiz biz dedi ve etrafı inceledi içerisi büyük bir spor salonuna benziyordu. büyük yüksek tavanlı koyu renkli duvarlı biyerdi. pencereleri çok yüksekteydi lambalar kapalıydı içeride loş bir hava vardı ama aydınlık sayılırdı. deniz ve özgür biri kız biri erkek olmak üzere iki kardeşlerdi aynı zamanda tek yumurta ikiziydiler. özgür yani kız olan 17 yaşında 1.74 boyunda esmer yeşil gözlü güzel alımlı bir  kızdı. deniz ise yine 17 yaşında 1.85 boyunda esmer yeşil gözlü yakışıklı bir çocuktu. ikizler birbirine çok benzerdi. hiç ayrı kalmamış birbiri olmadan hiç bir iş yapamazlardı adeta siyam ikizi yaşıyorlardı. bu yüzden özgür futbol oynamayı deniz ise özgürle birlikte ip atlamayı öğrenmişti. ikizler hep çok şımarık ve eğlencelilerdi.ama aynı zamanda her zaman için kurallara uyulurdu. kurallar şöyleydi ' 3 günde bir kitap bitirilecek ödevlerin hepsi zamanında yapılacak geri kalan vaktin çoğunluğu 5000 parçalık yapbozla geçirilecek bütün bunlar yapılmış ve saat henüz 22 (10) olmamışsa oyun oynanabilir zira tam 22 yani 10da banyo yapılmış dişler fırçalanmış süt içilmiş bir şekilde yatakta olunacak yemek kuralları ise basit ve gayet açıktı önüne ne konursa yemek zorundasın aksi taktirde bi sonraki yemek saatine kadar hiçbirşey yiyemezsin. dışarıdayken asla söz dinlememek yada huysuzluk yapmak yok merdivenlerden çıkarken ya da inerken trabzana dokunmak yok başkasının evinde çok aç olsan bile yemek yemek su içmek yok ancak annen baban izin verirse ayrıca eve gelince kapı eşiğinde çoraplar çıkar ve temiz çoraplar giyilir. evet biraz sert ve katı kurallar. titiz bir annenin kuralları. ancak bu kadar disiplin içinde çok sevgi dolu ve şefkatli bir aileydi bu aile. hem disiplin hem rahatlık vardı denebilir. babanın yanında gülme sofrada konuşma ses çıkarma sesli oyun oynama mutfağa girme ne dersem onu yap gibi değildi asla. çocuklar bu kurallar içinde evde gayet rahatlardı anneleri onlara kek kurabiye tatlı gibi kendilerine küçük sürprizler hazırlamalarına izin verirdi. herkes bu aileye hayrandı. taki anneleri ölene kadar. anneleri öldükten snrada pek bişey değişmedi aynı şekilde fakat  biraz daha rahat ve buruk geçti herşey bir kaç sene. zaten büyük bi abla ve abileri olduğu için evden pek bişey değişmemişti. gelelim babaya biraz karanlık biraz gizemli bir adamdı o oldumolası. murat bey denince akla karizma gelirdi. ancak ailesine asla bu gizemli yüzünü göstermemişti ta ki bü güne kadar.

'Nerelere daldın gittin öyle ? ' dedi Deniz Özgüre

' Yok ya öyle dalmışım. Sıkıldım ben bi dışarı çıkalım ya.'

' tamam gel hadi. ' dedi deniz

Dışarısı dünyadan bi haber di. İn cin yoktu. Dağlık köy gibi yeşil bi yerdi. Belliki bi çiftlik yada bi tesisdi ya da değildi. 

' Güzelmiş bura ama ben burda sıkılırım telefon yok internet yok dağın başı be böyle beklicekmiyiz nerde babam.' dedi Özgür.

'Ben nerden biliyim özgür sus iki dakika. ' 

' Aman iyi be sanada bişey demeye gelmiyo. Babam az önce 3 ay  kimseyle görüşmek yok falan dedi ben ablamı abi özlerim napcaz. '

' Kaçalım mı ne istiyosun saçma sapan konuşma bende özlerim ama babamın bi bildiği vardır.' dedi.

Özgür haklısın dercesine kafasını salladı. Denizin koluna girdi ve başını yaslayıp gözlerini kapattı.

kod adı patronlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin