A tűz próféciája

De TessaRLambrick

4.1K 355 231

Amelia élete fenekestül felfordul, amikor a boszorkány rendjükhöz érkezett drakon küldöttség veszélyesen csáb... Mais

1. fejezet
2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet
6. fejezet
7. fejezet
8. fejezet
9. fejezet
10. fejezet
11. fejezet
12. fejezet
13. fejezet
14. fejezet
15. fejezet
16. fejezet
17. fejezet
18. fejezet
19. fejezet
20. fejezet
21. fejezet
22. fejezet
23. fejezet
24. fejezet
25. fejezet
26. fejezet

5. fejezet

157 12 8
De TessaRLambrick

Másnap reggel Amelia kimerülten ébredt. A Nap már régóta beragyogta a szobát, ő inkább mégis a fejére húzott takaróval feküdt tovább az ágyában. Akkor nézett fel, amikor az ajtó hangos csattanással kivágódott, és Patty mellé szökdécselt. Amelia nagyot nyögött a gondolatra, hogy milyen híreket kell elmondania neki.


Miután a lány elaludt, Amelia visszaosont a lépcsőn. Addigra már mindenki odakint volt és a halott őrszemet vizsgálták, a holttestet pedig végül az egyik hátsó, lezárt részlegbe vitték. A főétkező üres volt, amikor Amelia belopakodott, de a hülye varangynak nyoma veszett. Amennyire Patty a szívére vette, valószínűleg összetörik a hírre, holott lehet, hogy a kétéltű simán meglépett.

Egy kéz rántotta le róla a takarót, és a szobatársa széles mosolya fogadta. Oké, talán mégsem fog annyira összetörni, tekintve, hogy milyen jókedve van.

– Nézd, mondanom kell valamit – kezdte, mire Patty szó szerint beléfojtotta a szót.

– Sosem találod ki, mit tudtam meg!

Elnevették magukat, majd Patty leült az ágya szélére, továbbra is vigyorogva.

– Jó, mondd te, az enyém úgyis sokkal jobb hír – mondta Patty, Amelia örömmel bólintott. Egy rossz hír után mindig jobb egy örömtelit hallani.

– Tegnap meg akartam keresni neked Bertie-t, de sehol sem találtam. Valószínűleg megszökött.

Patty azonban egy cseppet sem rendült meg, mindössze egyet bólintott. Az ereje szabályosan kavargott körülötte, ahogy próbálta visszafogni magát.

– Így lesz a legjobb. Nem érezte jól magát itt, most már szabadon ugrálhat a mocsarakban. De ezt figyeld, én mit hallottam! Így is megtartják az orgiát!

Amelia el sem tudta képzelni, hogy nem fáj a szája a lánynak attól a széles mosolytól, ami szinte a füléig ér, rögtön utána viszont megkönnyebbülés árasztotta el. Ezek szerint az Egyezség nem sérült, a drakonok pedig nem fognak hadat üzenni. Hacsak nem az orgia közben akarnak mindenkit lemészárolni.

– Ez… valahol jó hír, elismerem. De nem egészen értem, nekünk mi közünk hozzá.

– Hát nem emlékszel? Megígérted, hogy belógunk!

Ameliába hasított a felismerés, valóban tett ilyesmi ígéretet.

– Nem gondolod, hogy a tegnapi után nem kéne túl közel kerülnünk a drakonokhoz? – Amelia felkelt, a hálóingjét a szokásos ingre és bőrnadrágra cserélte, miközben Patty elnyújtózott az ágyon. Szőke haja legyezőként terült szét a lepedőn, kivételesen leengedve viselte.

Amelia párszor átfuttatta a csontfésűt kócos haján, majd megvonta a vállát és kendővel összekötötte inkább. Legalább nem vonja magára a figyelmet.
Erről jutott eszébe.

– Nem gondolod, hogy túlságosan feltűnőek leszünk? A te aranyfürtjeid és az én lángvörös fejem túlságosan kirívóak.

Patty azonban csak legyintett.
– Ugyan már! Majd akkor megyünk, amikor úgysem figyel senki, hogy ki kivel van. Az a legjobb rész.

Amelia a szemét forgatta a mindenttudó válasz hallatán.
– Mesélj csak, hány orgián is vettél már részt?

Amikor a lány elpirult, Amelia élesen szívta be a levegőt.
– Ugye nem azt akarod mondani, hogy már többször belógtál?

– Nem, dehogyis – rázta meg a fejét Patty és felült az ágyon. Némi bűntudattal a hangjában folytatta: – De Bertie…

– Ó, Hexia verje meg azt a békát! Hányszor használtad már?

– Csak egyszer – felelte Patty, aztán felderült az arca. – De Mel, ha láttad volna… Te is lelkesebb lennél! Az a rengeteg erő, ami összegyűlik, és csak gyűlik, és csak gyűlik, amíg ki nem robban…

A színtiszta vágyakozás hangja volt ez, Amelia nem tudta tagadni, egészen… érdekesen hangzott. Talán tényleg adnia kellene egy esélyt a dolognak.

Másrészről viszont ott volt a halott őrszem és a drakonok furcsa kérése, ami nem hagyta nyugodni.

Amikor úgy vélte, elkészült, karon fogta a szobatársát, hogy együtt induljanak reggelizni.

Igyekeztek meglepett arcot vágni a nagycsarnok berendezése láttán, és a többi izgatott boszorkány között besiettek a főétkezőbe.
Teljes rangú boszorkányként kiérdemelték a jogot, hogy a főétkezőben egyenek, tanoncként az egyik hátsó étkezőben kaptak csak helyet. Amelia annak idején alig várta már, hogy végre hallja, miről beszélnek a boszorkányok, most azonban legszívesebben a tanoncokkal tartott volna.

A drakon küldöttség is velük reggelizett, élükön a könyvtáras férfival.
Aki szintén észrevette, és ugyanazt a félmosolyt küldte felé, mint a tegnapi találkozásuk alkalmával. Amelia azt sem tudta, merre kapja a tekintetét, Patty azonban nem volt ilyen szégyenlős. Szemtelenül visszaintett a drakonnak, aki felderült a merészségén.

Amelia látta, hogy a többi boszorkány is megtartja a két lépés távolságot a drakonoktól. Nagyon helyes. Talán még az orgiát is lefújják, megelégednek a szertartással.

– Idejön! – bökte meg Patty hirtelen a karját, amitől Amelia összerezzent.

Épp csak arrébb tudta rakni a fenekét a hosszú padon, egy hatalmas test huppant le mellé. A belőle áradó forróság megcsapta a lányt, szinte érezte a füstöt az orrában. Mégsem volt kellemetlen, valahogy buja, telt érzést hagyott maga után.
Tuti felkészült az orgiára.

– Jó reggelt a hölgyeknek – köszöntötte őket a drakon, mire Patty felé emelte a kávés bögréjét. Amelia mélyen a sajátjába temetkezett, addig sem kellett a férfire néznie.

– Hogy tetszik a rendünk? – kérdezte Patty, és az épületről meg a gyülekezetről kezdett fecsegni.
Amelia egyrészről hálás volt neki, mert szóval tartja a drakont, másrészről viszont ha nem szóltak volna hozzá, talán hamarabb ott hagyja őket.

A bögréje sajnálatos módon kezdett kiürülni, az ételt viszont még nem szolgálták fel, úgyhogy Amelia kénytelen volt a drakonra pillantani.

Aki érdeklődve figyelte minden mozdulatát.

– Csak elnézést szeretnék kérni, ha megriasztottam a könyvtárban.
Amikor Amelia nem válaszolt, egy rúgást érzett a bokáján. Patty ártatlan arccal nézett rájuk.

– Én nem is… – Amelia nagyot nyelt, mielőtt újra megszólalt. – Nem ijesztett meg. Csak meglepődtem. Nem tudtam, mire kell a könyv, és nem számítottam…

– Egy drakonra? – fejezte be a férfi a mondatot mosolyogva. Amelia a maga részéről más jelzőt használt volna, de ráhagyta és biccentett.

– Úgy van. Sajnálom, hogy nem találtuk meg a könyvet.

– Én viszont… – kezdte a drakon és előhúzott valamit az oldalára erősített apró tarisznyából. A zsebkendővel letakart csomag elkezdett brekegni. – Ezt találtam.

Patty felugrott és kikapta a drakon kezéből a varangyot, nem törődve Amelia figyelmeztetésével.
Amikor a szobatársa magához ölelte a kétéltűt, Amelia látta magukat tüzes máglyán elégni, amit a drakonok raktak alattuk és Morena gyújtotta meg. A kezébe temette az arcát, az ujjai között pislogott fel a drakonra.

A férfi azonban csak vigyorgott, a szemében apró lángok táncoltak, aranybarna hullámai megrezzentek, amikor a lány felé fordult.

– Odakint kaptam el, és éreztem rajta némi varázslatot. Sejtettem, hogy innen lépett meg.

– Köszönöm, köszönöm! – ragadta meg a drakon kezét Patty, Amelia egy pillanatig azt hitte, kezet is csókol neki, de helyette Bertie nyálkás hátára nyomott egy cuppanós puszit. Amelia elnyomta a borzongását. – Mivel hálálhatnám meg?

A drakon szólásra nyitotta a száját, Amelia pedig szinte tudta előre, mit fog mondani.

– Mi lenne, ha körbe vezetnének? Lefogadom, hogy többet tudnak az itteni életről, mint amennyibe Morena beavatott minket.

Amelia érezte, hogy ez mennyire nem jó ötlet, előtte mindenképpen egyeztetniük kell a vezetőjükkel, hogy mennyit árulhatnak el. Nem, mintha akkora titkok lennének a falak között, de még emlékezett a tegnap esti beszélgetésre, és Morena természetellenes viselkedésére. Patty viszont nem volt ennyire előrelátó, boldogan bólintott.

– Hát persze, Amelia megmutat mindent, amire csak kíváncsi.

Ennek a lánynak tényleg halálvágya van!

Amelia összeszorította a száját, nehogy véletlenül valami borzalmas átok csússzon ki rajta, de az ujjait összedörzsölte a háta mögött. Egy pillanattal később Patty felszisszent, ajkai közül villás nyelv csusszant elő.

Amelia beharapta az ajkát, amikor Patty dühösen sziszegve megragadta a varangyot és otthagyta őket. Páran felnevettek, ahogy elhaladt mellettük, Morena azonban szigorú arccal csóválta meg a fejét.

A drakon mellette azonban remekül szórakozott. A beszűrődő napfény megcsillant a bőrén áttörő pikkelyeken, Amelia meg sem tudta határozni a színüket, ahogy mozdult a drakon, úgy váltották egymást a kék, zöld, arany, vörös árnyalatai.
Amelia elképzelte, ahogy este a gyertyák gyér fényénél milyen színűek lehetnek. Vajon a teste többi részén is pikkelyes?

Észre sem vette, hogy mennyivel lejjebb kalandozott a tekintete, csak amikor a drakon megköszörülte a torkát, akkor kapta el a fejét.

– Akkor ebéd után ráér? Lesz még néhány megbeszélésem, de utána szívesen veszem a felajánlást.

– Azt a felajánlást Patty tette, majd megkérdezem tőle, hogy jó-e neki – közölte mereven Amelia, mire a drakon jókedvűen elmosolyodott.

– Kár, pedig szívesen meséltem volna a drakon legendákról.
Amelia szeme elkerekedett.
– Azt hittem, ezt a könyvet keresik – mondta némi zavarral a hangjában.

A drakon vigyora még szélesebbé vált, Amelia pedig tudta, hogy szörnyű hibát vétett. Az arca felforrósodott, a szíve pedig a torkában dobogott. Most, most fogja a drakon feldobni, hogy hallgatóztak utánuk.

A férfi azonban nem reagált, szó nélkül felállt, de mielőtt visszaült volna a helyére Morena mellé, még visszafordult.
– Egy órakor várom a csarnokban.

Continue lendo

Você também vai gostar

6.5K 625 153
Szerintem a cím mindent elmond! -Tudnivalók: (y/n)=neved (h/sz)=hajszíned (sz/sz)=szemed színe Egyéb dolgokért, tekints be! Jah, és bátran lehet kérn...
20.8K 2.1K 93
𝓥𝓮𝓼𝓹𝓮𝓻𝓪 𝓓𝓪𝓵𝓽𝓸𝓷 semmivel sincs megelégedve. A testét szereti bébibálnákéhoz hasonlítani, a lelkét egy sötét veremhez. Törzsgyökeres intro...
4.9K 343 53
A Sahir boszorkányok el akarják törölni a Föld színéről ősi ellenségüket, a vámpírokat. Zelia egy fiatal nő, aki csak normális életet szeretne élni...
1.8K 171 24
Nathan Sculpteur feketevérű vízköpő, ami sokszor inkább hátrány, mint előny. A vízköpőklán nem fogadja be, tagjai legszívesebben kinyírnák őt. A feke...