2.

199 6 8
                                    

Ik loop samen met Stevan door de grote tuinen van het paleis. Ik hoor de vogels fluiten. Volgels... De enige dieren die deze verandering hebben gered."De Morrigan komt morgen."Zegt Stevan tegen me. Ik knikte. De Morrigan is de Ierse godin van de oorlog en verandert vaak in de gedaante van een raaf. Ik had haar nog nooit ieder gezien maar iedereen is heel erg bang voor haar. Ze had vroeger Docter John Dee geholpen om de codex te pakken te krijgen.

--------

De Morrigan is inderdaad de Ierse Godin van de oorlog en verandert vaak in de gedaante van een raaf. Ik heb het op Wikipedia opgezocht.

-------

"Je vader zal wel gestresst zijn."Zeg ik tegen hem en ik kijk hem aan. Stevan begint te lachen."Nogal. Hij heeft plannen voor de toekomst voor mij en haar."Zegt hij lachend."Nou dat gaat dus niet gebeuren. Ik val niet zo snel op oorlogs godinnen."Zegt hij en hij kijkt me aan. Opeens stop Stevan waardoor ik oook gelijk stil sta. Stevan streelt mijn wang met zijn hand."Ik val eerder op jou."Zegt hij zacht en met een verleidelijke stem. Ik voelde kippenvel op mijn armen verschijnen.

Wat is er mis met me? Ik krijg nooit kippenvel voor hem als hij zijn verleidelijke stem opzet. Ik kijk even in zijn helderblauwe ogen en dan kijk ik snel de andere kant op. Ik hoor Stevan grinneken en we lopen verder. Stevan gaat ergens onder een grote boom zitten. Hij gebaart dat ik naast hem moet komen zitten dus dat doe ik maar.

We zitten een tijdje stil en doen niks. Ik kijk naar de witten blaadjes die naar beneden vallen. Ik steek mijn hand uit en er landt een blaadje op. Ik glimlach en laat het weer vallen."Jij bent best close met die Nick hé?"Vraagt Stevan opeens. Ik kijk hem aan en trek een wenkbrauw op."Hoezo?"Vraag ik aan hem.

"Ik zag je zo naar hem kijken toen hij de dessert opdienden."Zegt Stevan en hij haalt zijn schouders op. Ik zie hoe zijn hand langzaam naar mijn staart gaan. Ik let goed op zijn bewegingen. Mijn haar was mijn alles. Niet mijn knal blauwe ogen maar mijn zwarte haren. Ik hoorde veel van mensen dat het niet leek dat als je het wou pakken je hand verdwijnt in een zwart gat.

Stevan maakt mijn staart voorzichtig los en begint dan door mijn haren te strelen. Ik sluit genietend mijn ogen. Stevan's strelingen door haar haren voelde geweldig aan."Je hebt geweldig haar. Je moet het echt gewoon los doen."Zegt Stevan tegen haar.

"Werkt niet lekker. Dan hangt het zo voor mijn gezicht."Zeg ik tegen hem en dan doe ik geschrokken mijn ogen weer open. Genoot ik nou echt van de strelingen door mijn haar van Stevan? De Stevan? Stevan die me verkracht en ik al mijn hele leven haat? Die Stevan?"Maar ik heb niks met Nick. We zijn gewoon goede vrienden."Zeg ik om van onderwerp te veranderen. Stevan stopt met strelen en ik zucht opgelucht. Ik mag niet zo meer denken. Ik moet gewoon weer mijn haat voor Stevan voelen als hij me aanraakt.

"Weet je het zeker?"Vraagt Stevan kil aan me. Ik knikte."Ja dat weet ik zeker. Nick en ik zijn gewoon vrienden. Beste vrienden."Zeg ik tegen hem en ik kijk hem aan. Stevan staat opeens gelijk op en ik volg hem."Trek mooie kleren aan voor morgen als de Morrigan komt."Zegt Stevan en dan loopt hij weg.

Ik blijf er maar staan en kijk hem verbaasd na. Ik laat me weer op de grond zakken."Hoe moet ik nou een mooie jurk aan trekken als ik die niet heb?"Vraag ik aan mezelf. Ik trek mijn benen op en sla mijn armen erom heen. Ik zet mijn kin op mijn knieeën en staart voor me uit. Het begint een beetje te waaien waardoor er nog meer blaadjes van de boom vallen. Ik sluit mijn ogen even. Dan ga ik tegen de boom aan liggen en val ik rustig in slaap.

Ik ren zo snel als ik kan naar het huis van mijn ouders. Mijn moeder staat in de deur opening van mijn huis. Ik ren zo hard als ik kan naar haar toe waardoor ik een paar keer struikel. Ik vlieg in de armen van mijn moeder."O mam ik heb je zo gemist."Zeg ik tegen haar en de trannen rollen over mijn wangen. Ik voel de armen van mijn moeder om me heen."Rustig maar lieverd. Je bent weer veilig bij ons."Zegt de stem van mijn moeder. Ik laat haar los en kijk haar aan.

Dan opeens verdwijnt het lieve gezicht van mijn moeder en staat opeens de koning voor me."Je kunt nooit naar huis. Als zou je ontsnappen, wij vinden je wel weer."Zegt de koning en dan opeens wordt alles weer zwart. Ik sta in een ruimte die alleen maar zwart is. Dan opeens verschijnen er twee gezichten. Die van Nick en die van Stevan."Wat gebeurt er?"Roep ik naar de gezichten maar die kijken me alleen maar aan."Wat betekent dit?"Schreew ik. Dan verdwijnen de gezichten.

Ik schrik wakker en merk dat ik helemaal bezweet was. Mijn hele bed was nat. Bed? Ik was toch in slaap gevallen bij de boom buiten. Ik kijk even naar en dan naar de wekker. FUCK 10 uur alweer! De wekker is niet gegaan. Ik spring me bed uit en neem een snelle douche buurt. Ik trek mijn kleren weer aan en laat mijn staart los zitten. Ik ren naar beneden en bots tegen Stevan op en ik land met mijn kont op de grond. Stevan steek zijn hand uit en ik pak hem aan en Stevan trekt me omhoog."Sorry dat ik zo laat ben maar ik had de wekker niet gezet en..."Ratel ik door. Stevan legt een hand op mijn schouder."Ashley, rustig maar. De Morrigan komt pas om 12 uur. Dus neem de tijd om je te douchen en kom dan naar de kleren kast van mijn moeder. Daar zoeken we wel een mooie jurk voor je uit. Goed?"Zegt Stevan rustig en ik knik. Ik loop weer naar mijn kamer en neem een lange douche buurt.

Na een tijdje kom ik de douche uit en sla ik een lange handoek om me heen en ren naar de klerenkast van de koninging waar Stevan al staat."Kan dat ding ook af?"Vraagt hij grijzend. Ik zucht en wil mijn handdoek af doen maar Stevan houd me tegen."Grapje."Zegt hij tegen me en ik kijk hem boos aan.

Stevan lacht en opent de inloopkast van de koninging."Kom binnen in het land van je dromen."Zegt Stevan en hij maakt een buiging. Ik lachte. Lachte ik nou echt om een grapje van Stevan? Ik schud mijn hoofd en loop snel de klerenkast binnen. Na een tijdje zoeken heb ik de perfecte jurk gevonden. Niet dat alle andere niet mooi waren maar deze was gewoon perfect.

Ik wilde hem aantrekken en toen ik de handdoek wou afdoen draaide Stevan zich om. Stevan die zich omdraaiden? Gekker kon het volgens mij niet worden. Ik trok de jurk aan."Klaar."Zeg ik tegen Stevan die zich omdraaien. Zijn  mond viel gelijk open. Ik lachte nerveus. WTF ik die nerveus lachte om Stevan. Ik moet me echt ff laten nakijken. Stevan herstelt zich snel en neem mij weer mee naar mijn kamer waar ik mijn haren goed doe. Om  Stevan een plezier te doen doe ik mijn haren los. En het staat ook beter bij de jurk.

Ik loop naar beneden. Stevan was al weg en ik liep naar de keuken. Nick was weer druk bezig met zijn dessert. Dit keer was het chocolade pudding."Heey."Zeg ik en hij draait zich om naar mij. Ook zijn mond valt open."Ash je-je...wow!"Zegt Nick stamelent. Ik begon weer te lachen."Het is voor de Morrigan. Stevan had me gevraagt of ik speciaal voor deze dag even wat moois wou aantrekken."Leg ik Nick simpel uit. Nick gezicht betrekt bij de naam Stevan.

"Maar ik moet gaan. Zie ik je vanavond?"Vraag ik aan hem en hij knikt. Ik geef Nick een knuffel en kus op zijn wang en loop dan weer de keuken uit. Onderweg kom ik Stevan tegen."De Morrigan komt eraan. We moeten naar de ontvangstzaal gaan."Zegt hij tegen me en hij loopt door. Ik volg hem snel.

Als snel zijn we in de ontvangstzaal en staat de koning en zijn twee persoonlijke bediendes er ook. Dan vliegt de deur van de ontvangstzaal open en vliegen er 5 raven naar binnen die ergens gaan zitten. Gevolgt door een vrouw. Ze heeft zwart haar dat tot haar schouders komt en een bleek gezicht. Ze heeft ook een cape van raven veren en een zwart pak aan. De Morrigan."Gegroet Morrigan. Ik heet u welkom in mijn paleis."Zegt de koninging tegen de vrouw en hij maakt een korte buiging. De Morrigan doet hetzelfde."Hetzelfde majesteit."Zegt de vrouw en dan kijkt ze naar Stevan en werpt ze mij een gemene blik toe. Dan praat ze kort met de koning en komen er 4 bediendes binnen. Één ervan herken ik gelijk."Brooke?"Vraag ik aan het meisje dat in de deur opening verschenen is.

----

Zo dit was het voor deze keer. Hopelijk vinden jullie dit een leuk hoofdstuk en genieten jullie ervan.

Plaatje: Jurk die Ashley draagt. Ook de schoenen heeft ze aan.

Lied: One Of Those Girls - Avril Lagigne

The Choice I HaveOn viuen les histories. Descobreix ara