Yöncü

72 0 0
                                    

Favian gözlerini dört açmıştı.Bakışları zifir karanlığı delip geçiyor,kulakları en ufak bir kıpırtıyı bile duyuyordu.Onları kimse görmemeliydi.Anlaşma bu şekildeydi. Bu iş için yüklü miktarda altın almıştı ve her şey sorunsuz gitmeliydi.

Müşteri orta yaşlarda iri yarı bir adamdı. Favian Danserlor'un en izbe hanı Ejderha İni'nde otururken sessizce masasına oturmuş ve ona yasaklı bölgelerden birine gitmek istediğini söylemişti.Bu o kadar olağan dışı bir durumdu ki Favian önce adamın şaka yaptığı sanmıştı.Ancak üç kese altın masanın üzerine konulduğunda işin ciddiyetini kavrabilmişti.

Favian kanunsuz biri değildi. Yöncü birliğine sadakat yemini etmiş,insanları gitmek istedikleri yerlere sağ salim ulaştırmak için söz vermişti.Birlikten en yüksek rütbeyle mezun olduğu için Yume'nin uçsuz bucaksız büyülü topraklarını en iyi kendisinin bildiğini düşünecek kadar kibirliydi.Her yöncü gibi bir evi yoktu.Şehir şehir gezer müşterilerine adreslerine ulaşmaları için rehberlik ederdi.Altına çok ihtiyacı olsa da adamın teklifinden şüphelenmişti.Rahatsız olduğunu belli ederek "Neden kedilerden birine söylemiyorsun?" diye sordu. Yume'de ilk tercih her zaman yöncüler olsa da kediler de insanlara rehberlik ederdi. Keskin duyularıyla tehlikeyi hemen sezebilir,bilgelikleriyle kara büyüleri bozabilirlerdi. "Onlara güvenmiyorum anlasana." diye cevap verdi adam. "tekinsiz hayvanlar" Favian başıyla onayladı.Kedilerin çok azına güven duyabilirdiniz. Hem bir kerelik yasak işten ne çıkardı ki.İki gündür aç karnını bir somun ekmekle doyurmaya çalışıyordu ve elinin altında üç altın kesesi vardı."Tamam."dedi kısaca.Buluşma yerlerini kararlaştırdıktan sonra Favian handaki odasına gitti.Her yöncü gibi üzerinde sayılar hariç her türlü garip simge bulunan saatler olan uzun kahverengi bir ceket giyiyordu.Bu ceketin cepleri haritalar ve pusularla doluydu.Çantasına bir battaniye ve eski bir kazak attı.Arkasına bile bakmadan odadan ayrıldı.

Dışarda ince ince yağmur yağıyordu.Yolun kenarına dizilmiş taştan evlerin bacalarından dumanlar çıkıyor,içlerinden sarı dostane bir ışık yayılıyordu.Favian evde olmanın nasıl bir şey olduğunu düşünerek yürümeye başladı.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Dec 22, 2014 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

MorihenHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin