Hoofdstuk 12

359 5 7
                                    

Hoofdstuk 12

'Lora, we gaan deze middag allemaal samen naar Madame Tussauds. En niemand gaat iets anders doen, begrepen?' vraagt mama streng net wanneer ik de grote kamer binnenstromen in mijn pyjama met mijn haren overal op mijn hoofd. Het is kwart over negen, wat voor mijn doen redelijk vroeg is. Ik ben niet iemand die kan uitslapen tot twaalf uur, maar kwart over negen is wel vroeg.

'Oké,' is het enige wat ik zeg. Mama kijkt me aan alsof ze verwacht dat ik ga tegenstribbelen, maar zegt niets. 'Om hoe laat gaan we naar Madame Tussauds? En waar zijn papa en Tom?' vraag ik nadat ik even de kamer heb rondgekeken en niemand anders dan mama zie staan.

'Rond één uur zouden we er moeten zijn, en Tom en papa zijn al gaan ontbijten. Ik ging net vertrekken en een briefje voor je schrijven,' legt mama uit.

'Ik ben wel gevraagd om een interview bij te wonen,' deel ik even mee terwijl ik op het kleine zeteltje plof en de krant lees van vandaag.

'Ik zeg net dat we vanmiddag samen naar Madame Tussauds gaan, en dan kom jij af met een interview! Zo gaat dat hier niet, Lora!' zegt ze geïrriteerd.

'Mama, dat interview is maar om half elf, waarom zou ik daar dan niet naartoe kunnen?'

Haar gezicht betrekt even, en ze kijkt me verbaasd aan. 'Door wie ben jij gevraagd?'

'Niemand speciaals,' zeg ik vaag vooraleer ik naar de badkamer wandel en zo het gesprek beëindig. Mama hoeft de details niet allemaal te weten.

'We vertrekken deze middag trouwens om half één!' roept ze me nog na.

'En, wat zijn de plannen voor vandaag?' vraagt papa wanneer we allemaal hebben ontbeten.

'Madame Tussauds.'

'BBC radio 1 live interview.'

Papa kijkt van mama naar mij en terug. 'Eh?'

'Ik ga straks naar een interview. Ik moet trouwens binnen vijf minuten al weg,' zeg ik nadat ik mijn ogen over de grote, oude klok in de zaal laat gaan. Ik sta vlug op en zeg nog even dat ik wel zal sms'en wanneer ik terug zal zijn. Mama kijkt me verbluft aan, papa terug naar zijn bord en Tom heeft enkel oog voor zijn smartphone. Ik verlaat de mooi ingerichte zaal en kom James tegen aan de ingang van het hotel.

'Bye, James! Have a nice day!' zeg ik glimlachend als ik de hoteltrapjes af huppel.

'Jesus, those young ladies always have somewhere to go to while I'm stuck here,' hoor ik hem zachtjes mompelen.

'You still love your job!' lach ik terwijl ik me even omdraai om zijn gezicht te zien. Hij grinnikt even en zwaait naar me. Ik zwaai vrolijk terug en wandel verder de drukke straten van Londen af, op zoek naar de bushalte waar ik moet zijn. De busrit is niet lang, nog geen tien minuutjes, en tijdens die tien minuten hou ik me bezig met het versturen van berichtjes naar Eleanor. Het gespreksonderwerp? Ik die vannacht in slaap was gevallen op de zetel in het appartement van de jongens.

"You had to see Harry’s face when you started falling asleep on his shoulder! So cute! And then when you fell down on his lap, he looked as if he could get used to it. Seriously, that boy is getting it with you, Lora."

Ik frons. Harry, verliefd op mij? Dat is gewoon belachelijk! Harry, dé popster van de wereld waarvan iedereen zijn naam kent, zou verliefd op mij zijn? Die jongen heeft daar geen tijd voor! Trouwens, wat stel ik ook voor; een meisje uit België die toevallig vrienden is geworden met de meest bekende boy band van tegenwoordig plus ook hun liefjes en twee vervelende ouders waar ze amper iets nuttigs tegen zegt.

Lora&One Direction - Dutch Harry Styles FanFic [[ON HOLD]]Where stories live. Discover now