1.Bölüm - "Kim Bu Bela ?¿"

7.8K 1K 354
                                    

Hepimiz Cevdet'e nolduğunu toplantı masamızda düşünürken 11'lerden bi çocuk sınıf kapısından "Kerem hanginiz ?" diye bağırdı."

Kalkıp benim n'oldu" diye sordum."Çocuk bi yere gitmeliyiz" dedi ve arkasını dönüp yürümeye başladı.Çoçuğa koşar adımlarla yetiştim."Nereye gidiyoruz" dedim.Ve sorumun saçmalığını çocuğun iğrenç espirisiyle anladım.

"Taksim'e çorbacıya." dedi ve cüssesine hic yakışmayan iğrenç gülüşünü ardından patlattı.

Çocuk benden bi kaç cm. uzundu.Ama kilo olarak iki katımdı nerdeyse.Uzun ve arkaya yatırılmış saçları,sinirli bakışı ve yeşil gözleriyle değişik bi tipti.

Ve çocukla birlikte okulun bodrumuna indik.Bodrum karanlık ve bi o kadar pis kokan bi yerdi.Çocuk koridorun en sonundaki kapıyı açtı ve bana "Gelll" diye seslendi.

"Arkandayım zaten salak" dedim içimden...

Odaya girdiğimizde başında siyah bi bere olan ve hal ve hareketlerinden fazla havalı olduğu sonucuna vardığım çocuk;

"Şu okulun popüler yakışıklısı sen misin" diye sordu alaycı bir tavırla.

"Popüler olduğumu sanmıyorum" dedim onun gibi alaycı konuşarak.

"Neyse senden bi şey isticem popi çocuk ? "

"Popi yerine Kerem'i kullansak ?¿"

"Peki Kerem senden bi şey rica etsem yapar mısın diye sorarken cebindeki paket sigarayı ilk önce bana uzatıp, daha sonra olumsuz kafa sallayışımdan sonra bi tane yakıp içmeye başladı.

"İsteyeceğin şeye bağlı"

"Senden sizin sınıftaki Büşra'yı bana ayarlamanı istesem" diye sorduğunda bunun bana zarar vereceğini biliyormuşcasına neşeliydi.Dona kalmıştım,kulaklarım doğru mu duyuyordu?

Büşra'yı bana ayarlasana mı?

"Bana ne senin aşkından birader git kendin ayarla.Yoksa ayarlayamayacak kadar kendine güvenin yok mu ?"

Sorum onu deli etmişti.Sinirli olduğu her halinden belliydi.Ben sinirliydim ama belli etmemeliydim bunu,çünkü söz konusu Büşra'ydı..

Büşra nasıl söylesem benim için çok özeldi.Sert mizaçlı biriydim kabul ediyorum ama Büşrayı görünce bende; 'akan sular durur' derler ya o hesap, dünyadaki tüm varlıklar durur; Büşra hareket ederdi.Okulun ilk açıldığı gün Büşra bizim sınıfa geldi,başka bi okuldan nakil olarak.Ben arkadaşlarla "Yazın naptınız hayırsızlar ?,Hiç insan kardesini aramaz mı ?diye şakalaşırken gözüm kapıdaki kıza takıldı.Hani su filmlerde olur ya kafasını kaldıran erkek gördüğü kıza vurulur işte benimkisi de o hesap.Kahverengi saçları yeşil gözlerini görmüş ve ona karşı tarif edemediğim duygular besler olmuştum.(Sori burası fazla ciddileşti)

Tüm bu düşüncelerden sıyrılıp karşımdaki mandaya gözlerimi diktim.

"Benden böyle bi şey isteme birader" diyip odadan çıktım.Çok sinirliydim ama bunu çocuğa yumruk atarak gösterseydim benim için her sey biterdi.Neden mi ? Büşrayı karşı hissettiklerimi hiç kimseyle paylaşmamıştım.Eğer bu mandaya yumruk atsaydım tüm okula Kerem Büşrayı seviyo diye duyurur bende yerin dibine girerdim ki bu çocuğun böyle bir amacı vardı sanki.Ama bu kıl kuyruğa göstericektim gününü. Her şeyin bi zamanı gelir elbet diye yumruğumu sıkıp yürüyordum.Ayrıca bu çocuğu yeni görüyodum başka okuldan gelmişti belliki.Bu çocuğun hangi okuldan geldiğini öğrenmeliydim.

Sınıfa çıktım ve; "Az önce beni çağıran çocuğun hangi sınıfta olduğunu bilen var mı?" diye bağırdım.Biraz fazla bağırdım galiba bizim katta nöbetçilik yapan hoca "N'oldu Kerem" diye sormasıyla biraz sakinleşip;

"Hocam arkadaşlara da mı bağırmıyağğggg ??!!"diye sormamla sınıftan büyük bir kahkaha koptu.Hoca anlamamıştı her hoca gibi..."Yok bi şey hocam pardon" dedim.Bu benim için bi ilkti. Yani bi hocaya pardon demek.Bu hocaya 'pardon' dedim çünkü,kadını hemen göndermeliydim başımdan ve öyle oldu.Hoca sınıftan çıkar çıkmaz bizim Dedikoducu Ayşe ;

"Ben biliyorum Kerem" dedi.Ben onun yanına giderken tüm kızlar Ayşe'ye ters ters bakıyordu.

Ayşe okuldakiler hakkında en çok bilgiye sahip olan kişiydi.Nedeni ise dedikodu yaparak yaşamasıydı.Dedikodu onun için nefes alıp vermek gibiydi.Bazıları onun bizden farklı bir çene yapısına sahip olduğunu iddia ediyorlardı.Konuşmadan duramazdı anlayacağınız.Tatlı bi kızdı,sarışın mavi gözlü olmasına rağmen fazla talibi yoktu dedikoducu olduğu için.

Aramızda kalsın bizim Can seviyo Ayşe'yi."Oğlum sana başka kız mı yok.Dediklerinde utanır kıpkırmızı olurdu bizim Can .s.s

Ayşenin yanına gittim ve "O çocuk hangi sınıfta" diye sordum.Gözlerime bakıp "11-A" dedi.Tamam dedim.Ders zili çaldı ders Matematikçinindi ve boştu.İlk defa boş bi dersi oturup düşünerek geçirdim.Düşünüyordum çünkü söz konusu Büşra'ydı.O çocuk Büşradan ne istiyordu ? Büşraya gerçekten aşık mıydı ? Hangi okuldan gelmişti ? diye derin derin düşünürken zil çaldı.Sınıftan ilk çıkan bendim.Alt kattaki 11-A sınıfının kapısına gittim.Ve içeriye daldım.Çocuk en arkada oturuyor gazetenin iddiabekine bakıyordu.

"O çocuk hangi sınıfta ?"

"Hangi çocuk?" diye bilmezlikten gelerek sordu.

"Önceki tenefüs yanına götürdüğün çocuk ?"

"Ne yapıcaksın?"

"İstediğiyle ilgili konuşucam" dedim çünkü aksi bi şey söylesem bu çocuk hayatta sınıfını söylemezdi.

"Gel benimle" dedi,iddia ekini sıranın altına koyduktan sonra.Kalktı ve yürümeye başladı.Arkasından onu takip ettim.Erkekler tuvaletine girdik.

"Onun hakkında ne duymak istiyosun diye sordu?" bu çocuk sandığımdan çok daha zekiydi.

"Adını,Hangi sınıfta olduğunu ve Hangi okuldan geldiğini ?"

"Peki bunu sana neden söyliyeyim" diye küstahça sırıtarak sorduğunda benden günah gitmişti.Çocuğa hiç beklemediği anda attığım kafa onu sersemletmişti.Kollarını sırtında birleştirdim ve kafasını duvara yasladım.

"Belki bu söylemen için iyi bir nedendir?"

"Tamam kızma sert çocuk" hala alaycı tavırla konuşuyordu.Kafasını daha da bastırdığımda;

"Adı: Murat,Sınıfı: 10-B,Çekmeköy Anadolu Lisesi'nden geldi.

Sinirim 3 kat daha artmıştı.Çünkü Büşrada bu kıl kuyruk Murat'ın geldiği Çekmeköy Anadolu Lisesi'nden nakil olarak gelmişti.Nasıl yani bu Murat Büşrayı benden önce tanıyordu ve Büşrayla aynı okula mı nakil olmuştu ?

Kesinlikle bi nedeni olmalıydı bunun.Büşrayı takip ediyordu heralde.Ama neden gelip benden yardım istemişti ki ? Murat ismi artık beni sinirlendirmeye başlıyordu.Sonra içimde cevabını merak ettiğim bi soru beynimi kemirmeye başladı;

"Bu çocuğun amacı neydi,kimdi bu bela ?¿

Arkadaşlar Ben Kerem'in 2.Bölümüyle karşınızdayım.Umarım bu bölümü beğenmişsinizdir.Asla Asla Deme kitabi hakkinda aldığım gibi bu kitabıma da çok olumlu yorumlar alacağımı umuyorum.Gerçekten çok destek veren okuyucularım var ve ben onlar için her bölümü yasayarak yazıyorum.Bu bölüm hakkındaki yorumlarınızıda bekliyorum.Voteleriniz benim için yb için bi destek.Vote ve yorumlarınız gittikce artıcak inşallah :)

Multimedya da Murat var.

Kendinize iyi davranın...

Hadi görüşüyoruz .s.s

Ben KEREM #wattys2016Where stories live. Discover now