BENİMLE YAN KİTAP OLUYOR

128K 2.4K 2.6K
                                    

---Benimle Yan çok yakında raflarda! Şimdi %37 indirimle www.kitap365.com'da ön satışta!---

Uzun zaman sonraa tekrar merhabaa uysalcıklar. İnstagram'ımdan ve Wattpad profilimden açıklama yapmıştım ama Wattpad'te paylaşacağım bu açıklama bölümünü kitaplaştırma süreci yoğunluğu yüzünden erteleyip durmak zorunda kalmıştım. Biraz daha ertelesem 'Kitap oluyor' demek yerine 'Kitap oldu haberiniz olsun' demek falan zorunda kalacağım için artık paylaşmaya karar verdim fksjhs

Öncelikle umarım hepiniz çok iyisinizdir. Bazılarınızla İnstagram'dan vs sohbet muhabbet ediyoruz ama hiç iletişim halinde bulunamadıklarım da var içinizde. Umarım sizinle de görüşme şansı elde ederim. (Şuraya da hemen instagramımı bırakayım dhkfgd  ---->  beyzaaozaydin )

Medyada gördüğünüz kapağa sahip olan Benimle Yan adlı çok sevdiğim ve çok nefret edenler de olsa seveninin de çok olduğu Benimle Yan kitap oluyooor. Buna dair merak ettiğiniz soruları size instagramdan sormuştum. Ulaşabildiklerim genellikle aynı sorulardı ve bunları derleyerek size soru cevap şeklinde bir açıklama yapmak istedim. Umarım yeterli bir açıklama oluur. 

1. Benimle Yan'ı kitap yapmayacağım." demiştin. Ne değişti?

En başta bu soruyla başlamak istedim. 2013 yılından beri yani on üç yaşımdan beri burada sizlerle bazılarına göre iyi bazılarına göre kötü yazılarımı paylaşıyorum. Yazmaya başladığımda sadece hayal gücüm vardı. Dil bilgim, kalemim, okuyanlarım ya da bir gün Wattpad Türkiye'nin görüntülenme sayısı en yüksek kitabına sahip olmak gibi bir hayalim yoktu. Sadece her zaman her okuduğu kitapta bazı sahnelerin, repliklerin, finallerin daha değişik olmasını isteyen ve bu alternatif sahne, replik, finalleri hayal eden bir kızdım. Bazı insanların edebiyat düşmanı gibi gördüğü bu platform bana her şeyin istediğim gibi olduğu bir dünya yaratma şansı verdi. Artık istediğim karakterler, istediğim replikleri, istediğim sahnelerde söylüyorlardı ve bunların sonuna da ben karar verebiliyordum. Benim bu içimdekileri gerçekleştirme yolumda ilk okuyucum en yakın arkadaşımdı, zorla okutmuştum ve başka da okuyucum olacağını düşünmüyordum. Zamanla hiç tanımadığım, nerede yaşadığını bile bilmediğim insanlar zihnimden geçip de yazıya döktüğüm cümleleri okur, beğenir, bazen beğenmez oldu. Git gide artan ve her artışında yazma hevesimi, yazdıklarımın güzelliğini arttıran destekler beni buraya getirdi. Dediğim gibi ben sadece hayal gücümle başladım bu yola. Bu platformla ve bu platformdaki kitaplara şans veren sizlerle devamı geldi. Kitaplara çok değer veririm ve bu kadar değer verdiğim bir şeye sahip olabileceksem bunu hak etmem gerektiğini düşünürdüm. Yazdıklarımın sayfalara dökülmesi ve elimle dokunarak sayfaları çevirip okuyabilmem, kendi cümlelerimi görebilmem benim bir hayalimdi ama bu hayalimi gerçekleştirmek için yeterli bir yazıya sahip olmam gerektiğini düşünürdüm. Bu yüzden her zaman Benimle Yan'ı çok sevdiğimi, okurken gülümsediğimi ve 'İyi ki yazmışım' dediğimi söylerdim her yerde ama bunlara rağmen Benimle Yan'ın kitaplaştırabileceğim kadar iyi olmadığını da eklerdim. Bu yüzden çoğu okuyucumun 'Elimizde okumak istiyoruz' dileklerini göz ardı etmek zorunda kalmıştım. Teklifler geliyordu ama ben bunu hak ettiğimi düşünmediğim için senelerdir bu kitabı elinizde değil de ekranda okumak zorunda bırakıyordum. Ama çevremden ve sizlerden gelen dileklerin arttığını gördükçe ve benim içimdeki kitaba sahip olabilme hayali de artınca Benimle Yan'a ve kendime bu konuda bir şans vermek istedim. Bir anda verdiğim kararla yaptığım sözleşme sonrasında hak etmiyorsam bile hak edebileceğim bir hale getirmeye söz verdim kendime. Şimdi Benimle Yan aylardır düzenlenmiş, sevildiği hali bozulmadan güçlendirilmeye çalışılmış ve kapağından ayracına kadar her şeyine hayallerimin dokunduğu çok sevdiğim bir kitap. Sizin de çok sevmenizi dilerim.

2. Tahmini çıkış tarihi?

Kasım başı gibi Benimle Yan'ın birinci kitap kısmı çıkıyor. Yani İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'na yetişiyor.  Beş, altı ay gibi bir aradan sonra ise devamı olan ikinci kitabı çıkacak.

3. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda olacak mısın?

9 Kasım'da İstanbul Tüyap Kitap Fuarı'nda Benimle Yan'la beraber imza günündeyim. Beni buralara getiren sizlerle tanışmayı, sarılmayı çok isterim. Bu yüzden hepinizi bekliiyoooruum. 

4. Bölümlerde konu, olay akışı gibi değişikler olacak mı?

Yazım ve mantık hataları düzeltildi. Artık TDK ağlamayacak kdsfhjfg Olay akışında bir değişiklik yok. Sevilen sahnelere dokunulmaksızın birkaç sahnenin yerine daha güzel sahneler eklendi ve sevilen repliklere dokunulmaksızın yeni replikler de eklendi. Benimle Yan'ın sevildiği haline gram dokunmadan daha sevilecek ve sevdiğim bir hale getirmeye çalıştım. Saçma bulduğunuz ya da hoşunuza gitmeyen kısımları düzenledim veee Anıl'ın kitaba katıldığı bölüme kadar olan kısımlarda 'Anılaşkım gelsin artık' yorumlarınızı dikkate alıp Anıl'ı kitaba çok daha önceden dahil ettim ve sahnelerini arttırdım. Bir 'Helal olsun'unuzu alırım artık sdkjhfg

5. Özel bölümler olacak mı?

Birinci kitap kısmında bildiğiniz olay akışı içerisinde biraz önce bahsettiğim yeni sahneler de var. İkinci kitap kısmında ise final kısmından sonra yeni, merak ettiğiniz özel bölümler olacak.

6. Kitap kaç sayfa olacak?

560 sayfa. 

7. Kaç kitap olacak? 

2

8. Benimle Yan kitabını temsil eden eşyalar çıkacak mı?

Kitap çıktıktan sonra tabii ki bu tarz hoş şeylerin çıkmasını ben de isterim. Şimdilik Benimle Yan'ın ayracı ve posteri hazırlandı. 

9. Kitap Wattpad'ten kaldırılacak mı?

Kitap kaldırılmayacak. İlk bölümler hariç bölümlerin içerikleri silinecek. Bu kısım sizin kadar beni de üzüyor, paragraflara gelen yorumları tekrar tekrar okumayı seviyordum ama yapabileceğim bir şey yok maalesef. 

10. İki kitap aynı anda mı basılacak?

Önce Benimle Yan basılacak. Sonra düzenlemelerim bitmesiyle beraber Sahte Güz de basılacak.

Veee böylee işteee skdjsfh Şimdi buraya merak ettiğiniz ama bu açıklamada cevaplamadığım sorularınız varsa yazabilirsiniz. Toparlayıp bir açıklama yazısı daha paylaşırım. Şimdi biraz da ben sorular sorayım dfkjshdg

Benimle Yan'ın ilk kitabının kapağını gördünüz. Diğer kitabın kapağı da kitaptaki bir sahnenin resmedilmesi şeklinde olacak. İlk kitap kısmı için gözüme en güzel gözüken ve kitapla birleşmiş 'Salla, zaten benimsin' repliğinin ortaya çıktığı bu sahnenin resmedilmesine karar vermiştim. Sizce ikinci kitapta hangi sahne resmedilmeli ve kapakta, ayraçta hangi replik yazılmalı? 

Şuraya da bir 'Kapağı beğendim' yorumları alalım lütfen ne olacağını ben seçtim beğenmezseniz üzülürüm dsfgkhj Şaka maka kapağı nasıl buldunuz?

İkinci kitap kısmında olacak yeni özel bölümlerde neler yazmamı istersiniz? (Alesya doğsun artık, hariç. Vallahi doğurtacağım dsfjkh)

Kitaplaştırılma sürecinde olan ve henüz Wattpad'ten kaldırılmamış olan Sahte Güz kitabımı okumayanlarınız var mı hala? Ağlarım ama kdsjfh

Tamaaam çok boş yaptım. Bu açıklama yazısı çok ciddi olmalıydı ama maalesef ciddi bir insan değilim dhfsjd Uzun lafın kısası umarım meraklarınızı gidermişimdir ve hem kitaplaştırma kararıma hem de kapağa sevinmişsinizdir. Sizlere tekrar bugünlere getiren destekleriniz ve kitabımla beni sevişleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bundan hiç vazgeçmezsiniz. Keeendinizee iyi bakın. Hepinizi çooook seviyorum <3



BENİMLE YAN (2.kitabı geliyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin