My Queen: Katy Perry

1.2K 48 13
                                    

Gerçek adı Katheryn Elizabeth Hudson. Şuan "Katy Perry"yi kullanıyor. 25 Ekim 1984 yılında Santa Barbara, Kaliforniya'da doğdu. Akrep burcu. Annesi Mary Hudson, babası Keith Hudson, ablası Angela Hudson ve kardeşi David Hudson. Ailedeki ortanca kardeş ve ailesi İrlandalılar, İngilizler, Almanlar ve Portekizliler'den oluşmakta. Küçükken babasının çalıştığı kilisedeki koroda şarkı söyledi. Gospel müzikle büyüdü. Ve dokuz yaşında almaya başladığı müzik eğitimini, on altı yaşına kadar almaya devam etti. Küçükken şirinler, Oz büyücüsü, Alice Harikalar diyarında izlemesi yasaktı. 2003 yılında Dos Pueblos Lisesi'nden mezun oldu.

2001'de Katy Hudson albümünü çıkardı fakat pek tutmadı. İlk klibini kendisi çekti: The Box. İlk single'ı ise Trust In Me. The Box, Diamonds, Long Shot gibi bazı şarkılar Katy'nin MySpace sayfasında yer aldı. 2007'de Capitol Records ile anlaşma imzaladıktan sonra Katy Perry ismini kullanmaya başladı. 2008'de One Of The Boys albümünü piyasaya sürdü ve daha da tanındı. Ayrıca Katy 2006'da Gym Class Heroes'in solisti Travie Mccoy ile bir ilişki yaşadı ama 2008'de ayrıldılar. http://www.youtube.com/watch?v=eiiU-Fky18s ayrıca klibin 3:32. saniyesinde Katy'yi görebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=UhS7yBM6ZGo ek olarak, bu klipte de oynadı. "I Kissed A Girl", "Hot n Cold" ve "Waking Up in Vegas" şarkıları Billboard Hot 100 listesinde ilk 10'a girdi. Ayrıca I Kissed A Girl Katy'nin Billboard Hot 100 listesindeki ilk 1 numara şarkısı ve en uzun süre 1 numarada kalan şarkısı. Katy bu şarkıyla 7 hafta 1 numarada kaldı. 10 Mart 2008'te Wildfire adlı TV dizisinin bir bölümünde rol aldı.12 Haziran 2008'te The Young and the Restless ülkemizde gösterilen adı Yalan Rüzgarı olan dizide de oynadı.

2010'da 3. albümü olan Teenage Dream çıktı. Albümden 5 şarkıyla rekor kırdı bunlar; "California Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T., Last Friday Night". California Gurls 2010 yazının marşı oldu. 6 hafta 1 numarada kalmayı başardı ve Billboard tarafından 2010 yazının şarkısı seçildi. Michael Jakson rekoru kırdı. Ve bu rekora ortak olmayı başaran tek kadın şarkıcı. 3 kere Guiness rekorlar kitabına girmeyi başardı. Billboard Top 100 Listesinde Wide Awake 4. Part Of Me 41. sırada, en iyi şarkılar listesinde Wide Awake 1. en iyi albümler listesinde The Complete Confection 2. en iyi müzik klipleri listesinde Wide Awake 1. Part Of Me 3. ve Firework 4. olarak kaldı. Sesi 3.8 oktav. Russell ile 2009 yazında Zorlu Görev filminin setinde tanışmıştı. Eylül 2009'da ilişkileri başladı. Hindistan'da yaptıkları tatil sırasında Aralık 2009'da nişanlandılar. 23 Ekim 2010'da Hindistan'da bir eyalette (ismi aklıma gelmiyo) geleneksel bir törenle evlendiler. Evliliğin on dördüncü ayında Katy, Russell ile anlaşamadığını için Los Angeles'ta Russell'a boşanma davası açtı. John Mayer ile bir ara ilişkisi vardı (2012-2013)

Ayrıca Katy'nin The Strangely Normal Tour 2001, Warped Tour 2008, Hello Katy Tour 2009, California Dreams Tour 2011-2012, Prismatic World Tour 2014 olmak üzere 5 turu var. California Dreams Tour kapsamında Asya, Avrupa, Avustralya, Güney Amerika ve Kuzey Amerika kıtalarında 124 tane konser verdi 59 milyon doları geçik gelir elde etti. 2012 MTV müzik ödüllerinde yılın videosu Wide Awake, en iyi video Part of me seçildi. Teenage Dream'in 3.single'ı , Katy'nin 4 hafta 1 numarada kalan şarkısı. İçerik olarak Christina'nın 'Beautiful' şarkısıyla aynı. Katy bu desteğini ''Herkesin içinde bir kıvılcım vardır ve havai fişek gibi parıldarız'' sözüyle anlatıyor. 2011 MTV VMA'da ''Yılın Klibi'' ödülünü almıştı. E.T klibi, şarkının Kanye West ile düet yapılan versiyonuna çekildi ve Billboard Hot 100 listesinde beş hafta zirvede kaldı. 2012 En iyi arkadaşlar kimler? 'de Katy ve Rihanna 2. olmuştu. İngiltere'de düzenlenen X Factor'ün 7. sezonu ile American Idol'ün 9. sezonuna konuk jüri olmuştu. Part Of Me adında hayatını anlatan bir filmi var. Film 2012 Temmuz ayında yayınlandı. Katy, turnesinin arkasında yaşananları, çocukluğunu, hayatını bu filmle anlatıyordu. Film 3D olma özelliğine sahip, fakat 3D özelliği kaliteli olmadığı için eleştirmenler tarafından eleştirildi. Film 30 milyon $ kazandırdı. Ayrıca Katy bu filmde Madonna'dan esinlendi.

Katy'nin 5 tane parfümü var. 2010'da Purr çıktı, 2011'de Meow, 2013'te Killer Queen, 2014'te Killer Queen Oh So Sheer ve Killer Queen's Royal Revolution. Purr ve Meow kedi şeklinde, Purr koyu mor bir şişede. Şeftali, elma, vanilya, orkide, beyaz amber, Bulgar gülü, yasemin, frezya ve yeşil bambu kokuyor. Meow ise uçuk pembe bir şişede, misk, vanilya ve sandal ağacı, hanımeli, zambak, gardenya, portakal çiçeği, armut, mandalina kokuyor.. Killer Queen'e gelicek olursak Killer Queen'in ilk versiyonu elmas şeklinde, kırmızı şişede, yabani çilek, kırmızı kadife çiçeği, mürdüm eriği, bergamot, zambak, yasemin, paçuli ve sıvı pralin notalarında.. Oh So Sheer ise hafif toz pembe şişesinde, elmas şeklinde dut ve mürver, sulu yabani meyveler, siyah frenk üzümü, koyu erik, kırmızı kadife çiçeği, yasemin, frezya, kaşmir, sıvı pralin, karamel ve paçuli kokusunda. Royal Revolution ise mavi, elmas şeklinde, araştırdığıma göre diğer versiyonlara benzer bir kokusu var. Killer Queen'in tüm versiyonları Coty şirketinden.

Neyse sadede gelelim. Küçükken şirinler filmini bile izleyemezken, The Smurfs'ün 3 boyutlu filminde, Şirine'yi seslendirdi. Katy kontralto ses türüne sahip (Kontralto, klasik müzikte kadın seslerinin en kalını, en derini). Katy, giydiği sıradışı elbiselerle biliniyor ve üç tane kedisi var isimleri "Kitty Purry", "Krusty" ve "Morrissey". Ayrıca Katy kedilere bayılıyor bu yüzden adımız KatyCats. Eğlenceli, esprili, parlak ve farklı renkleri kıyafetlerinde kullanmayı çok iyi biliyor (ee kimin idolü kfgjl). Haziran 2008'de sustalı bıçak ile verdiği bir tanıtım fotoğrafı olumsuz yönde eleştiriler almıştı ve eleştirilere cevap olarak ise bıçak yerine bir kaşık ile fotoğraf çekip tepkilerle dalga geçmişti. 2012 Eylül ayında Katy Billboard tarafından ''Yılın Kadını'' seçildi. (Sonra Çisem neden bu kadar seviyor) Katy, müzik dünyasında çok kısa sürede çok büyük işlere imza attı. Birçok şarkıcının elde edemediği başarıları, ödül törenlerinde sahne performanslarıyla geceye damga vurması, çok satan konser biletleri, milyonlar satan singlelar ile Billboard tarafından "Yılın Kadını" seçilmişti.

Günümüze gelicek olursak, Prism albüm tanıtımı için Katy Perry-Prism-10-22-13 yazılı altın rengi bir tırla Los Angeles'ta gezildi. Roar 10 Ağustos 2013'te Itunes'da ve diğer radyolarda çalmaya başlamıştı. Roar itunes'da satılmaya başlar başlamaz zirveye oturdu ve Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya çıktı. Prism albümünün ilk performansını MTV Video Müzik ödüllerinde Roarı söyleyerek yaptı. Katy Popchips'in yüzü oldu 2012-2013 yıllarında. Ayrıca Forbes dergisinde en çok kazanan 30 yaş altı ünlüler listesinde Katy 45 milyon dolar ile 5. sırada. Katy'nin kilosu 59 boyu 1.70. Last Friday Night'daki balı 2 kere yaladı. Katy 2012'de Sims hakkında şöyle dedi : "Kendimi bir çizgi film karakteri gibi gördüm ve şimdi gerçekten bir çizgi karakter oldum" Katy şekerleri tercih ediyordu çünkü Teenage Dream'in renkli bir albüm olmasını istedi 2012'de en ateşli 4. kadın seçildi ama benim için hep 1. kadın olarak kalıcak. Katy oyuncu söz yazarı ve şarkıcı (başta yazmayı unuttum özür dilerim) Her neyse hiç Grammy'si olmamasına rağmen gayet başarılı ve içten bir kadın sanatçı, hala neden idolün olarak görüyorsun ve örnek alıyorsun gibi sözler söylemeyin. Çünkü örnek alınmayacak biri değil.


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 04, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

My Queen: Katy PerryWhere stories live. Discover now