Tatlı Bir Röportaj

50.3K 1.7K 58
                                    

Ups. Pardon. Yeni bölüm değil. Bu bir röportaj. Bugün eve geldiğimde çok tatlı bir süprizle karşılaştım. @MugeTanem adlı okuyucum Röportaj Defterim adlı kitabı için benle röportaj yapmak istedi ve bu ilk defa başıma gelen bir şey, o yüzden çok mutlu oldum. Lütfen onun kitabına da gidip bakarsanız memnun olurum.

Bu bana ekstradan bir şey de hatırlattı. Eğer kitap hakkında sorunuz ya da benim hakkımda bilmek istediğiniz bir şey varsa mesaj kutuma ya da yoruma bırakabilirsiniz. Yeni bölümlerde yayınlayabilirim.

Bir şey daha biz bugün kurgu olmayanda 2. olmuşuz. Nasıl sevindim bilemezsiniz ve bu sevincin kaynağı olduğunuz için her birinize teker teker teşekkür ediyorum. Hepinizle tanışmayı çok isterim ve eğer benle tanışmak isterseniz mesaj kutumu rahatsız etmeniz yeterli. Okuyucularımı tanımayı ben de çok isterim :)

Bu kadar dırdır yeter :) Başlayalım...

+Merhaba. Sizinle bir röportaj yapmak istiyorum. Tabii eğer müsait olursanız...

-Merhaba tabi

+O zaman öncelikle röportajımı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.

Öncelikle, bana kendinizi tanımlar mısınız? Yani hobileriniz nedir, kaç yaşındasınız gibi...

-Ne demek. Adım Ece ve on beş yaşındayım. Kitap okumak, müzik dinlemenin dışında piyano çalmayı ve voleybol oynamayı çok severim. Arkadaşlarımla dışarı çıkmak ya da sohbet etmek çok hoşuma gider. Onun dışında uyumak en sevdiğim şeylerden biridir. Yazmak beni rahatlatsa da her zaman hoşuma gider diyemeyeceğim.

+O zaman şu soruyu öne çıkaralım;

Yazı yazmaya nasıl ve neden başladınız? Okuduğunuz bir kitaptan mı etkilendiniz, yoksa başka bir nedenden dolayı mı?

-Daha önceleri Facebook'tan hikayeler okuyordum. Sonra bir yaz aklıma gelen bir fikirle saçma sapan bir hikaye yazdım. Ama zevk alıyordum ve başka bir dünya kurmak ilgimi çekiyordu.

+ :)

Kitabınız benim çevremde çok tanınıyor. Herkes övgülerle bahsediyor. Ama merak ettiğimiz bir soru var. Eminim ki, çoğu kişi de bu soruyu merak ediyordur.

Bu kitap yaşanmış olaylardan yola çıkılarak mı yazıldı, yoksa sadece bir 'kurgu' mu?

-Gerçekten mi? Çok mutlu oldum :)

Etrafımda yaşadığım ya da duyduğum olayları buraya aktarıyorum. Mesela Efe diye biri var. Adı Efe değil ama Ece'nin ona hissettiği şeyler gerçekten var. Sadece kurgu demek yazık olur çünkü içinde bir sürü anım yazılı ama tabi ki ilgi çekici olması için kurgu kısımları da oluyor. Ya da direk bir anımı yazmak istemiyorsam o anıdan hissettiğim şeyle yeni bir kurgu oluşturuyorum. Bazen paylaşmak istemiyor ya da o anıyı kendime saklamak istediğim oluyor. Kısaca kurgu ile gerçek hayat karışımı gibi

+Yazılarınız gerçekten çok güzel! Güncel olarak okuduğum tek yazı da diyebilirim! :)

Peki, gerek okuduğunuz, gerek yazdığınız kitapların kriterleri neler oluyor? Yani, var mı 'O olursa mutlu olurum.' dediğiniz?

-Teşekkür ederim:)

Aşk, aşk, aşk. Gerçekten aşkın olmadığı bir kitap düşünemiyorum. Rafımdaki çoğu kitap aşk romanı ya da içinde aşkı çokça yer eden kitaplar.

Onun dışında gençlerin dilinden anlayan mizah öyküleri de çok hoşuma gider. Güncel mizah kitaplarında bazen kendimi sesli gülerken buluyorum.

+Rica ederiz biz de :)

Şu an 20.Bölüme giriyoruz, ve bir önceki bölüm baya eğlenmiştik! Peki, bizi ilerideki günlerde nasıl bölümler bekliyor? Biraz tüyo alma şansımız var mı?

-Tiyatrolarda eğlenceli şeyler çıkarmayı planlıyorum ama daha aklımda net bir plan yok. Onun dışında Efe ile Ece'nin hakkında spoiler vermeyelim bence :)

+O zaman ilerideki bölümleri zevkle bekliyor olacağız! Biraz da size sorular yöneltsek?

Mesela,

En sevdiğiniz ve bize önerebileceğiniz üç film nedir?

-Warm Bodies harika eğlenceli bir film.

Amelie bir aşk bu kadar yaratıcı olabilir dediğim bir film.

One Day, sonunda oha dediğim ve gözyaşlarımı tutamadığım bir filmdi.

+Eğlenmek için ne yaparsınız?

Hangi şehirleri dolaştın? Ya da Hangi ülkelere gittiniz?

-Genellikle arkadaşlarımla buluşurum. Eğer beklediğimiz bir film varsa ona gireriz ya da sohbet ederiz. Eğer evdeysem film izlerim ya da kitap okurum.

Türkiye'de Trabzon, Kastamonu, Rize, Ankara, Balıkesir, Bursa, Antalya, Muğla ve İZMİR <3

Yurtdışında ise Yunanistan, İtalaya, Fransa ve Amerika'ya gittim :)

+Ne kadar güzel! :)

Küfür ediyor musunuz? Ediyorsanız, en çok hangi küfrü kullanıyorsunuz?

-Günlük dilde pek kullanmam ama mesajlaşırken şaka amaçlı kullanırım. En fazla ''mal'' kelimesini kullanıyorum sanırım.

+Gerçekten bu röportaj için çok teşekkür ederim! Ve de bana katlandığınız için... Başarılarınızın devamını diliyoruz.

İsterseniz bu röportajı kitaba koyarak, diğer kişilerin de bilgilendirmesine yardımcı olabilirsiniz. Sizi tanıdığıma gerçekten çok sevindim! İyi günler ^^

-Memnuniyetle koyarım. Ben teşekkür ederim :)

Değerli okuyucum @MugeTanem'e teşekkürler...

İzmir (İzmir #1)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin