KATEGORIER

516 12 7
                                    

I år kommer följande kategorier att kunna vinnas med 1-3 segrare i varje. Blir det inte tillräckligt många deltagare kommer kategorierna att plockas bort en efter en.

K A T E G O R I E R S O M I N T E Ä R M E D I Å R

- Tonårsromaner, detta för att det är ett himla luddigt begrepp på böcker riktade mot ungdomar. Dessa går ofta lätt att stoppa in under en annan kategori efter bokens tema. Upptäcker vi ändå att temat inte passar in så läggs kategorin upp till finalen.

FANTASTISK FANTASY (Fantasy)
Oavsett om du skrivit om modiga prinsessor som slåss mot eldsprutande drakar eller om du beskrivit lugna kungariken styrda av en pacifistisk alvkung så vill vi läsa din berättelse!
• Utspelar sig (till skillnad från övernaturliga berättelser) i ett fantasi-rike av något slag och inte i den riktiga världen.

ROMANTIKENS ROS (Romantik)
Här vill vi höra dig som skildrat livets mest intensiva känsla: kärlek. Här spelar det ingen roll om det handlar om en destruktiv tonårskärlek, eller en passionerad berättelse om att trotsa samhällets heteronorm. Vi ser fram emot ditt bidrag oavsett vart den ligger.

Observera: INGA FAN FICTIONS!

HISTORIENS VINGSLAG (Historiska romaner)
En dagbok från de innersta tankar av en ofrivillig soldat under andra världskriget eller ett kungligt medeltidsdrama? Det är bara du som sätter gränserna.

FANSENS RÖST (Fanfiction)
Är det en novell om vad som hände på Hogwarts efter Voldemorts död? Kanske om någon skådespelare, artist eller en fiktiv karaktärs andra liv? Romantik eller inte: vi vill läsa den!

SKRÄCKNERVEN (Thriller, Skräck)
Kan du skriva nervkittlande thrillers som får kalla kårar att dansa över ens ryggrad?

BOHEMISKA DIKTER (Poesi)
Har du kunskapen att kunna berätta en hel bok med desto färre meningar? Visa oss det.

NATTENS KONSEKVENSER (Vampyr/Varulv, övernaturligt)
För dig som har skrivit om de mystiska , vackra oförutsägbara monsterna som smyger omkring i våra skogar, eller kanske mitt ibland oss?

ÄVENTYRSFANAN (Action, äventyr, science fiction)
Här älskar vi äventyr. Oavsett om du varit skeppsbruten på en ö allt för länge eller om du utkämpar ett krig i en dystopisk framtid med luftfarkoster: hör av dig.

MYSTIKENS UNDER (Deckare)
Mord, kidnappningar och andra oförklarliga händelser? Här har du din plats.

Svensktoppen 2019Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora