DIY WATTPAD boeken schrijven.

636 22 1
                                    

In deze DIY staan tips en een stappenplan voor een goed Wattpad boek. Have fun, Loesjah

wattpad boeken

Als je  een boek die succes heeft (wie wil dat niet) schrijft moet je een paar stapjes volgen:

1. verhaal

Zorg voor een orgineel verhaal. Voordat je begint met je verhaal moet je eerst een basis hebben om op te schrijven. Schrijf de belangrijke (hoogte)punten op in je boek. Ik doe dat wel maar Ik wijk altijd er compleet van af. Sing was bijvoorbeeld heel anders in het begin maar ik heb het toch anders laten gaan.

2. cover

Een goede cover trekt lezers. Die is dus heel belangrijk. Ik maak altijd covers op mijn telefoon met een paar handige apps (voor i0s en Android):

1. We heart It: Hier staan heel mooie foto"s op die mensen zelf posten. Zoek op een trefwoord (naam van je boek bijv.) en je krijgt honderden mooie afbeeldingen. Al mijn coverafbeeldingen komen van het appje.

2. Phonto: Om de titel van je boek en de schrijver er op te zetten gebruik ik deze app, hij heeft veel lettertypen. Bijna al mijn titels zijn er mee gemaakt op mijn boeken.

3. Line Camera: hier kan je o.a. foto's mee uitkippen en op een andere afbeelding plakken (bijv. je maakt een fanfiction over Harry Styles, je hebt een leuke foto van hem maar de rest van 1D staat er ook op. Dan knip je hem uit en doet hem op je cover). Dit programma heb ik ook gebruikt bij de cover van Sing.

3. inleiding

De inleiding moet kort en krachtig zijn. Maak een korte kennismaking (naam, leeftijd, woonplaats, rol) met de hoofdpersoon en een klein stukje uit een boek is ook leuk. Leg ook een beetje de kern van het verhaal uit.

4. tekst

Het leest het fijnst als er geen spelfouten in staan. Denk ook aan punten en komma's. Aanhalingstekens ( "(wat de persoon zegt)" ) als iemand wat anders iets zegt maar als je zelf wat zegt hoeft dat niet. Wissel ook af. Niet alleen "...." maar ook bijvoorbeeld: hij zegt dat we dit moeten doen ivp "jullie moeten dit doen". Ook steeds hetzelfde woord herhalen (en dan, en dan. en, en en) is niet echt fijn lezen. Gebruik een synoniem van het woord.

DIY BOEKWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu