Závislá/Addicted

94 6 4
                                    

*Akoby si bol droga

Akoby si bol démon, ktorému sa nedokážem postaviť

Akoby som bola bezmocná

Akoby som pred tebou stále utekala*

Povedal si, že to je jediný spôsob ako byť spolu. Tak ako som mohla odolať, keď som bola na tebe závislá. Stále som, ty si ako droga. A ja ti už nedokážem ďalej vzdorovať, jediné čo ešte môžem, je utekať a to by som aj mala, rýchlo a čo najďalej od teba.

*A viem nechala som

Ti všetku moju silu*

 Rituál už bol pripravený. Vlatne som ani nevedela, do čoho idem ale čo také zlé by sa mohlo stať?

Ak je toto jediná cesta... Vzala som nôž a porezala si zápästie. Kvapky krvi stekali dole mojou rukou a on si ju vzal do dlaní a pil.

*Akoby jedinou spoločnosťou, čo hľadám

Bolo trápenie všade okolo*

Vždy som bola tak trochu samotárka, nezaujímala som sa o ľudí a oni sa na oplátku nezaujímali o mňa. Avšak on sa zaujímal, ukázal mi ako môžem žiť. Nový život, už nie sama ... Navždy spolu.

Dovtedy som tu bola len ja a moja utópia, teraz tu však bol ON.

*Akoby si bol pijavica

čo zo mňa saje život*

Ako zo mňa vysával život, cítila som, že je to zvrátené a zlé. Bol ako pijavica, prisatý na mojej ruke a bral si moju krv. Môj život.

*Akoby som bez teba

Nemohla dýchať

A viem nechala som

Ti všetku moju silu*

Ležala som na dlážke a snažila som sa polapiť dych. Stále bol veľmi nepravidelný. Nemala som silu vstať. Všetko mi zobral, neostala mi ani kvapka sily, žiadna šanca na záchranu.

*A uvedomujem si, že som ťa nikdy neopustila

Akoby som nemohla dýchať

Akoby som nič nevidela

Nič len teba

Som na tebe závislá

Nemohla myslieť, rušíš ma

V mojich myšlienkach

V mojich snoch

Získal si nado mnou prevahu

Akoby som to nebola ja

Akoby som to nebola ja*

Snívam, blúznim... o tebe. Vidím tvoju tvár, ktorá sa usmieva a hľadí na mňa v električke.

Tvoju ruku v mojej, keď sme sa prechádzali v parku. Tvoje tajomné hlboké oči, ktoré si na mňa upieral, keď sme sa náhodne znova stretli na ulici. Bola to vôbec náhoda? Nevidím nič len teba. Stala som sa na tebe závislou. Vedela som, že láska ma môže zabiť, preto som sa nikdy neotvorila svetu. Odkedy som ťa však spoznala stále si bol v mojich myšlienkach, mojích snoch. A stále si. Bola to všetko iba lož? Získal si nado mnou kontrolu a... Kto som teraz ja?

*Akoby som bola stratená

Akoby som sa ti pomaly poddávala*

Dostal si ma do svojej siete, pomaly a precízne si ma do nej zamotal. Tak aby som nenašla cestu von, aby nebola žiadna možnosť úniku. Nebolo to rýchle, nepoddala som sa hneď, no ty si bol  trpezlivý a prinieslo ti to ruže. Mne iba tŕne.

*Akoby si bol duch

Ktorý ma straší

Nechaj ma na pokoji

A viem tieto hlasy v mojej

Hlave sú jedine moje

A viem nikdy sa nenapravím

Ak sa ťa teraz nevzdám*

Ležím na tvojej špinavej dlážke v prenajatom motely. Krvácam ako navonok, tak aj zvnútra. Stále vidím pred sebou tvoju tvár, aj keď si už dávno preč. Počujem ako vravíš, že ma miluješ. No sú to len hlasy v mojej hlave. Musí to prestať. Dostal si ma na dno priepasti a ak sa z nej chcem dostať, jediná možnosť je odrezať lano, ktoré ma púta k tebe. 

*Som na tebe závislá

Potrebujem dávku, no nemôžem to brať

Ešte jednu dávku

Sľubujem, viem s tým zaobchádzať

Zvládnem to, skončím to

Ešte raz a koniec

Len trocha viac, aby som sa z tohoto dostala*

Prešli hodiny, no javili sa ako večnosť. Konečne som vstala a vypotácala sa z tvojho bytu. Môj rozum vravel bež, rýchlo, čo najďalej a tak som bežala. A zrazu si bol oproti mne. Len pár metrov odo mňa. A ja som vedela, že správne by bolo utekať opačným smerom a kričať o pomoc.

Avšak stále si bol v mojej hlave, moja jediná droga. Jediná možnosť ako to ukončiť, bola postaviť sa ti tvárou v tvár. Povedať ti aký si svinský hajzel, skončiť s tebou nadobro. Si ako nejaký mor, démon. Presne to si, obyčajný démon. Už nebolo úniku a tak som sa ti postavila tvárou v tvár s novým poznaním a vedomím, že už niesi mojou drogou, že som opäť slobodná. Chcela som vyrieknuť tie slová, ktoré ťa pošlú naspäť dopekla.... No ty si bol ako vždy rýchlejší. S pobaveným pohľadom si mi do brucha vrazil nôž, ešte predtým ako som stihla povedať, že si pre mňa nič. V mojich očiach si to však jasne videl, moja duša odišla slobodná.


Napísané okolo 7.11.2011

Je to depresívne a dosť creepy avšak sčasti som s týmto songficom spokojná.

Urobený je na pieseň od Kelly Clarkson - Addicted, ktorú nájdete v médiach a tak si ju môžete rovno pustiť k čítaniu. Ak sa vám to páčilo, hviezdičky potešia a samozrejme aj komentáre, kde mi kľudne môžete aj niečo vytknúť. Oh, aby som nezabudla, ak radi čítate jednodielovky a chceli by ste aby som nejaké pridala, tiež to môžete spomenúť v komentároch.

Janelle 

Nedeľné príbehyWhere stories live. Discover now