🌹GALATA EFSANESI 🌹

142 28 38
                                    

MERAK EDEN OLMUŞ. HATTA HIC DUYMAYANLAR KISA BU SEYLE ANLATIM

 HATTA HIC DUYMAYANLAR KISA BU SEYLE ANLATIM

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

🌹GALATAYA ASIK KIZ KULESI🌹

Galata kulesinin şöyle bir efsanesi var.Romalılar bir kadin ve bir erkegin Galata Kulesine ilk kez birlikte çıktıklarında ,onların mutlaka evlenmeleri ile sonuclanmaktadir. Fakat çiftlerden biri daha önce Galata Kulesine ciktiysa bu tilsimin bozulacagina inanılır.

Galata kulesi ve Kız kulesinin asil efsanesi ise soyledir .
Galata kulesi ve Kız kulesi birbirine  aşık iki kuledir. Iki kule arasında yer alan büyük boğaz sebebiyle bu kulelerin kavusmalarina imkansız gözüyle bakilmaktadir. Günden güne özlemleri daha da artmaktadir. Bir gün HEZARFEN AHMET ÇELEBI 'nin kuleye tırmanması ile birlikte aralarındaki boğazın artık sorun olmaktan çıkacağını düşünürler. HEZARFEN AHMET CELEBI'nin Avrupa yakasından Anadolu yakasına Ucmasida aslında iki kulenin askina baglanmaktadir. Rivayete göre ; HEZARFEN AHMET CELEBI Galata kulesinin yuzyillardir biriktirdiği mektupları yanına alarak kanatlanmis ve bu uçuşu sirasinda Kiz kulesine bu mektupları bırakmıştır. Aşkının karşılıksız olmadığını anlayan Kiz kulesi  ise mektuplardan sonra daha da guzellesmeye baslar. Galata kulesi de aşkının karşılıksız ve tek taraflı olmadığını anamistir. Birbirlerine duyduklari bu derin duygular ise onların yüzyıllara meydan okumasına sebeb olur .

Işte GALATA ' NIN KIZ KULESINE OLAN AŞKI VE KIZ KULESININ ONA OLAN HAYRANLIĞI ORTADA BEN BU EFSANEYI OKUDUKTAN SONRA ŞÖYLE DÜŞNDÜM DEMEKKI MESAFELER ENGEL DEGILDIR. DOKUNMADAN DA SEVILIYOR ONEMLI OLAN HISSETMEK BILMEM ANLATABILDIM MI?

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

OKUMASINI VEYA GORMESINI ISTESIGINIZ ISTEDIGINIZ ARKADAŞLARINIZI ETIKETLEYIN!

🌹ETIKETLER🌹

MorfinliAstronothayatkumaraqhissizgunlerGecemdekisigaramatlasisgodxbrokenlcveloveringsyokolmusuz-DREARYPOETsunkenthotsgodoflosses-platonikaskacisiYarraksevercocukwatpadinsahibiwatpadinsahibisar_hosum_aqsar_hosum_aq-MaviiMuzRuhsuzQ-_-41imparator41furkanh22Hasnciktirprofound__ArelPoyrazhadiOrdanPezevenkDeadcities-BirsigaraAmcaSigaraminDumani_yigitincehennemiMorfinliAstronot--ARIZAHasnciktir

《anket melisten sorulur》Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt