☆Tanrıçalar☆

De Zelih_a

2K 97 16

🌛Bu kitapta sadece Tanrıçalar yok! 🌛Efsaneler de yanında birlikte size sunulmakta.🧚🏻‍♀️ 🌛Görsellerle ren... Mais

Yunan Mitolojisi
Yunan Mitolojisi-Nemesis
Yunan Mitolojisi-Rheia
Yunan Mitolojisi-Demeter ve Latona
Yunan Mitolojisi-Hera
Yunan Mitolojisi-Hebe
Yunan mitolojisi- Afrodit
Yunan Mitolojisi-Artemis
Yunan Mitolojisi-Athena
Yunan Mitolojisi-62 Tanrıça
Yunan Mıitolojisi-3 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-5 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-5 tanrıça
Yunan Mitolojisi-5 Tanrıça
Yunan Mitolojisi- 6 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-Klytie
Yunan Mitolojisi-5 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-4 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-5 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-6 Tanrıça
Yunan Mitolojisi-5 Tanrıça
Bir Aşk Üçgeni:Athena-Poseidon-Medusa
Selene ve Endymion
Dönüşüm Efsaneleri

Yunan Mitolojisi-4 Tanrıça

39 2 0
De Zelih_a

Merhabalar🤍

Gününüz güzel geçsin.İyi okumalar diliyorum.🐧

.................................................................


Eirene:

■İrini veya Eirene ; Yunanca barış; Horae'lerden biridir ve barışın kişileştirilmiş halidir. Güzel bir kadın olarak tasvir edilir.

İris:

■İris. Antik Yunan tanrıçası. İris'in sembolü gökkuşağıdır. Thaumas ile Elektra'nın kızı olup Okeanos'un soyundandır. Gökle yeri birbirine bağladığından tanrıların tanrısı Zeus ona gökyüzünden yeryüzüne haber taşıma görevi vermiştir. Zeus insanlara mutlu haberleri hep İris aracılığıyla gönderir.

■ Zephyros ile birleşerek Eros'u doğurmuştur. Zeus bir gün deniz Tanrıçası Thetis'i görmek istemişti. İris onu bulmak için Okeanos'un koyu dalgalarının içine atılmıştı. Gücünden deniz inleyip, dalgalanmış, İris derinliklere kurşun bir top gibi dalıp, kaybolmuş, sonunda şekil değiştirme yeteneği olan Thetis'e ulaşıp Zeus'un isteğini iletmişti.

Calypso:

■Kalypso (Calypso), Homeros'un
Odysseia destanında adı geçen gizemli tanrıça. Adı Yunanca gizlemek anlamına gelen Kalyptein'den türetilmiştir.

■Kalypso, diğer tanrılardan uzakta ıssız bir adada oturur. Bu tanrıçanın yaşam tarzı, ataerkil bir düzene sahip olan Olymposlulardan farklı olarak anaerkil bir düzeni temsil eder. Yaşadığı Ogygie adlı ıssız adanın Malta adası olduğu varsayılmaktadır. Kalypso, taşıdığı nitelikler açısından Anadolu'nun ana tanrıçası Kibele'yle benzerlikler taşır.

■İlk olarak Fenikeliler'in yerleştiği Malta adasındaki müzelerde Kibele benzeri tanrıça heykelciklerine bolca rastlanır.

■Kalypso, Homeros'a göre, deniz perisi ve Atlas'ın kızıdır. Odysseia'da anlatılan; Tanrıça Klypso, gemisi batan Odysseus'a aşık olur ve adasında onu bir süre alıkoyar. Malta olduğu sanılan bu adadaki esareti, Athena'nın Zeus'a yalvarması üzerine sona erer. Zeus tarafından Hermes, Kalypso'ya Zeus'un emrini iletir ve Kalypso Odysseus'u serbest bırakır.

■Bir diğer hikâyeye göre Kalypso ilk titan savaşında babası Atlas'ın yanında olduğu için Ogygia'ya sürgüne yollanır. Bu adada yaşamak zorundadır ve belirli zaman aralıklarıyla dönemin kahramanları onun yanına gönderilir. Bu kahramanlar Kalypso'nun aşık olacağı kişilerdir. Kahramanlar onu terk ederek adadan gidebilirler. Kalypso cezasını böyle çekmiş olur.

Kalliope:

■Kalliope, Yunan mitolojisindeki müzlerden biridir. Müzlerin*en büyüğü ve en zekisidir.

■Tanrı Apollo'dan Orfe ve Linus adlarında iki oğlu olmuştur. Kalliope epik şiirin, destanların ilham perisidir. Bu yüzden mitolojiye göre, şairlere epik şiirleri, destanları ilham eden ve yazdıran odur.

*Müz, Mousai sözcüğünden gelir. Bu sözcük etimolojik olarak, akıl, düşünce, yaratıcılık yeteneği gibi anlamlara gelen 'men' kökünden gelmektedir. Müzler Yunan mitolojisinde, ilham tanrıçaları, ilham perileridir. Yunan mitolojisinde kardeş tanrıçalar olarak bilinirler. Geleneksel olarak dokuz tanedirler. Başlangıçta muhtemelen sadece "şiir" tanrıçası iken zamanla bilim ve diğer sanatlarla da ilişkilendirilmişlerdir. Hiçbir Müz plastik sanatlarla* ilişkili kılınmamıştır. 

*Plastik(Görsel)Sanatlar=Maddeye biçim veren sanatlardır.

Örneğin;
-Resim
-Heykel
-Mimari.
-Kabartma
-Hat
-Tezhip
-Minyatür

Continue lendo

Você também vai gostar

3.7M 308K 85
Ölüm uşaklarını peşime salmıştı. Soluğum korkunun soluğuna karışmıştı. Koşuyordum. Sivri dalların berelediği bacaklarım hiç durmadan hareket ediyor...
1.7K 300 11
texting, tamamlandı. - 05...: günün belirli saatlerinde elindeki fotoğraf makinenle balkonuna çıkıp saatlerce oturuyorsun. her gördüğün şeyi çekmiy...
948 78 12
Noah, yeni Slytherin öğrencisi olarak sizin de bulunmuş olduğunuz binaya seçildi. Annesi Bellatrix, bu durumda Draco ile kuzenlerdi ve sizinle aynı a...
153 53 9
Tanıdığı herkesin gizli ölümü alyayi çok etkilemiştir ve akli sorunlar yaşadığını sanmaktadır. Zaman içinde eline bir kum saati geçer ve hayatı bir a...