Κεφαλαιο 17

10.9K 913 23
                                    

Η Αλίκη με δυσκολία με άφησε να μπω μεσα . Ο Νίκος ηταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι . Έδειχνε καλυτερα σε σχέση με πριν . Οι πληγές του είχαν καθαριστεί και φορούσε καινούργια ρούχα . Πλησίασα κοντα του και καθησα στη καρέκλα που υπήρχε διπλα του . Απέφυγα να τον κοιτάξω στα ματια . Ενιωθα ντροπή και η παρουσία της Αλίκης πανω απο το κεφαλι μου δε βοηθούσε . Με παρατηρούσε σα γεράκι .
" συγνώμη "
Το βλεμμα μου ηταν ακομη καρφωμένο στο πάτωμα . Δεν άκουγα τιποτα . Επικρατούσε μια νεκρική σιγή . Γιατι δεν έλεγε κατι ο Νίκος ; Φοβόταν την Αλίκη ; Ευτυχώς για καλη μου τύχη χτυπησε το κινητό της αλικης . Άρχισε να μιλάει και βγήκε προς τα έξω .
" Σαμ ;"
Σήκωσα δειλά το κεφαλι μου .
" εγω πρεπει να ζητήσω συγνώμη . Είχες δίκιο . Επρεπε να ημουν μαζι του . Επρεπε να ηταν αυτός εδω και εγω στη θέση του "
" και οι δυο επρεπε να εισασταν εδω . Ευτυχώς εισαι καλα . Το μονο που παρακαλώ τωρα ειναι να ειναι καλα και ο αδ...."
Σταμάτησα αμέσως . Θεέ μου τι πήγα να πω . Παραλίγο να του πω οτι ο Πέτρος ειναι αδερφός μου . Ο Νίκος με κοιταξε περίεργα .
" τι θα έλεγες ;"
Τι κανω τωρα ; Κοιτουσα νευρικά δεξιά και αριστερά . Έψαχνα τροπο να φύγω . Για άλλη μια φορα με έσωσε η Αλίκη μου μπήκε μεσα .
" τελειώσατε ;"
Ο Νίκος μίλησε πρώτος .
" περιμένω να μου πει κατι ;"
Ηταν η ευκαιρία μου να φύγω .
" δεν εχω να πω κατι αλλο , συγνώμη για άλλη μια φορα και περαστικά σου "
Καθώς πλησίαζα στη πορτα τον άκουσα που μου φώναξε .
" Σαμ , δεν τελειώσαμε "
Σκατα τα εκανα . Ειμαι σίγουρη οτι δεν θα το άφηνε έτσι . Τι να έλεγα μετα ; Το άφησα στο πισω μέρος του μυαλού μου . Δεν μπορούσα να ασχοληθώ τωρα με αυτο . Ειχα πιο σοβαρά πράγματα .
Βρήκα το Στέλιο και τον ρώτησα αν υπήρχε κάποιο νεότερο . Με θλίψη στα ματια μου ειπε πως όχι . Δε μπορούσα να σταματήσω να ελπιζω . Κατι μεσα μου έλεγε πως ειναι καλα . Πρεπει να ειναι καλα .
Η μερα πέρασε χωρις κανενα νέο . Οι έρευνες σταμάτησαν για το βράδυ . Όσο οι άλλοι ξεκουράζοντουσαν εγω δεν μπορούσα να ηρεμήσω . Την ημέρα ήλπιζα οτι έψαχναν και ανα πάσα στιγμη θα τον έβρισκαν . Το βράδυ όμως ; Ηταν μόνος του , αβοήθητος .
Μόλις άκουσα τις πρώτες φωνές σηκωθηκα αμέσως . Δεν καταφερα να κοιμηθώ καθολικό . Ηταν η δεύτερη μερα άυπνη αλλα δε με ένοιαζε καθόλου . Μοκις έφυγαν άρχισα παλι να βοηθάω για να περασει η ωρα . Το Νίκο δεν τον ειδα καθόλου . Ειχε μείνει στο δωμάτιο του και η Αλίκη ηταν άγρυπνος φρουρός .
Είχαν περασει τρεις ωρες περίπου οταν ακούσαμε τα αυτοκίνητα . Πετάχτηκα με ολοι απο τις θέσεις μας . Έψαχνα με αγωνία να δω το γνώριμο πρόσωπο του Πέτρου .
" τον βρήκαμε "
Οταν άκουσα τα λόγια αυτα έτρεξα στο αυτοκινητο .
" ειναι καλα . Εχει ενα χτύπημα στο κεφαλι αλλα κανενα αλλο τραύμα . Είχαν άγιο και οι δυο να την γλυτώσουν με τοσο ελαφριά τραύματα . "
Τον σήκωσαν και τον μετέφεραν στο δωμάτιο . Όλη τα διαρκεία ειχε τα ματια του κλειστα . Τον ακούμπησαν μαλακα στο κρεβάτι .
" αφήστε τον να ξεκουραστεί . Πρεπει να φάει και να του δίνεται πολλα υγρά ."
Μόλις βγήκαν έξω έπεσα στην αγκαλιά του . Έκλαιγα με λυγμούς . Σε ευχαριστω Θεέ μου που μου τον έφερες πισω . Φαινόταν τοσο ταλαιπωρημένος . Ζήτησα βοήθεια απο το Στέλιο να του αλλάξουμε ρούχα και να τον καθαρίσουμε λιγο .
Καθομουν διπλα του και περίμενα να ανοίξει τα ματια του . Ένας θόρυβος πισω μου με έκανε να γυρίσω . Ο Νίκος στεκόταν στη πορτα .
" ξύπνησε ;"
" όχι ακομη "
Γύρισα και πηρα στα χέρια μου το χέρι του Πέτρου .
" χρειάζεσαι κατι ;"
" όχι ευχαριστω "
" αν χρειαστείς οτιδήποτε ζητά το . "
" ευχαριστω Νίκο "
Ηταν έτοιμος να φύγει οταν ακούσαμε τη φωνή του Πέτρου .
" Σαμ ; Που ειμαι ; "
" Πέτρο !"
Τον αγκάλιασα σφιχτά .
" ο κύριος ποιος ειναι ;"
Κοιτάχτηκαμε με το Νίκο και μετα κοιτάξαμε το Πέτρο .
" δεν θυμάσαι το Νίκο ;"
Ο Πέτρος τον κοιταξε λιγο καλυτερα και μετα κούνησε το κεφαλι .
" όχι "
" πρεπει να τον παμε στο νοσοκομείο . Ετοίμασε τον και θα φωνάξω κάποιον να σας πάρει "
" ενταξει , ευχαριστω Νίκο "
" μονο σε παρακαλώ ενημέρωσε με για τις εξελίξεις . "
Πηρε το τηλεφωνο και άρχισε να μιλάει με κάποιον .
' πρεπει να τον παει καποιος στο νοσοκομείο , φαίνεται να μη θυμάται κάποια πράγματα . '
Κατι του ειπε αυτός που ηταν στην άλλη γραμμή .
' όχι μονο αυτός και η γυναίκα του '
" η ποια ;;;;"
Ωχ όχι , δε θυμάται οτι κάνουμε τους παντρεμένους .

Στην ακρη του κόσμουOù les histoires vivent. Découvrez maintenant