Del 1

12 0 0
                                    

Den mörka, dystra staden som annars brukade vara glad var nu sorgsen. Sorgen hade lagt sig som ett tjockt täcke över den lilla staden, för att det hade nyligen skett ett mord. Den 7 november hade mordet skett, offret hade varit en liten flicka. Hon hade varit ute och lekt i familjens trädgård då hon hade blivit mördad. Bevisen tydde på att hon hade blivit slagen hårt i huvudet och sedan knivhuggen. Därför stod nu den stora herrgården på kullen i Scarecrowhill tom, flickans föräldrar hade blivit galna av den stora sorgen att förlora sin unga dotter.

-Sir?, sir?
-Jag ryckte till, det tog en stund för mig att förstå vart jag var.

Jag satt inne på stadens lokala café, klockan var strax efter 22:00, bredvid min dator stod en halvt upp drucken kopp med kaffe i. Jag hade suttit och jobbat på ett reportage och varit djupt inne i mina tankar.

-Sir, vi stänger nu sa servitrisen

Så jag betalade för kaffet och gick hem mot min lägenhet några kvarter bort. Jag kollade omkring, mörkret hade fallit för länge sedan, staden som brukade vara full av skratt var tyst och sorgsen.  När jag kom hem till min gamla lägenhet borstade jag tänderna och hämtade en bok.

Boken hade ett kapitel som handlade om stadens förbannelse den löd: Var tjugonde år sker massmord över staden, endast en person kan stoppa detta och bryta förbannelsen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 10, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Morden i ScarecrowhillWhere stories live. Discover now