Jack Timmermans

109 4 0
                                    

Ik kijk op mijn telefoon. Shit, kwart voor negen alweer en ik moet om negen uur al bij Lynn zijn! Het gaat weer lekker zo als tweede schooldag. En dan heb ik ook nog wiskunde, waar ik het allerslechtst in ben. Snel hijs ik me in mijn lievelingsspijkerbroek en doe ik een simpel T-shirt aan. Nog tien minuten. Mama is zo te zien al weg, dus dat wordt zelf brood smeren... Als een speer maak ik mijn brood klaar en doe ik mijn make-up en haar. Shit, het is al negen uur. Ik pak mijn spullen en mijn andere broodje eet ik op de fiets. Als ik bij Lynn aankom, zie ik dat ze al weg is.

Hijgend klop ik op de deur van het wiskundelokaal. De tweede bel is net gegaan. 'Zo, daar is onze laatkomer', hoor ik een mannenstem zeggen. Ik mompel een sorry en ga snel naast Sophie zitten. 'Goed, ik ben dus jullie nieuwe wiskunde docent, Jack Timmermans, maar je mag me gewoon Jack noemen hoor.' Ik bekijk onze nieuwe docent. Ik snap dat alle meiden uit mijn klas hem knap vinden, maar ik vind hem een beetje arrogant. 'Ik wil even een plattegrondje maken, want ik ken jullie nog niet zo goed natuurlijk', gaat Jack verder. 'Noem even je naam en vertel me wat je van het vak wiskunde vindt.' Iedereen noemt omstebeurt zijn naam en mening over wiskunde. Als laatste zijn Sophie en ik aan de beurt, want we zitten helemaal achteraan. 'Ik ben Sophie de Winter en ik ben best goed in wiskunde, dus vind ik het ook niet zo erg', zegt Sophie. 'Oké, bedankt Sophie. En dan de laatste?' vraagt Jack. 'Ik ben Maud Jacobs, ik ben een ramp in wiskunde en daarom heb ik er eerlijk gezegd ook een hekel aan', zeg ik. Sophie moet lachen. 'Lekker bezig Maudje'. Ik kijk naar Jack. Hij moet ook lachen. 'Nou, dat is in ieder geval duidelijk, Maud. Met wiskunde komt het vast goed met zo'n leraar als ik' zegt hij terwijl hij naar me knipoogt. Ik bloos. Wat is dit nou weer voor een opmerking. 'Oeeeh Maud, hij vindt je leuk', fluistert Sophie. Geïrriteerd kijk ik haar aan, maar ik moet toch lachen. 

De rest van de dag verloopt verder heel normaal en ik ben blij als ik eindelijk thuis ben. 'Zin in een kopje thee?' vraagt mijn moeder. 'Ja lekker mam', zeg ik. Mijn ouders zijn twee jaar geleden gescheiden. Ik woon samen met mijn moeder en dat bevalt me prima. De weekenden breng ik af en toe bij papa door en ik zie hem in de vakantie. Dat vind ik soms wel jammer, maar hij woont helemaal in Zeeland met zijn nieuwe vriendin, terwijl wij in Gelderland wonen. Zijn vriendin is trouwens best aardig, alleen is ze tien jaar jonger ofzo en ik heb af en toe het idee dat ze mijn beste vriendin probeert te zijn. Ik heb geen broertjes en zusjes en dat vind ik soms wel een beetje saai. Lynn heeft bijvoorbeeld twee kleine broertjes en een zusje en Sophie heeft een broer die al op kamers woont. 'Hoe was het op school?' vraagt mijn moeder. 'Wel prima', mompel ik. 'En wiskunde? Je had vandaag toch die nieuwe docent?' vraagt ze verder. Ik knik. 'Hij is wel aardig. In ieder geval beter dan die saaie vent van vorig jaar.' We hadden vorig kaar meneer Visser.  Hij staat op de tweede plaats in de ranglijst van saaie en nutteloze leraren, want op de eerste plaats staat Pimpel al. Hij legde alles echt extreem ingewikkeld uit en als je iets vroeg was hij een half uur bezig met uitleggen en dan had hij de vraag nog niet eens beantwoord. Kortom, totaal niet erg dat hij met pensioen is gegaan. 'Ik hoop dat je cijfers voor wiskunde in ieder geval een stuk beter worden dan vorig jaar. Je was bijna blijven zitten.' Ik knik. Vorig jaar was inderdaad een ramp, ik stond een vier afgerond. 'Ik heb het er al met je mentor over gehad aan de telefoon vanmiddag, het lijkt ons goed als je bijles krijgt in wiskunde.' Ik schrik op. 'Mam, heb je nou serieus na de tweede schooldag al met haar gebeld?' Ik weet nog dat ze in de laatste periode vorig jaar steeds met mevrouw van Dalen aan de telefoon  hing om te klagen over mijn cijfers en dat het misschien aan haar en de scheiding lag. ' Sorry lieverd, maar bijles leek ons gewoon beter voor je. Je mentor gaat meneer Timmermans vragen of hij je wilt helpen met wiskunde. Met elke week een uurtje extra gaat het vast al een stuk beter met je examens.' Ik zucht. De rust van de vakantie is weer voorbij.

WiskundeknobbelWhere stories live. Discover now